Okul İnşaatlarına Vali Denetimi

Okul İnşaatlarına Vali Denetimi

Vali İrfan BALKANLIOĞLU ilk olarak hayırsever işadamı Zuher KAYA tarafından 958.244 Euro maddi bağışla Ordu Ticaret Meslek Lisesi bahçesinde yapımına başlanan 32 derslikli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi inşaatını inceleyerek, inşaatın son durumu hakkınd


Vali İrfan BALKANLIOĞLU, Altınordu ilçesinde yapımı devam eden eğitim kurumlarının inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.

Zuher KAYA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İnşaatını İnceledi
Vali İrfan BALKANLIOĞLU ilk olarak hayırsever işadamı Zuher KAYA tarafından 958.244 Euro maddi bağışla Ordu Ticaret Meslek Lisesi bahçesinde yapımına başlanan 32 derslikli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi inşaatını inceleyerek, inşaatın son durumu hakkında İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat TÜRKKAN’dan bilgi aldı.

TÜRKKAN, 6 bin metrekare kapalı alana sahip olan Zuher KAYA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi inşaatının 26 Aralık 2014 tarihinde tamamlanarak teslim edileceğini belirtti ve okul için 240 bin TL donanım ödeneği geldiğini ifade ederek, yeni binanın tamamlanmasıyla birlikte Ticaret Meslek Lisesi’nde tekli eğitime geçileceğini kaydetti.

Altınordu Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Sağlık Meslek Lisesi) İnşaatını İnceledi


Vali İrfan BALKANLIOĞLU, Zuher KAYA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi inşaatındaki incelemelerinin ardından Altınordu Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Sağlık Meslek Lisesi) inşaatını gezdi.

İnşaat alanında incelemelerde bulunan ve okulun bütün sınıflarını, konferans ve seminer salonlarını gezen Vali BALKANLIOĞLU, okul müdürü Sevim BİLGİN’den bilgi aldı.

12 Eylül 2013‘te ihalesi TOKİ tarafından yapılan 24 derslikli okulun inşaatının hızla devam ettiğini söyleyen BİLGİN, Aralık/2014 ayı itibari ile inşaatın tamamlanacağını, eğitim-öğretim döneminin ikinci yarısından itibaren okulun açılacağını belirtti.

Akyazı İmam-Hatip Lisesi İnşaatını İnceledi


28 Şubat 2013 tarihinde inşaatına başlanan, 40 derslikli Akyazı İmam-Hatip Lisesi´nin inşaatını da gezen Vali İrfan BALKANLIOĞLU, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat TÜRKKAN’dan detaylı bilgi aldı.

Nevzat TÜRKKAN, okulun 40 derslikli ve 200 öğrenci kapasiteli olduğunu söyleyerek, herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını, inşaat çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini, eğitim kompleksi olarak yapılan okulun içerisinde öğrenci yurdu, spor salonu da bulunduğunu ifade etti.

Durugöl İlkokulu İnşaatını İnceledi

Vali İrfan BALKANLIOĞLU’nun Altınordu ilçesinde yapımı devam eden eğitim kurumlarının inşaat çalışmalarını yerinde gezdiği inceleme gezisi kapsamında son durağı ise 32 derslikli Durugöl İlkokulu oldu.

İnşaat çalışmaları ile ilgili yetkililerden bilgi aldıktan sonran basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Vali İrfan BALKANLIOĞLU, Ordu’nun eğitimde istenen seviyede olmadığına dikkat çekerek, “Ordu 81 il arasında eğitimde 50-60’ıncı sıralarda. Bu tablo, gelişme iddiasında ve kültürü yüksek bir İl’e yakışan bir durum değil” dedi.


“İl Milli Eğitim Müdürümüzün hummalı, özverili, başarılı çalışması ile gece gündüz gayreti ile yaptığı denetimle birinci eğitim öğretim dönemi bitmeden okullar açılışa hazır hale geldi” diyen Vali BALKANLIOĞLU, ”İnşaatı devam eden okullar modern, özel okul düzeyinde, ihtiyaçlara cevap verecek şekilde dizayn edilmiş durumda. Okulların donanımları da mükemmel. Artık, çocuklarımızın hiçbir mazereti kalmıyor. Ordu’da okul ihtiyacı hiç kalmadı diyene kadar bu çaba devam edecek” şeklinde konuştu.
Vali BALKANLIOĞLU, ”Bazen köylerde son derece modern şekilde lüks yapılmış okul binaları görüyoruz. Öğrenci yetersizliğinden bu okullar kapanıyor” diyerek, fizibiliteyi iyi yapmak gerektiğine dikkat çekti ve okulların açılmasıyla birlikte öğrencilerin ikili öğretimden tekli öğretime geçeceğini söyledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.