Afetçilere Vali Denetimi

Afetçilere Vali Denetimi

Müdür Osman IŞIK, 3.900 metrekare alan üzerine kurulu olan müdürlüğün, 1 adet lojman ile birlikte toplam 1.125 metrekare kapalı alanda hizmet verdiğini, kurumda 4 şube müdürlüğü bulunurken, toplam norm kadro sayısının 56 olduğunu, ancak 50 personel bulund

Vali İrfan BALKANLIOĞLU, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünü ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Afetçilere Vali Denetimi

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman IŞIK, Şube Müdürleri Selim ÇAKMAK, Erhan YANARGİL ve Turan SOYDAN tarafından karşılanan Vali İrfan BALKANLIOĞLU, kurumun personel, araç gereç, afet ve acil durumlara müdahale hazırlıkları konusunda brifing aldı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman IŞIK, 3.900 metrekare alan üzerine kurulu olan müdürlüğün, 1 adet lojman ile birlikte toplam 1.125 metrekare kapalı alanda hizmet 22491verdiğini, kurumda 4 şube müdürlüğü bulunurken, toplam norm kadro sayısının 56 olduğunu, ancak 50 personel bulunduğunu söyledi.

2009-2012 yılları arasında tamamlanan yatırımlarla ilgili de bilgi veren IŞIK, ”Gölköy 74, Ünye 16, Ulubey 91, Akkuş Ambargürgen 11, Kabataş Alankent 22, Gülyalı 16, Aybastı Pelitözü’nde 1 adet afet konutları yapıldı. Afet sebebiyle konutları yıkılan afetzede vatandaşlara yeni binalar inşa etmek amacıyla Afet Konutları Projesi kapsamında da konutlarımız yapılıyor. Afet konutlarında sağlıklı ve güvenli yaşam alanları yaratmak ve bu alanların devamlılığını sağlamak amacıyla da projelerin tamamlanma oranı yüzde yüz” dedi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün 24 Saat Devamlı Çalışma Planının hazırlandığını belirten Osman IŞIK, Ordu’nun Büyükşehir statüsü kazanmasından dolayı İl Sivil Savunma Planının yeniden hazırlandığını, 2013 yılında okul eğitimleri kapsamında 4.000, 2014 yılı içerisinde 3.000 öğrenciye afet, afet çeşitleri, acil durum, deprem, yangın, sığınaklar, ikaz alarm ve tahliye konu başlıkları altında eğitimler verildiğini kaydetti.

Osman IŞIK, ”İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezimiz yeniden düzenlendi. Merkezimiz yeni haberleşme, iletişim ve görüntü cihazlarıyla güçlendirilerek, 122 ALO AFAD Acil Çağrı Merkezi 7/24 bu merkezde hizmet veriyor. Ulusal Afet Müdahale Planı’na uygun olarak İlimiz Afet Müdahale Planı hazırlanmıştır. Resmi Kurumların personel ve araçlarından oluşan Acil Kurtarma ve Yardım Ekipleri Çalışma Talimatı hazırlandı. İlimiz ve ilçeleri ile komşu illerde meydana gelecek afetlere müdahale sırasında ilimiz potansiyelinin etkin ve verimli olarak kullanılması için hazırlanan İl Afet Çalışma Rehberi periyodik olarak güncellenmektedir” diye konuştu.
22492
Mevcut hizmet binasının sivil savunma konseptine göre projelendirilmiş eski ve yetersiz bir bina olduğuna dikkat çeken İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman IŞIK, ”Yeni konsepte göre Başkanlığımızca belirlenen C-Tipi Hizmet Binası ve Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi yapımı için yer temini çalışmalarımız devam etmekte olup, söz konusun proje Başkanlığımıza Yatırım Bütçe Birimine teklif edilmiştir. Afet etüd ve iyileştirme çalışmalarına esas ölçüm işlerinin yapılması amacıyla ihtiyaç duyulan bir adet cors cihazı, uydu telefonu bulunmayan 12 ilçemizde olası bir afet durumunda haberleşmenin kesintiye uğrayacağı düşünüldüğünden ihtiyaç duyulan 12 adet uydu telefonu alımı Başkanlığımız yatırım bütçesine teklif edilmiştir. İlimiz Arama-Kurtarma faaliyetlerinde kullanılmak üzere tam donanımlı arama-kurtarma aracına ihtiyaç duyulmaktadır” şeklinde konuştu.

Afetler ve acil durumlara karşı her zaman hazırlıklı olunması gerektiğini vurgulayan Vali İrfan BALKANLIOĞLU, “İlin afet ve acil durum tehlike ve risklerini belirlemek, afet ve acil durum hazırlıklarını yapmak. Afet ve acil durumlarda, gerekli arama ve kurtarma malzemeleri ile halkın barınma, beslenme ve sağlık ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılacak gıda, araç ve malzemeler için depolar kurmak ve yönetmek, kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyon sağlamak Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüzün hizmet alnı içinde yer almaktadır. Bu noktada diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği çok önemli. Özellikle öğrencilere afet konusunun çok iyi anlatılması gerekiyor. Son teknoloji ürünü araç, gereç ve ekipmanları bulunan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüz doğal afetlere her an müdahale edebilecek şekilde hazırdır” diye konuştu.

Brifing için İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman IŞIK’a teşekkür eden Vali İrfan BALKANLIOĞLU, araç gereç ve malzemelerin bulunduğu depolarda yaptığı incelemelerin ardından İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden ayrıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.