Balkanlıoğluna Suçlama Doğacılardan...

Balkanlıoğluna Suçlama Doğacılardan...

Sayın Valimiz keşke Fatsa Ünye Doğa Koruma Platformu üyeleriyle de görüşseydiler; merak etmesinler, onlar Altıntepe Maden Şirketi gibi bir İngiliz şirketinin ortağı değiller, kendilerinden fedakârlık beklenen Fatsalı ve Ünyeli sade vatandaşlar.

Balkanlıoğluna Suçlama Doğacılardan...

 

Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun İHA'ya yaptığı altın madeniyle ilgili açıklamaya karşı Ordu Doğa ve Yaşam Alanlarını Koruma Platformu üyesi Gül Ersan Valinin Tek taraflı dinlediğini söyleyerek yanıt verdi.

Ersan yanıtında :

Fatsa Bahçeler Mahallesi'ne altın madeni kurulmasına başından beri karşı olanlardan biri de Ordu Doğa ve Yaşam Alanlarını Koruma Platformu'dur.  

22469

Vali İrfan Balkanlıoğlu, bazı hükümet üyeleri gibi, doğanın tahrip edilmesine karşı olmak için ille de tahribatın yapıldığı yerde yaşamak gerektiğine inanlardan.

Doğa yasalarına göre dünyanın herhangi bir yerindeki tahribat tüm canlıları etkiler. Bu tahribata karşı çıkmak, protesto gösterilerinde bulunmak dünyada yaşayan her insanın hakkıdır. Anayasamız hem vatandaşlara hem de devlete bu tür tahribatlara karşı çıkma görevi verir (TC Anayasası Madde:56).

 

Kaldı ki, gerek maden alanındaki gerekse ilçe merkezindeki eylemlere katılanların çoğu ilimiz insanlarıydı. Sayın valimiz emniyet güçlerinden bu bilgiyi rahatlıkla alabilirler.

Altın şirketi yetkilileri Vali Balkanlıoğlu'na çevreye asla zarar vermeyeceklerini söylemişler.

22470

*100 dönümlük ormanı yok ettiklerini de söylediler mi? (O da şimdilik)

*Maden alanının çevresindeki Fatsa ve Ünye'nin mahallelerinde yaşayanların kullandıkları kaynak sularını depoladıklarını, orada yaşayan insanları susuz bıraktıklarını, insanların isyan etmeleri üzerine mahallelere tankerlerle su taşıdıklarını, taşıdıkları suyun da kalitesiz olduğunu söylediler mi?

*Maden alanından hafriyat taşıyan ağır tonajlı kamyonların geçtiği mahalledeki evlerin kiminin duvarlarının çatladığını, kiminin zemininin kaydığını ve insanların beton desteklerle evlerini ayakta tutmaya çalıştıklarını da söylediler mi?

*Maden alanını daha da genişletmek için bölgedeki 1. Derece Arkeolojik SİT Alanını 3. Dereceye düşürmek amacıyla dava açtıklarını da söylediler mi?

*Vatandaşa ait arazinin üzerine çakıl dökerek kullandıkları yolu genişlettiklerini de söylediler mi?

 

Sayın Valimiz keşke Fatsa Ünye Doğa Koruma Platformu üyeleriyle de görüşseydiler; merak etmesinler, onlar Altıntepe Maden Şirketi gibi bir İngiliz şirketinin ortağı değiller,  kendilerinden fedakârlık beklenen Fatsalı ve Ünyeli sade vatandaşlar.

Maden şirketinin işletmeye geçtiği zaman kullanacağı siyanürün çevreye ve bölgedeki insanlara vereceği zararı anlatmaya gerek yok, bilim adamları ve konuyla ilgili meslek odaları bu zararları defalarca dile getirdiler.

Elektrik elde etmek için termik ve nükleer santrallere ihtiyaç olduğunu söyleyen Vali Balkanlıoğlu'nun bu görüşüne katılmıyoruz. Yalnız şu görüşünde hemfikiriz: “Dünyayı en fazla kirleten ülkeler bugün dünyanın en gelişmiş ülkeleridir. Bugün dünyanın gelişmiş ülkeleri zamanında çevreyi, havayı, dünyayı en fazla kirleten ülkeler.” İşte o ülkeler, vatandaşlarının çevre kirliliğine karşı çıkmaları nedeniyle enerjilerini, madenlerini bizim gibi ülkelerden elde etmeye başladılar. Biz de gelişmiş bir ülke olalım ama kirletmeden, doğayı yok etmeden, aç bırakmadan, aç bırakılanlardan fedakârlık beklemeden, dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.