BELEDİYENİN YEŞİL ALAN HAMLESİ

BELEDİYENİN YEŞİL ALAN HAMLESİ

Biz geleceğe bakmaya devam edelim. Kentsel Dönüşüm ile Ordu merkez çok büyük bir yeşil alan yüzdesine ulaşacak. Enver Yılmaz bu projenin artık uygulama aşamasına geldiğini açıklaması bizi bunun için çok heyecanlandırıyor. Yeşil alan demek gelecek neslimiz

BELEDİYENİN YEŞİL ALAN HAMLESİ

Hüsnü YÜCELhüsnü yücel-.-400.jpg

Aslında Belediyelerin demem gerekiyor. Geçen hafta Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş’ı ziyaret ettim. Kısa da olsa yatırımlar ile ilgili önemli mesajlar aldım.

Daha önce de Enver Yılmaz’ın yeşil alanlar ile ilgili açıklamalarına istinaden bir yazı yazmıştım. Engin Tekintaş ile de aynı konu üzerine konuşma fırsatımız oldu. Aslında biraz da geçmişte yapılan ve benim sık sık dile getirdiğim Beledieye Hizmet Binasının yine aynı yere yapılması ile ilgili üzüntülerimizi konuştuk.

 Enver Yılmaz geçen hafta yeşil alanlar ile ilgili müjdeli haberler vermiş ve Ordu kamuoyunu heyecanlandırmıştı. Gerek Büyükşehir Belediye Başkanının, gerek Altınordu Belediye Başkanının düşünülen projeler ile ilgili aynı düşünceleri paylaşmasını çok anlamlı buluyorum. Çünkü iki Belediyenin de birlik ve beraberlik içinde çalışması Ordu için düşünülen yeni projelerin gerçekleşme şansını artırıyor. Onun için yazımın başında “Belediyelerin” tabirini kullandım. İki Belediyenin uyum içinde çalışmasını görmek bizi de gelecek adına sevindiriyor.

Engin Tekintaş yaptığımız görüşmede Kentsel Dönüşüm Projesinin en önemli ve iddialı projesi olarak Stadyum, Çarşamba Pazarı ve Cumhuriyet Otoparkı Projelerini anlattı. Proje kapsamında yıkılacak yerleri işaret etti.

Ben de yıkılacak yerler üzerinde konuşurken her zamanki hayalimi dile getirerek, keşke Belediye Hizmet Binası buraya yapılmamış olsaydı serzenişinde bulundum. Aynı kanaati Engin Tekintaş’da paylaştı. Ama iş işten geçti.

Biz geleceğe bakmaya devam edelim. Kentsel Dönüşüm ile Ordu merkez çok büyük bir yeşil alan yüzdesine ulaşacak. Enver Yılmaz bu projenin artık uygulama aşamasına geldiğini açıklaması bizi bunun için çok heyecanlandırıyor. Yeşil alan demek gelecek neslimizin daha mutlu yaşaması anlamına geliyor ki, buna herkesin sevinmesi gerekmiyor mu?

Yeni proje kapsamında Ordu bir de yeni stadyuma kavuşacak ki, bu da Kentsel Dönüşüm Projesinin en önemli bir kısmı olsa gerek. Çünkü bu projeler Belediye öz kaynağına dokunmadan ya devlet kaynağı, yada TOKİ marifeti ile yapılacak projeler olduğundan, şehrimizin prestij projeleri olarak görülüyor.

Bütün bu projelerin gerçekleşme yüzdesi tamamen Hükümet ile Yerel yönetimlerin birlik ve beraberliğinin bir sonucu olduğunu hepimiz biliyoruz. Ayrıca YENİ MAHALLE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ var ki, onu da daha sonra yazacağım. Enver Yılmaz Yeni Mahallede Öğretmenler Sitesi, Garaj ve Eski Sanayinin olduğu bölgelerin tamamen YEŞİL ALAN olarak projelendirileceğini açıklaması başlı başına DEV BİR PROJE.

Belediye Başkanlarının birlik ve beraberlik içinde sağlamış oldukları bu tempolu çalışma ORDU’nun yüzünü güldürmeye devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.