Yılmaz; Kentsel Dönüşüm 2016’da

Yılmaz; Kentsel Dönüşüm 2016’da

Yılmaz, "Umut ediyorum ki, 2017 yılından itibaren somut olarak projeler hayata geçecektir. İnşaat ve yıkım işlemleri ise 2016’dan itibaren başlayabilir” .Çevre ve Şehircilik Bakanımız İdris Güllüce başta olmak üzere kentsel dönüşüm konusunda hükümetimizde

KENTSEL DÖNÜŞÜM SÜRECİ İŞLİYOR…

Ordu Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm için çalışmalarını hızlandırdı. Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Hikmet Haspolatlı ve beraberindeki heyetinde katılımıyla gerçekleşen toplantıda Ordu ilindeki Kentsel Dönüşüm Alanları ile ilgili çalışmalar masaya yatırıldı.

Başkan Enver Yılmaz yaptığı açıklamada, “Çevre ve Şehircilik Bakanımız İdris Güllüce başta olmak üzere kentsel dönüşüm konusunda hükümetimizden tam destek alıyoruz. Umut ediyorum ki, 2017 yılından itibaren somut olarak projeler hayata geçecektir. İnşaat ve yıkım işlemleri ise 2016’dan itibaren başlayabilir” dedi.

22458Ordu Büyükşehir Belediyesinde gerçekleştirilen toplantıya, Başkan Enver Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Hikmet Haspolatlı, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Genel Sekreter Dr. Mustafa Çöpoğlu, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Akyol, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüseyin Öztürk, Bakınlık Dönüşüm Alanları Daire Başkanı Zeynep Afşaören, Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Civelek ve yetkililer katıldı.

22459Toplantıda Ordu ilindeki Kentsel Dönüşüm alanları ile ilgili bir sunum gerçekleştirilirken, Başkan Enver Yılmaz toplantı sonrasında süreçle ilgili şu açıklamalarda bulundu;

İSTANBUL’ U ÖRNEK ALIYORUZ…

Bizlerin seçim döneminde de kamuoyuna vaatlerimiz vardı. Bu vaatlerimizin belki en fazla sayfa tutanı ve en önemlisi kentsel dönüşüm projeleri idi. Bilindiği gibi İstanbul'da beklenen büyük deprem ile birlikte kentsel dönüşüm hükümetimizin ana programlarından birisi oldu. Kentsel Dönüşüm çalışmaları için rol model olarak biz İstanbul'da deprem bölgesinde ki uygulamaları örnek alıyoruz. Bu çerçevede kentsel dönüşümden sorumlu Bakanımız İdris Güllüce başta olmak üzere, genel müdür arkadaşımız ile birlikte Altınordu ilçemizde ilk etapta iki yerde, Fatsa ilçemizde ilk etapta iki yerde, Ünye ilçemizde ilk etapta iki yerde, Gölköy, Gürgentepe ve Ulubey ilçelerimizde de tek yerde olmak kaydıyla kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmaları hızlandırdık ve resmi süreci başlattık.

ALTINORDU’DA YAKLAŞIK 500 DÖNÜM ALANA KENTSEL DÖNÜŞÜM UYGULANACAK…

Altınordu ilçemizde yapmayı planladığımız kentsel dönüşüm alanlarımız şehrimizin en sıkışık, yıllardır hiç bir imar düzenlemesi yapılmayan ve en az 30 yıl önce inşa edilmiş, teknik ölçümlerle yıkılmaya yüz tutmuş alanlardı. Bu çerçevede kentsel dönüşüm yaparken hem şehrimizin yeniden bir kimlik kazanması, hem de yeşil alanların yokluğunu fırsata çevirmek sureti ile ‘nasıl bir düzenleme yapabiliriz’ hesabı içerisine girdik. Ankara'dan hükümetimiz, bakanlığımız bize proje desteği verdi. Tahmin ediyorum ki; Ocak ayı içerisinde Bakanlar Kurulu kararı çıkmak sureti ile kentsel dönüşüm rezerv alanları ve risk alanlarının tarifi ile birlikte, Altınordu ilçemizde ilk iki yıl içerisinde yaklaşık 210 dönüm, ikinci iki yılda, yani 2017 yılından sonrasında ise stadyumumuzu da kentsel dönüşüm içerisinde başka alana taşıyacağız. Ancak bu taşımanın da gerçekleşebilmesi için yeni yaptığımız stadyumun tamamlanması lazım. 2017 yılından itibaren de 280 dönüm arazi olmak kaydıyla Altınordu ilçemizde yaklaşık 500 dönüme yakın bir alanda kentsel dönüşüm planını böylelikle gerçekleştirmiş olacağız.

FATSA’DA 250 DÖNÜM ALAN PLANLANIYOR…

Fatsa ilçemizde de şehir merkezinde ki Cumhuriyet Meydanının park düzenlenmesi ve harikalar diyarı olarak tanımladığımız Evkaf Mahallesinde ki stadyumu da içerisine almak kaydıyla, orada da yaklaşık 250 dönümlük kentsel dönüşüm planlamamız var. Şu anda Altınordu, Fatsa, Ünye ilçelerimizin hepsi eşdeğer bir şekilde yürüyor. Böylece Bakanlar Kurulu kararımızla da hepsi aynı anda çıksın ki, tek elden ve kontrollü bir şekilde düzenlensin istiyoruz.

ÜNYE’DE STADYUM VE SANAYİ BÖLGESİ DE KENTSEL DÖNÜŞÜME GİRECEK…

Ünye ilçemizde de yine şehir merkezimizde stadyumunda içerisinde olduğu geniş bir alan ve şuanda aktif sanayi olarak kullandığımız alanda kentsel dönüşüm çalışmalarımız, planlarımız var. Kentlerde kanun %40 oranda yeşil alan ve park bahçe bırakılmasını emir ederken, maalesef görüyoruz ki şehirlerimizde bırakın %40’lık alanı %1, %2lik hatta bazı Mahallelerimizde %0 yeşil alan ve boş alan kalmış durumda. Kentsel dönüşüm şehirlerimizin yeniden bir hava almasına, yeniden şehir insanı ile şehrin buluşmasına vesile olacak. Kentsel Dönüşüm Türkiye'nin büyümesi ile birlikte, şehirleşme anlamında dönüşümü sağlayacak önemli hizmetlerden bir tanesidir.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE BAŞARILI OLACAĞIZ…

Burada bizim gibi yeni kurulan belediyelerin tek başlarına ekonomik olarak bu işleri tamamlamaları mümkün değil. Biz bazı kamulaştırma alanlarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan, bazı yatırımları ve nakdi yardımları da bakanlığımızı devreye sokmak sureti ile alıyoruz. Dolayısıyla kentsel dönüşümün başarılı olabilmesi için kamu otoritesinin sonuna kadar destek olması lazım. Bu anlamda da bakanlığımız bize her türlü lojistik desteği veriyor. Umut ediyorum ki 2017 yılından itibaren somut olarak projeler hayata geçecektir. İnşaat ve yıkım işlemleri 2016’dan itibaren başlayabilir. Şehri ile, ilçesi ile, Büyükşehir Ordu'nun tamamı ile, kentsel dönüşüm bu bölgelerde ilk defa uygulanan bir yatırım oldu ve doğal olarak da hemşerilerimizin bir merakı, bir ilgisi hatta, bilinmeyen bir durum olduğu için bir endişesi de oluştu. Biz daha önce bu durum başlarına gelmiş olan illerin tecrübelerini de almak ve bakanlığımızı da sonuna kadar yanımızda görmek sureti ile inşallah bu alanda başarılı olacağız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.