1.5 Ton Hamsi Odü'deydi

1.5 Ton Hamsi Odü'deydi

“Geleneksel Hamsi Şöleni”nde yaklaşık 1,5 ton hamsi, dev ızgaralarda pişirilerek konuklara ve öğrencilere dağıtıldı. Yaklaşık 3 saat süren şölene katılanlar bir taraftan oyun havaları eşliğinde horon oynayarak doyasıya eğlenirken diğer taraftan dev ızgara

Ordu Üniversitesi tarafından bu yıl 5.’si düzenlenen ve tüm üniversite 

camiasının yanı sıra Ordu halkının da katılımlarıyla gerçekleşen “Geleneksel Hamsi Şöleni” geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu.
 
1.5 Ton Hamsi Odü'deydi

ODÜ Cumhuriyet Yerleşkesi'nde Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen “5. Geleneksel Hamsi Şöleni” Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nuri YULMAZ, Prof. Dr. Saim Zeki BOSTAN, Prof. Dr. Ahmet Ali BAYHAN, Fakülte Dekanları, Yüksekokul, Enstitü ve MYO Müdürleri, ODÜ 

Genel Sekreteri, akademisyenler, daire başkanları, idari personeller, binlerce öğrenci ve Ordulu vatandaşlar katıldı.

Oyun havaları ve horonlar eşliğinde birlik, beraberlik ve dayanışmanın en güzel örneklerinin sergilendiği “Geleneksel Hamsi Şöleni”nde yaklaşık 1,5 ton hamsi, dev ızgaralarda pişirilerek konuklara ve öğrencilere dağıtıldı. Yaklaşık 3 saat süren şölene katılanlar bir taraftan oyun havaları eşliğinde horon oynayarak doyasıya eğlenirken diğer taraftan dev ızgaralarda pişen hamsilerin lezzetine vardılar.

Şölende ızgara başına geçen Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ’ta kendi elleriyle pişirdiği hamsileri öğrencilere ikram etti. Öğrencilerin arasına katılarak hamsi yiyen ve tek tek masaları gezen Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, horon oynamayı da ihmal etmedi. Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, bu yıl 5.’si düzenlenen "Geleneksel Hamsi Şöleni"nde tüm üniversite camiasının ve Ordu halkının bir arada olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek birlik ve beraberlik vurgusu yaptı:

"Ülkemizin farklı kültür ve yörelerinden gelerek Ordu Üniversitesi ailesinin bir bireyi olan akademisyen ve öğrencilerimizle; ve şehrimizden birçok kişinin katılımıyla Karadeniz'in en meşhur balığı olan yaklaşık 1,5 ton hamsinin tüketildiği şenliğimizde hem birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendirmiş hem de şehirle bütünleşen bir üniversite olduğumuzu bir kez daha göstermiş bulunmaktayız. 

Bugün içerisinde Üniversitemizin farklı mekanlarında gerçekleşen 3 

etkinliğimizde de öğrencilerimiz final streslerini üzerlerinden atarak yeni yıla ve yeni döneme girdiğimiz şu günlerde coşkulu bir portre çizmiştir. 

Bugünkü etkinliklerimize yaklaşık 6000 bin kişinin katılması ise sosyal ve kültürel faaliyetlerimizin dolu dolu geçtiğinin bir göstergesi. Bu bakımdan 

eğitim faaliyetlerimizin yanı sıra düzenli ve disiplinli çalışmalarımız sayesinde kaynaklarımızı da verimli ve doğru bir şekilde kullanarak panel, konferans, konser, sportif etkinlikler, geziler ve şenlikler yapmaya; ve hem Üniversitemizin hem de Ordu ilimizin sosyal ve kültürel hayatını canlandırmaya devam edeceğiz."

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.