Yılmaz; 1300 Km Asfalt Yapılacak

Yılmaz; 1300 Km Asfalt Yapılacak

“Geçtiğimiz Eylül ayında onayladığımız 752 kilometrelik asfalt ihalesinin 2015-2016 ve 2017 yıllarını kapsıyor. Bu zaman içerisinde ayrıca bir ihale yapmayacağız. Bu bizim için hem zaman, hem de işi hızlandırma adına önemli süreç oldu. 752+250 kilometre

86 BÖLGE’DE 281 ARAÇ KAR’LA MÜCADELE EDECEK…büyükşehir Meclis toplantısı.jpg

Ordu Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Meclis toplantısını yaptı. Başkan Enver Yılmaz Ulaşım Dairesi Başkanlığının sunumunun ardından yaptığı açıklamada, “Kar’la mücadele ekiplerimizi oluşturuyoruz. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak yoğun kış şartları öncesinde araç filosuna hem tuzlama, hem de kar kürleyici olarak 4 tane yeni araç alıyoruz. Bu araçlar kısa bir süre sonra elimizde olacak. Araç filomuzla yoğun kış şartlarına hazırız” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz Başkanlığında toplanan bugünkü Mecliste İhtisas Komisyonlarından gelen raporlar ve dairelerden gelen teklifler görüşülerek karara bağlandı.

Meclis toplantısı öncesinde Başkan Enver Yılmaz iki Daire Başkanlığının sunumuna yer verdi. Ulaşım Dairesi Başkanlığı ve Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının sunumlarında sürdürülen çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verildi.  

281 ARAÇLA KAR MÜCADELE Sİ YAPILACAK…

Ulaşım Dairesi Başkanı Abdulkadir Hatipoğlu Meclis Üyelerine hitaben yaptığı sunumda, özellikle kış ayları ile birlikte planlanan çalışmalar hakkında neler yapılacağına açıklık getirerek, Ordu’yu toplam 86 bölgeye ayırdıklarını, 281 araçla birlikte kış ayları boyunca kar’la mücadele edeceklerini söyledi. Ordu Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bir Koordinasyon Merkezi kuracaklarını ifade eden Hatipoğlu, “Ordu’nun 15 bin kilometrelik yol ağı var. Buna Mahalle ara yolları da dahil. Müdahale önceliğimiz 112 Acil Servisleri, Cenazeler, Okul yolları ve Kamu binaları olacak. 752 km.lik sıcak asfalt çalışmalarına başladık. Önce haritaların ölçümlerini yapıyoruz. 2015’ten itibaren her tarafta asfaltlama başlayacak. Sıcak asfaltta önce ana yollar, ardından ise idaremizin onayı ile de ara yollar yapılacak” dedi.

BAŞKAN YILMAZ; “YOĞUN KIŞ ŞARTLARINA HAZIRIZ”

Başkan Enver Yılmaz ise Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak kış ayları için önemli çalışmalar yürüttüklerinin altını çizerek, “Kar’la mücadele ekiplerimizi oluşturuyoruz. Bu mücadele için iyi bir örgütlenme ve müdahale yapılmasının Ordu’nun menfaatine olacağını daha öncede söylemiştik. Ordu’nun Büyükşehir olmasını da bunun için çok istemiştik. Şimdi tek elden bu işler yapılıyor, sağlıklı örgütlenmeler oluşturuluyor. Biz yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak hem tuzlama, hem de kar kürleyici olarak 4 tane yeni araç alıyoruz. Bu araçlar kısa bir süre sonra elimizde olacak. Araç filomuzla yoğun kış şartlarına hazırız” şeklinde konuştu.

TOPLAM ÇALIŞMA 1300 KİLOMETREYİ BULACAK…

Bahar ayları ile birlikte alt yapısı tamamlanan yoların hasır hale getirileceğine de vurgu yapan Başkan Enver Yılmaz, özellikle grup yollarının sıcak asfalt çalışmalarında öncelikleri olduğunu belirterek, “Geçtiğimiz Eylül ayında onayladığımız 752 kilometrelik asfalt ihalesinin 2015-2016 ve 2017 yıllarını kapsıyor. Bu zaman içerisinde ayrıca bir ihale yapmayacağız. Bu bizim için hem zaman, hem de işi hızlandırma adına önemli süreç oldu.  752+250 kilometre dedik ama, biz program dışında da ara yollarda kendi imkanlarımızla sıcak asfalt dökeceğiz. 3 yıl içinde bence bu rakam toplam 1300 km.yi bulacaktır. Böylece Ordu’nun yollarının %95-96’lık bölümü sıcak asfaltla kaplanacak. Ordu’da 1125 Mahalle var. Ve 1000 ana arter bulunuyor. Buraların tamamı artık bizim sorumluluğumuzda” İfadelerini kullandı.

HAMİLE OLAN HANIM KARDEŞLERİMİZ KENT MERKEZLERİNE GELSİN…

Başkan Enver Yılmaz kış aylarının girmesi ile birlikte de özellikte yaylalarda bulunan hamile bayanlara ve ailelerine de seslenerek, “Doğum hazırlığında olan anne adaylarına buradan sesleniyorum. Kış şartlarının yoğun olduğu dönemlerde artık yaylalarda kimse kalmasın. Kent merkezlerine gelelim. Zaten devletimiz doğuma 15 gün kala tüm sorumluluğu üstleniyor. Geçmişte yaşanan tecrübelerden dolayı bunu ifade etmek istiyorum. Bu bizim için hayati derece de önemli. Kışın acil müdahaleyi gerektiğine durumlarda ki en önemli talep hamile hanım kardeşlerimizden ve ailelerinden geliyor. Gelin bu sorunları artık yaşamayalım. Erkenden tedbir alalım” dedi.

Ulaşımla ilgili sunum ve konuşmaların ardından Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının sunumu yapıldı. Daire Başkanı Selahittin Aydın yaptığı konuşmada Haşere ile mücadelenin yolu ve yöntemlerini Meclis üyelerine anlattı. Vektörel mücadelede Ordu’yu 3 bölgeye ayırdıklarını ifade eden Aydın, “Bunları Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçeleri. Buralarda ekipler oluşturuldu.  Artık Aralık ayında başlayıp Nisan ayına kadar larvasit mücadelesi yapacağız. Acil olarak kış döneminde mücadele yoğun olarak gerçekleştirilecek” şeklinde açıklama yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.