Şeffaf Büyükşehir'e Bir Adım Daha

Şeffaf Büyükşehir'e Bir Adım Daha

..."karla mücadele ekiplerimiz 725 mahalle yoluna müdahale etmiştir. 86 bölgede 285 iş makinesiyle bu güne kadar toplam 36 bin 580 km. yol açtık. Bu süre zarfında, 501 hasta ve 102 cenazeye müdahale ettik. Toplam 900 ton tuz kullandık. Kar yağışının 1.5


Şeffaf Büyükşehir'e Bir Adım Daha22561

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Biz göreve gelirken alacağımız kararlarda şeffaf olacağımızı söylemiştik. Kapalı kapılar arkasında karar almıyoruz. Bu yüzden meclis toplantılarımızı Tv'lerin canlı olarak yayınlamasını istedik" dedi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclisi Ocak ayı toplantısı belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın başkanlık yaptığı toplantı, Tv kanallarından da canlı yayınlandı.

Son yılların en büyük kar yağışının gerçekleştiği Ordu'da meclise karla mücadele çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Ulaşım Dairesi Başkanı Abdulkadir  Hatiboğlu, şu ana kadar 36 bin 580 km. yol açtıklarını söyledi.

KARLA MÜCADELEDE BÜYÜKŞEHİR 

Ulaşım Dairesi Başkanı Abdulkadir  Hatiboğlu yaptığı açıklamada, "İlimizde 6 Ocak itibariyle başlayan yoğun kar yağışları sonrası karla mücadele ekiplerimiz  725 mahalle yoluna müdahale etmiştir. 86 bölgede 285 iş makinesiyle bu güne kadar toplam 36 bin 580 km. yol açtık. Bu süre zarfında, 501 hasta ve 102 cenazeye müdahale ettik. Toplam 900 ton tuz kullandık. Kar yağışının 1.5 metreyi bulduğu bölgemizde, yağışların durmasıyla birlikte tüm mahalle yollarımız 24 saat içerisinde açılmıştır" diye konuştu.

İTFAİYE YÜREKLERE SU SERPTİ

Ulaşım Dairesi Başkanı Abdulkadir Hatiboğlu'nun ardından İtfaiye Daire Başkanı Adnan Meral tarafından meclis üyelerine bir sunum gerçekleştirildi. İtfaiye personelinin yangına dayanıklı kıyafetlerinin de tanıtıldığı toplantıda konuşan Meral, "Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi olarak Ordu'da herhangi bir yangında yükseklik olarak, müdahale edemeyeceğimiz bina bulunmuyor. İtfaiye personelimizle birlikte 24 saat göreve hazırız" şeklinde konuştu.

Daire Başkanlarının sunumlarının ardından gündeme ait maddelerin görüşülmesine geçildi. Gündeme ait maddelerin görüşüldüğü toplantıda, Denetim Komisyonu'na seçilecek üyeler için gizli oy yöntemi kullanıldı. Yapılan oylamada Denetim Komisyonu üyeliklerine Belediye Meclis Üyeleri, Süleyman Tomakin, Fahrettin Boğ ve Hüseyin Tavlı seçildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Şubat Ayı Meclisinin 12 Şubat Perşembe günü saat 14.00'da gerçekleştirilmesine karar verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.