Su'ya 3 Yılda 30 Milyon Yatırım

Su'ya 3 Yılda 30 Milyon Yatırım

Enver Yılmaz ise yaptığı konuşmada 2015’te 35 milyon liralık içme suyu yatırımını hayata geçireceklerini söylerken, gece gündüz mesai kavramı gözetmeden, “İşimiz Gücümüz Ordu” diyerek hizmetlere devam edeceklerini belirtti. Başkan Enver Yılmaz konuşması

Ordu Büyükşehir Belediyesi içme suyu konusunda hayata geçirdiği projelerle taktir toplamaya devam ediyor. İki yıl içerisinde su sorununa son vereceği sözünü yineleyen Başkan Enver Yılmaz bugün Kumru ilçesinin içme suyu tesislerini törenle hizmete açtı.

Su'ya 3 Yılda 30 Milyon Yatırım

19 ilçenin tamamında öncelikli olarak içme suyu ve yol konusunda önemli projelere imza atan Ordu Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde ki içme suyu tesislerinin modernizasyonunu yaparak sorunları tek tek ortadan kaldırıyor. Başkan Enver Yılmaz Kumru ilçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada “3 yıl içerisinde 35 milyon liralık içme suyu yatırımı hayata geçecek” dedi.

Başkan Enver Yılmaz, Kumru Kaymakamı Ahmet Oğuz Aslan, 23. Dönem Ordu Milletvekili Ayhan Yılmaz, ilçe belediye başkanları, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Akyol,  OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, Ordu Barosu eski Başkanı Oktay Çanak, Daire Başkanları ve çok sayıda davetlinin katıldığı programda, Kumru ilçesinin İçmesuyu Arıtma Tesisi Modernizasyonu ve Su Alma Yapısı İnşaatının açılışı gerçekleştirildi.

22422BAŞKAN HATİPOĞLU; “ALLAH ONLARDAN RAZI OLSUN”

Törende ilk konuşmayı Kumru Belediye Başkanı  Murat Hatipoğlu yaparken, Başkan Enver Yılmaz’a teşekkür ederek, “Büyükşehir belediye Başkanımız sözünde durdu. ‘2 sene içerisinde su problemini, yol problemini büyük bölümde çözeceğiz’ diye söz vermişti. Kumru ilçesi adına bizde kendilerine çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. Başkan Hatipoğlu hayata geçen bu yatırımla Kumru ilçesinin su sorununun ortadan kalktığına vurgu yaparken, “Bu tesis de toplam 6- 7 havuzdan 35m/sn su geçebilecekken, şuan bizim alacağımız sistem vasıtasıyla 100m3/sn su alımı gerçekleşecek. Buda ilçemizin ihtiyacını karşılayacak. Tabii bizim OSKİ Genel Müdürümüz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızla görüşmelerimiz, istişarelerimiz devam ediyor. İnşallah isale hattı boyunca bir herhangi bir sıkıntımız kalmayacak, onun dışında ki mahallelerimiz ile de çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah en kısa zamanda oralarında su sıkıntılarını gidereceğiz. Sayın Başkanım ve ekibi Kumru ilçesi adına çok büyük bir hayıra vesile oldular. Allah onlardan razı olsun diyorum. Tekrar tekrar kendilerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

2015 HAMLE YILI OLACAK…

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise yaptığı konuşmada 2015’te 35 milyon liralık içme suyu yatırımını hayata geçireceklerini söylerken, gece gündüz mesai kavramı gözetmeden, “İşimiz Gücümüz Ordu” diyerek hizmetlere devam edeceklerini belirtti.

Başkan Enver Yılmaz konuşmasında tesisin daha önce bittiğini ifade ederek, “Ama fırsatımız olup bir türlü açamamıştık. Kış mevsimine denk geldi. Kumru ilçemiz bizim ilk başta ihalesini yaptığımız, hem su alma yapısı itibari ile hem de bu arıtma tesisinin ıslahatı itibari ile ilk ihalesini yaptığımız alanlardan bir tanesiydi. Bugün burada görmüş olduğunuz devasa yapı, 20 yıl öncesinin yapısı. Görmüş olduğunuz bu büyük yapının tamamı 35 m3 suyu temizleyecek mahiyette yapılmış. Halbuki yeni teknoloji; yeni kumlama, yeni filtreleme, iki gölette yaklaşık 100m3 suyu temizleyecek mahiyette. Dolayısıyla tesisin büyüklüğünün ve hantallığını gidecek bir yapı kurmuş OSKİ.

