ODÜ Diş Ortodonti Kliniğini Açıldı

ODÜ Diş Ortodonti Kliniğini Açıldı

2010 yılında kurulan, 8 anabilim dalında 8 öğretim üyesi ve 3 asistan olmak üzere 11 kişiyle ilk öğrencilerini 2011 yılında alarak eğitim öğretime başlayan ve 2 Nisan 2012'den itibaren 18 diş ünitiyle hasta kabulü yapan Ordu Üniversitesi Diş Hekimliği Fak

ODÜ Diş Ortodonti Kliniğini Açıldı

224172010 yılında kurulan, 8 anabilim dalında 8 öğretim üyesi ve 3 asistan olmak üzere 11 kişiyle ilk öğrencilerini 2011 yılında alarak eğitim öğretime başlayan ve 2 Nisan 2012'den itibaren 18 diş ünitiyle hasta kabulü yapan Ordu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi; günümüz itibariyle 43 hekim, 130 öğrenci ve toplamda 51 ünitle yoğun temposunu sürdürmekte olup Ordu halkının diş sağlığında önemli bir rol oynamaya devam ediyor. Bu kapsamda ODÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nde Ortodonti kliniğinin açılış töreni büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

22419
ODÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Varol ÇANAKÇI'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılış programına Vali İrfan BALKANLIOĞLU, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver YILMAZ, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, ODÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nuri YILMAZ, Prof. Dr. Saim Zeki BOSTAN, Prof. Dr. Ahmet Ali BAYHAN, dekanlar, öğretim üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Ordu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ne yeni açılan Ortodonti kliniğinin açılış töreninde açılış konuşmasını yapan ODÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Varol ÇANAKÇI, şunları belirtti.
 
"Öncelikle bugün fakültemize yaptığımız kliniğimizin açılışına teşrif ettiğiniz için şahsım ve fakültem adına teşekkürlerimi sunuyorum. Bilindiği gibi Diş Hekimliği Fakültemiz, 18 öğretim üyesi ve 25 asistan olmak üzere toplamda 43 hekimle 130 öğrenciye sahip; 1., 2., 3. ve 4. sınıfı olan ve son teknoloji ile donatılmış kaliteli ve bilgisayar sistemli 51 üniti ile yaklaşık 2,5 yıldır hizmetine yoğun temposuyla devam etmektedir. Bu güne kadar alınan verilere göre 89.495 hasta fakültemize başvurmuş ve 319.272 adet tedavi işlemi yapılmıştır. Ayrıca fakültemize yurtdışından da hastalar başvurmuş ve fakültemiz sağlık turizmine de katkıda bulunmuştur.
22420
Diş Hekimliği Fakültemizle birlikte bölgemizin ağız ve diş sağlığı alanında 2 büyük şehri olan Samsun ve Trabzon'a gidecek hasta sayısı sıfıra inmiştir. Bu illerde Ortodonti tedavisi için 3-4 yıl, diğer büyük illerde ise 6-7 yıla kadar randevu sistemi uygulanırken bizim fakültemizde bu 4-5 aylar seviyesine kadar düşmüştür.
 
Fakültemiz tam teşekküllü çalışmakta büyük üniversitelerde yapılan tüm işlemler- örneğin; implant, damak dudak yarıkları tedavisi, lazerle tedaviler -  fakültemizde de uygulanmaktadır. Bunun yanı sıra Tıp Fakültesi ile ortak protokol kapsamında Genel Anestezi altında Çene Ameliyatları da gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Fakültemiz eğitim öğretim kapsamında lisans eğitiminin yanında Diş Hekimliğinde Uzmanlık (DUS) eğitimleri de vermektedir.
 
Halk arasında 'Eğri dişlerin düzeltilmesi' olarak da bilinen Ortodontik tedavi ile birlikte hastalara düzgün diş dizilimi oluşturarak diş ve çenelerden kaynaklanan problemlerini de ortadan kaldırmış olacağız. Açılışını yaptığımız bu Ortodonti kliniğimiz günde en az 60 hasta kabul edecek olup kliniğimizin Ordu iline ve Üniversitemize hayırlı olmasını temenni ediyorum."
 
Ardından kürsüye çıkan Vali irfan BALKANLIOĞLU, çene ve yüz bölgesindeki bozukluklarının teşhis ve tedavisi ile ilgilenen bir bilim dalı olan Ortodonti Kliniğinin olmasının Ordu ve bu bölgede yaşanlar için son derece önemli olduğuna dikkat çekerek, böylesine önemli bir kliniğin üniversite içinde olmasının son derece sevindirici olduğuna değindi. Vali İrfan BALKANLIOĞLU, "İnsanın ilk gözüne çarpan organı dişleridir. Biri güldüğü zaman ağzında diş bozuksa, bu insanlar için eksik bir durumdur. Dolayısıyla estetikte ve güzellikte bir ihtiyaç. Ordu için, fakültemiz ve üniversitemiz için hayırlı, uğurlu olsun” şeklinde konuştu.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Enver YILMAZ ise konuşmasında Ortodonti bölümünün Ordu’da eksikliğinin hissedildiğini söyleyerek, Ordu Üniversitesi'nin yeni açılan bölümlerle birlikte hızlı bir şekilde ilerlediğini kaydederek 
 
”Üniversitemizin gelişip büyümesinde sayın valimiz ve yerel yöneticilerle birlikte uyum içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
 
Ortodonti Kliniğinin gezilmesi esnasında düşüncelerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, şunlara değindi:
 
"Ülkemizde ve dünyada diş ve diş bozuklukları en önemli sağlık sorunları arasında yer almaktadır. Ama bu konuda gereken önem ve hassasiyet maalesef gösterilmemektedir. Sebebi de diş hastalıklarının hayati bir tehlike arz etmemesidir. Bu bakımdan bizler sağlığın her alanına çağdaş ve uygulanabilir çözümler üreterek aynı hassasiyet ve önemi gösterme ve bunun için gerekli adımları atma gayreti içerisindeyiz. Bölge ve ülkemizde söz sahibi olma yolunda kararlı adımlarla ilerleyen Üniversitemizde, yeni açılan bu Ortodonti kliniğimizle birlikte ünit sayımız 51'e yükselmiş olup böylelikle daha fazla sayıda hastamızın ihtiyaçlarını kısa sürede karşılayabileceğiz. Bu bakımdan halkımızın sağlığı için yapılan tüm verimli çalışmalara ev sahipliği yapmaya ve bu çalışmaların destekçisi olmaya devam edeceğiz."
 
Konuşmaların ardından, Vali İrfan BALKANLIOĞLU, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver YILMAZ, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, ODÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Varol ÇANAKÇI ve diğer protokol üyeleri Ordu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti kliniğinin açılış kurdelesini kestiler ve Ortodonti Kliniğini gezerek ODÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Varol ÇANAKÇI’dan ünitler hakkında bilgi aldılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.