ÜNİVERSİTE, HAVALİMANI VE TURİZM

ÜNİVERSİTE, HAVALİMANI VE TURİZM

ÜNİVERSİTE, HAVALİMANI VE TURİZM Ordu’da daha düne kadar bu üç projenin hayali ile yaşıyordu. Yerel basın arşivlerine girin ve göreceksiniz, bu projeler gündeme geldiğinde çoğu yerel basın mensupları bile bu projeler ile halkımız aldatılıyor diye alay ed

ÜNİVERSİTE, HAVALİMANI VE TURİZM

hüsnü yücel-.-400.jpgHüsnü YÜCEL

Ordu’da daha düne kadar bu üç projenin hayali ile yaşıyordu. Yerel basın arşivlerine girin ve göreceksiniz, bu projeler gündeme geldiğinde çoğu yerel basın mensupları bile bu projeler ile halkımız aldatılıyor diye alay ediyorlardı. Bilhassa Havalimanı konusunda olmayacak diye iddialara girenler vardı. Şimdi birçoğu karşı muhataplarının en yakın has  adamı oldu ya,  ne ise, biz işimize bakalım.

Ama Ak-Parti iktidarı ve yöneticileri inatla bu projelerin üzerine gittiler. Kararlılık ile projeleri takip ettiler ve Ordu’nun hayal diye nitelenen projeleri, ya hayata geçti, ya da yolda. Yol derken Çevreyolunu başka zaman yazacağım. O başlı başına bir mega proje.

Ordu’nun Üniversite serüveni çok konuşuldu ve tartışıldı. Zamanın duayen Gazetecileri Rıza Şimşek, Alaattin Benal, Osman Kurtuluş, Aydın Ateş, Kazım Vardal gibi  ve daha nice gazeteci ağabey ve kardeşlerimizin ömrü hep bu sorunları yazmakla geçti. İsimlerini unuttuklarım da olabilir hepsine Allah’tan rahmet diliyorum.

Hatırlayın lütfen, o gün yazılanlar Dereyolu, Çevreyolu, Kültür Sarayı, Üniversite ve daha sonraki yıllar da Havalimanı üzerine idi.

Daha sonra Havalimanı diyorum, çünkü o zamanlarda Havalimanını telaffuz etmek bile HAYAL ÖTESİ İDİ. Ama hayal bile edilemeyen projeler bir bir hayata geçti ve ya bitmek üzere.

Bütün bunlar nasıl oldu? Her şeyden önce istikrarlı bir hükümet ve bunu yerel bazda takip eden yöneticiler amansız bir çaba sarf ettiler.

Üniversite konusuna daha sonraki yazılarımda daha kapsamlı olarak değinmek isterken, çok kısa şunu söyleyebilirim. Düne kadar sadece Meslek Yüksek Okul olarak anılan Üniversitemiz çok karalı bir yönetim sayesinde adeta KOŞARAK gidiyor. Sadece Meslek Yüksek Okul derken,  küçümsediğimden falan değil, Üniversitenin nasıl hızlı büyüdüğünü daha iyi anlatabilmek için bu tabiri kullandım. Meslek Yüksek Okuluna saygısızlık yapmak ne haddime?  Sayın Rektörüm baksınlar arşivlere ve benim 1993 yılında Öğretim Görevlisi olarak ismimi göreceklerdir. O yıllar dört tane elektrik dersine girdim. Hep beraber destekledik ve bugün öğrenci sayısının hızla yirmi bine koştuğunu biliyor ve Sayın Rektör ve ekibine Ordu adına teşekkürlerimi sunuyorum. Ordu’muz bu yönden çok şanslı. Sayın Rektör, Rektör Yardımcıları, ikisi halı saha futbolcu arkadaşlarım çok iyi bir uyum içinde Ordu Üniversitesini büyüttükçe biz onlar ile gurur duyuyoruz.

Eğer bir şehirde güçlü bir Üniversiteniz ve Havalimanınız da varsa, turizmden bahsetmeye başlayabilirsiniz. Havalimanı bittiğinde Üniversitemiz öğretim üyesi hizmeti olarak da rahatlayacaktır. Üniversite demek, yirmi bin kişilik bir turizm elçisi demektir. Her sene bu sayı artacağı ve mezun olan öğrencilerin yerine yenilerinin de geleceğini düşünürsek, turizmin en önemli tanıtım ayağının Üniversite olduğunu daha iyi anlamış oluyoruz.

O halde Ordu çok güzel günler yaşıyor. Büyükşehir Belediyesinin de  katkıları ile bütün bu projeler daha da gelişerek şehrimizin yüzünü güldürmeye devam edecektir. Rehavet yok. Yola devam.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.