YAKLAŞIK 1 MİLYON LİRAYA MAL OLDU…

Bu arıtmayla birlikte Kumru ilçemizin bundan sonra suyu tamamen temiz akacak. Kumru ilçemizin suyu tertemiz akacak. Kumru ilçemiz söz verdiğimiz gibi 2015 yılında tamamen şehir merkezimiz ve yakın mahallelerimiz susuzluk çekmemiş olacak. Buradaki bizim ıslah projemiz yaklaşık 450 milyon liralık bir yatırım idi. Kumru’da yaklaşık 1 milyon liralık su yatırımı yaptık. Şu anda Kumru ilçemizde bu mevsimde çok şükür su ihtiyacımız yok. Ama yazın Ordu’nun tamamında olduğu gibi, özellikle 4 ayda ciddi su sıkıntısı yaşıyoruz. O 4 aylık su sıkıntısı da bizim 1 yıllık emeğimizi yeri geldiğinde heba edebilecek mahiyette oluyor. O yüzden tedbirimizi şimdiden almamız gerekiyor buna yönelik OSKİ’miz çok şükür kuruluşundan itibaren hızlı bir şekilde sizlerde görüyorsunuz, ilçelerde yaptığımız adımlarla susuzluk meselesine kökünden neşter vurduk.

YATIRIMLAR TEK TEK HAYATA GEÇİYOR..

8 ilçemizde yatırımlarımızı hızlı bir şekilde yaptık Akkuş, İkizce, Çambaşı, Gölköy, Korgan, Kumru, Ulubey, Gülyalı derken kalan ilçelerimizi de inşallah 2015 yılında hızlı bir şekilde bitireceğiz. Şimdiye kadar OSKİ tam 12 milyon liralık ve en uzun süren ihalesi ve inşaat süresi 4 ayı geçmeyecek sürede yatırım yaptık. Bu yatırımlar gibi. 2015 yılında da ilçelerimizin tamamın su meselesine müdahale ediyoruz. İnşallah tam 35 milyon liralık yatırımla, 2015 yılını Ordu’nun su yolunda, atılım ve hamle yılı ilan ettik. Su ile ilgili sorunlarımızın tamamını 1 yılda erken çekeceğimizi söylemiştik. Ama hedefimiz şu değerli hemşerilerim; biz nüfusumuzun %96 sını 2015’de susuz bırakmayacağız. Şehir merkezlerimizde çok şükür su sorunumuz yok yaptığımız müdahalelerle, bundan sonra mahallelerde su sorunu olmayacak. Ancak yeni oluşan mahallelerde lokal su sorunları olabilir. Buna yönelikte arkadaşlarımız 2015 yılında dediğimiz gibi % 96 %98 yoğunluğuna göre su meselesine müdahil olmuş olacağız. Son 60 yılın en kurak Ağustos ayını yaşadık bu yıl, Ağustos ayı bayram ile birlikte nüfusumuzun da çok arttığı bir ay oldu.

HEDEFİMİZ SU SORUNU OLMAYAN BİR ORDU…

Ordumuz 732.000 nüfus gibi resmiyette gözükse bile Haziran ayından itibaren 1 milyon 2 milyon’u bulan bir il’iz. Dolayısıyla burada yaptığımız yatırım Kumru ilçemizin kış nüfusuna göre yapılmış bir yatırım değil, Kumru’nun özellikle yaz döneminde İstanbul'dan, yurt dışından, Ankara'dan gelen Kumrulu hemşerilerimizin bu dönemde susuzluk çekmemesi gayreti içerisindeyiz. Büyükşehir'in getirmiş olduğu imkanlardan bir tanesidir bu. Daha önceden hep pansuman tedbirlerle köylere boru ile merkezlerden bazı sorunları çözmeye çalışırlardı. Konsept değişikliği ile olaya bütüncül yaklaşıyoruz. Ordu’nun ilçeleri ile birlikte su meselesi toplu olarak çözülecek. Yaptığımız yatırımlar ortada, 2015 yılında yapılacak yatırımlarımızı da söyledik. Hedefimiz susuz bir Ordu, hedefimiz yollarının tamamı sıcak asfaltla kaplanmış bir Ordu. Çok şükür ki çok kısa bir sürede bunların hepsinin alt yapısını gerçekleştirdik.

Konuşmaların ardından Başkan Enver Yılmaz ve beraberindekiler tesisin kurdelasını keserek hizmete açtılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.