EMEP: “Herkes haddini bilecek”

EMEP: “Herkes haddini bilecek”

Emek Partisi İl Başkanı Poyraz, “Ordu Valisi Balkanlıoğlu yaptığı açıklama ile kimden yana olduğunu ortaya koymuştur. Artık Valimize ‘Siyanürcü Vali’ diyebiliriz. Bilimsel verilere dikkat etmeyen ve yöre insanların kaygısını dikkate almayan bir Vali’nin a

EMEP: “Herkes haddini bilecek”

Emek Partisi İl Başkanı Hikmet Poyraz da Ordu Valisi Balkanlıoğlu’nun Fatsa’da siyanürle altın ayrıştırma şirketi lehine, direnen halkı da ‘aşırı uç’ ve ‘dışarıdan gelenler’ olarak nitelemesine tepki gösterdi.

“Herkes haddini bilecek”

Fatsa’daki altın madeni şirketi yöneticilerinin çevreye zarar vermeyeceklerini söyleyen Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’na seslenen EMEP Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, “Vali yaptığı açıklama ile kimden yana olduğunu gösterdi.” dedi. 22475

Emek Partisi İl Başkanı Poyraz, “Ordu Valisi Balkanlıoğlu yaptığı açıklama ile kimden yana olduğunu ortaya koymuştur. Artık Valimize ‘Siyanürcü Vali’ diyebiliriz. Bilimsel verilere dikkat etmeyen ve yöre insanların kaygısını dikkate almayan bir Vali’nin açıklamaları kabul edilemez. Sayın Vali Balkanlıoğlu siyanürle ilgili bir makale okudu mu acaba? Vali’nin şirkete bu kadar güvenmesine yöre insanları ne anlam verileceğini iyi biliyor ve değerlendirmesini yapıyor. Herkes haddini bilecek. Bir valiye yakışan tutum, halkın feryadını duyarak onlarla ilgilenmektir. Ancak yaptığı açıklama ile şirketin sesi oldu.” dedi.

“Aşırı uç biziz”

Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun ‘aşırı uç” ve “dışarıdan gelenler” nitelemesi hakkında da değerlendirme yapan Poyraz, “ Halkın siyanüre karşı mücadelesinin içinde- yanında olduk. Etkinliklerine katıldık, direniş çadırını ziyaretlere gittik. Yani Vali’ye göre biz de ‘aşırı uç’ ve ‘dışarıdan gelenler’ olduk. Bizden başka gidenler de oldu. Yani halkla birlikte olmak aşırı uçluksa evet biz aşırı uç ve tahrikçiyiz!” diyerek, Valinin halktan özür dilemesi gerektiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.