Düğünevi Bulancakta Sahne Aldı

Düğünevi Bulancakta Sahne Aldı

Bulancak Halk Kütüphanesi 75. Yıl Tiyatro Salonunda sahnelenen oyunu izleyenler arasında; Bulancak Kaymakamı Tayfur Elbasan, Bulancak Sanat Tiyatrosu Müdürü Harun Gündoğdu, Bulancak Sanat Tiyatrosu (BST) Genel Sanat Yönetmen Yardımcısı Şenol Yaşar,

“DÜĞÜN EVİ OYUN EVİ” BULANCAKTA SAHNELENDİ…
 
Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBBKT) “Düğün Evi Oyun Evi” adlı oyunu Bulancak’ta sahneledi.22575
 
165 kişilik Bulancak Halk Kütüphanesi 75. Yıl Tiyatro Salonunda sahnelenen oyunu izleyenler arasında; Bulancak Kaymakamı Tayfur Elbasan, Bulancak Sanat Tiyatrosu Müdürü Harun Gündoğdu, Bulancak Sanat Tiyatrosu (BST) Genel Sanat Yönetmen Yardımcısı Şenol Yaşar, BST kurucularından Ömer Mustafa Yılmaz’da yer aldı.
 
Binlerce yıllık Anadolu geleneğinden gelen seyirlik oyunların bir araya gelmesiyle oluşmuş olan oyunda, Anadolu halkının ürettiği, yaşattığı, kendisiyle birlikte değiştirdiği ve geliştirdiği yaşama biçimi sahneye yansıtıldı. Prof. Dr. Nurhan KARADAĞ’ın araştırıp kurguladığı oyunda tarihi yüz binlerce yıl öncesine dayanan ve halen Anadolu’da pek çok köyde devam ettirilen köy seyirlik oyun gelenekleri işlendi. 
 
Anadolu insanları; toplayıcılık, mevsim dönüşümleri, ekim dikim ve hasat zamanlarına özel bir önem vermiş; bu zamanları oruç, ritüel ve şenliklerle kutsamıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.