Orduda Akıllı Kent Oluyor

Orduda Akıllı Kent Oluyor

“En Yakın Önemli Yerler” (POI) uygulaması ile vatandaşların, en yakın taksi durağı, eczane, cami, kilise, müze, kültürel yerler, hastane gibi önemli yerlerin konum bilgilerine kolaylıkla ulaşabilmelerinin mümkün olacağı ifade edilirken, “Bu uygulama ile

 


Orduda Akıllı Kent Oluyor

Bilgi, İletişim Teknolojileri Politikaları Destek Programı (ICT-Information Communicate Technologies) Avrupa Komisyonu fonuyla gerçekleşen ve 4 ülkeden 11 paydaşı bulunan, OPEN-DAI Projesi başarıyla tamamlandı.

Şubat 2012 ve Eylül 2014 tarihleri arasında 32 ay süresi ve toplam 3,200,000 € bütçesi olan OPEN-DAI Projesinin Türkiye Ayağını Ordu Büyükşehir Belediyesi ile SAMPAŞ Firması oluşturuyor.

c95588e8-d7d7-48e0-b646-cce126fcc4c9DATA’LARDAN BİRİ ORDU’DA, DİĞERİ BARCELONA’DA…

Türkiye, İtalya, İspanya ve İsveç olmak üzere, toplam 4 ayrı ülkeden 11 farklı organizasyonun birlikte yürüttüğü Open-DAI Projesi’nde iki adet Veri Sunucusu (Data Server) bulunan platformun sunucularından biri Ordu Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından yönetilirken, diğer Data Server ise Barcelona Belediyesi Teknoloji Enstitüsünde bulunuyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada Open-DAI Projesi ile neler yapıldığı şu başlıklarla belirtildi;

-    Verilere güvenli ve hızlı bir şekilde erişilebilmeyi sağlayan platformlar oluşturuldu,
-    Bilgiye erişim kolay ve esnek bir hale getirildi,
-    Güvenli ve hızlı veri yönetimi ile hayatın pek çok alanına dokunan, (ulaşımdan konum bulmaya,  turizmden kamu yönetimine kadar birçok alanda) vatandaşımızın hayatını kolaylaştıran uygulamalar geliştirilmesi için zemin hazırlandı.
-    “En Yakın Önemli Yerler” web uygulaması geliştirilerek, Büyükşehir Belediyemiz İnternet sayfasında yer alan “Kent Rehberi” bölümünden vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu.
22517
ŞİMDİLİK ALTINORDU’DA UYGULANIYOR…

Açıklamada ayrıca,  “En Yakın Önemli Yerler” (POI) uygulaması ile vatandaşların, en yakın taksi durağı, eczane, cami, kilise, müze, kültürel yerler, hastane gibi önemli yerlerin konum bilgilerine kolaylıkla ulaşabilmelerinin mümkün olacağı ifade edilirken, “Bu uygulama ile vatandaşlarımız ‘Kent Rehberi’ üzerinden bulunduğu yere en yakın eczane, hastane, taksi durağı gibi önemli yerleri sorgulayabilmekte, aradığını hızlı ve kolay bir şekilde bulabilmektedir. Şimdilik Altınordu ilçemiz ile sınırlı olan bu uygulama, adres verisinin tüm il genelinde oluşturulmasını müteakip ilimizin tamamında kullanılabilecektir” denildi.22518


Avrupa Birliği destekli 3,2 milyar euroluk Open-Dai projesi adlı bilişim projesine 4 ülkeden 11 iş ortağı katılıyor. Projede Ordu Belediyesi pilot bölge olarak yeralırken Türkiye'den Sampaş katılıyor.

 


OPEN DAİ PROJESİ NEDİR?


Open-DAI olarak bilinen Avrupa kaynaklı proje, bulut bilgisayar altyapıları
üzerinden - veri ve ilgili platformları- dijital kamu servislerinin kullanımına
sunmayı hedefliyor. Bu proje kapsamında yapılacak çalışmalar sonucunda, veri
(data) artık kamu kurumları, şirketler ve bireylerin kullanımına uygun farklı
uygulamalar ve servisler yaratmak için bir başlangıç noktası veya bir
geribildirim kanalı olarak kullanılabilecek.

“Rekabet Edebilirlik ve Yenilik Çerçeve Programı” içerisinde yer alan “ICT
Politikaları Destek Programı” dahilinde Avrupa Komisyonu fonuyla gerçekleşen
projenin, toplam 3 milyon 2 yüz bin euroya mal olurken şubat 2012 ve eylül 2014 arasında 32 ayda tamamlanması bekleniyor.

Proje; hem kamu kurumlarının, hem özel sektör şirketlerinin, hem de bireylerin kullanımı için katma değerli servislerin ve uygulamaların yaratılmasını teşvik edecek. Proje çerçevesinde geliştirilecek servisler, tüm taşınabilir cihazlara ve
akıllı telefonlara uygun olarak geliştirilecek. İlgili servisler ulaşımdan bilgi taşınabilirliğine; çevre kalitesinden lokasyon servislerine, turizmden kamu yönetimine kadar birçok alanı kapsayacak.  Open-DAI pilot uygulamaları -Italya, İspanya, İsveç ve Türkiye olmak üzere – projeye dahil dört ülkenin seçilmiş belediyelerinde test edilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.