İlahi Fatih Han, Ankara Ok'da Ordumu !?

İlahi Fatih Han, Ankara Ok'da Ordumu !?

Bu Vekil Milletinin Bir kısmını anlamakta Hakikaten anlamakta zorluk çekiyorum.!? Bizde 6 vekil var ve Hepside Vatan millet sakarya konusunda becerik uzmanı !

Bu Vekil Milletinin Bir kısmını anlamakta, Hakikaten anlamakta zorluk çekiyorum.!?

Bizde 6 vekil var ve Hepside Vatan millet sakarya konusunda becerik uzmanı !

Haberlerden izliyorumVe olmasalarda olurmuyduyu kafama Dank ettiriyorum.

Ankara'da Mecliste Görev yapması gereken vekillere bakıyorum, Kimisi hastanede poz veriyor, kimiside "Bağ bozumunda"...

Ordu Medyası Komedya vaziyetlerinden çıkma konuusunda müşkülpesent olduğundan olsa gerek "Mal deliye, Dua' da Ali'ye kaldı"

Aşağıdakı Haberi okuyunca Sorulması gerekeni sormayan gezeteciler yüzünden Sucu bencileğinin suallerine muhatap olan Vekillere şimdilik Sadece Serzenişimi beyan edeyim...

"La Vekillerim, Ankarada TORBA YASA ÇIKTI SİZ TARLADA NÖÖRİYONUZ" !?..

Millet Torba yasa konusunda muzdarip.

Yasa yüzünden Gün Farkı ile kaybedilen haklar var!

Siz Tarlada Vali ve Belediye Başkanına eşlik edeceğinize Gidin Bağkur müdürüne, Gidin SSK müdürüne, Özet ile SGK müdürünede Milletin sorunlarını öğrenip çözün!?

-Halen Komisyonlardan düzetmek inisiyatifi var iken-

-Gerçi Bizim vekilden - Beldemizin Yıldızı- biz umudu kesmiştik ama siz onada meslektaş olarak hatırlatın bir zahmet!-

23 Milyar maaş alan sizlere vergiden ve devletten beli bükülmüş ben mi akıl vereceğim !?

Lafımızı Şimdilik Yarım keserken demem  O'ki  200 den fazla elemanı olan BB Başkanı ile Binlerle binler Personele talimat geçebilen  Vali'ye yardım edeceğinize Mağdur halka yardım edin...

 Ne demişti Atatürk  " Ordu' -lu-lar İlk hedefiniz SGK ve Ziraat odaları" dır  !???

Sizin Çok sevdiğiniz, Selam Ve Dua ile !!!  ... 

                                                                                                          Nevzat Akata


Vali , Yokuşdibi’nde

Patates ve Çilek Hasadı Yaptı

Vali İrfan BALKANLIOĞLU, Ordu Valiliği, Ordu Üniversitesi, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğinde, Kabadüz ilçesinde düzenlenen “Patates ve Çilek Yetiştiriciliği Tarla Günü” etkinliği ile “Broiler Tavuk İşletmesi Açılış” programına katıldı.

Kabadüz ilçesinin Yokuşdibi Mahallesindeki programa, Vali İrfan BALKANLIOĞLU, Ordu Milletvekili Fatih Han ÜNAL, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Albay Garip GÜMÜŞ, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver YILMAZ, Vali Yardımcısı Engin AVCI, Kabadüz Kaymakamı Zafer ÖZÇELİK, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal YILMAZ, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur TOPARLAK, ODÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Özbay DEDE, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Patates Üretimini Artıracağız”

Yokuşdibi Mahallesi Yukarı Kirazdere mevkiinde, Ömer YAYLAÇİÇEĞİ isimli üreticinin tarlasında düzenlenen “Patates Yetiştiriciliği Tarla Günü” etkinliğinde bir konuşma yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal YILMAZ, ”Ordu İlimiz patates yetiştiriciliğinde Türkiye’de ilk sıralarda illerden birisi iken 
2000’li yılların başından itibaren patates siğili hastalığının ilimizde de görülmeye başlamasıyla birlikte dikim alanlarında her geçen gün azalma olmuştur. Ancak, patates yetiştiriciliğinin özellikle bu rakımda fındığa göre çok karlı olması bizleri bu konuda çalışma yapmaya sevk etmiş ve sertifikalı tohum kullanımının yaygınlaştırılması ile birlikte dikim alanlarında yeniden bir artış sağlanmaya başlanmıştır” dedi.

Programda, daha sonra Vali İrfan BALKANLIOĞLU ve diğer protokol üyeleri Ömer YAYLAÇİÇEĞİ adlı üreticiye ait olan 10 dekarlık alana geçerek patates tarlasında sembolik hasat yaptı.

Tarlaya ilk olarak 2013 yılında ekim yapıldı. Ordu Üniversitesi’nde görev yapan Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Özbay DEDE ve Doç.Dr. Kürşat KORKMAZ’ın patateste değişik gübre uygulamalarının verim üzerine etkileriyle alakalı denemeleri oldu. Fındığın verimli ve randımanlı olmadığı bu 1050 rakımlı yükseklikteki alandan yaklaşık 25 ton ürün alındı.


Vali BALKANLIIĞLU; “Çambaşı Çileği Kadar Lezzetli Çilek Yemedim”

Vali İrfan BALKANLIOĞLU ve diğer protokol üyeleri patates hasadının ardından Ali BULUT isimli üreticiye ait olan Yokuşdibi Mahallesi Yukarıkirazdere mevkiinde 1050 rakımda bulunan çilek tarlasına giderek, hem çilek tarlasında hasat yaptı, hem de çilek yetiştiriciliği ile ilgili detaylı bilgi aldı.

Vali İrfan BALKANLIOĞLU, burada yaptığı açıklamada,”Çileğin kalite ve lezzet farkını burada görmüş oluyoruz. Türkiye’nin her yerinde görevde bulundum ama bu kadar lezzetli çilek yemedim. Çambaşı çileği bir başka. Burada çileğin aroması çok farklı ve bu konuda bir araştırma yapılabilir. Çileği başka bir yerde yetiştirdiğinizde bu lezzeti bulamıyorsunuz. Ordu yöresine ait bu yüksek rakımda lezzetli çilekler yetişiyor” dedi.


“Ali BULUT isimli üreticimiz fındık bahçesini sökerek çilek yetiştirmiş ve 7 ton çilek almış” diyen Vali BALKANLIOĞLU, ”Sürekli çilek toplanıyor, sıcak para girişi var. Çileği almak için insanlar kuyruğa giriyor. Çileği, sadece zevkle tüketilen bir meyve olarak görmemek lazım. Reçel, marmelat, pastalarda ve sanayide de kullanılıyor” dedi ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Ordu Milletvekili Fatih Han ÜNAL ise yaptığı konuşmada, fındık bahçesini sökerek çilek yetiştiriciliğine başlayan üretici Ali BULUT’u kutlayarak, ilk çileği Antalya üretiyor ama son çileği de Çambaşı üretiyor. Bunu herkes bilsin. Çilek on katı gelir getiriyor. Fındık üreticilerimiz alternatif ürün arayışına girsin” şeklinde konuştu.


“Çilek Yetiştiriciliği Tarla Günü” programında konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal YILMAZ da, ”Çilek yetiştiriciliği ürün çeşitlendirme konusunda üzerinde önemle durduğumuz bir konudur. Patatesi orta ve yüksek kesimlerdeki ilçelerimizde düşünürken, çilek yetiştiriciliğini ilimiz genelinde düşünmek mümkündür. 1050 rakımlı Yokuşdibi Mahallemizde çilek ürünü hasat edilebilmesi, çilek yetiştiriciliğini ilimiz için önemli kılmaktadır. Üreticilerimiz için yeni bir gelir kapısı aralamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Çilek bahçesi Mayıs ayı içerisinde 20 dönüm arazideki fındık bahçeleri sökülerek, alanda 140.000 adet Albion cinsi yedi veren çilek ekimi yapıldı. 2014 yılı rekoltesi kurulumun ilk yılı olması nedeniyle 18 ton olarak gerçekleşeceği tahmin edilirken, 2015 yılında esas verimin olacağı ve 30 ton üzerinde bir verimin alınacağı belirtildi.

“Ordu’, Fındığın Yanında Tavukçulukla da Nam Salsın İstiyoruz”


Vali BALKANLIOĞLU, protokol üyeleri ile birlikte patates ve çilek tarlasında gerçekleştirilen hasadın ardından aynı mevkide bulunan Broiler Tavuk İşletmesi’nin açılış törenine katıldı.

Açılış programında bir konuşma yapan Vali İrfan BALKANLIOĞLU, ”Ordu fındığa dayalı bir ekonomiyle hayatını devam ettirmeye çalışıyor. Fındığın bu yıl olmamasından dolayı da herkes üzgün. Üretim alternatifleri açısından tavuk yetiştiriciliği de çiftçiliğin ve ziraatın bir dalı sayılıyor. Bu işle geçinen birçok il bulunuyor. Afyon’da günde 15 milyon yumurta üretimi gerçekleştiriliyor. 130 milyon dolar da ihracat yapıyorlar. Burada da et tavukçuluğu var. Bizler de Milletvekilimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve daire müdürü arkadaşlarımızla birlikte geldik ve işletme sahiplerine moral motivasyon verelim istedik. Bu işin örnek olmasını sağlayalım. Ordu’ya binlerce tesis açılsın. Ordu fındığının yanı sıra tavukçulukla da nam salsın istiyoruz” diyerek, hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Ordu’da toplamda 100 bin adet kapasiteye sahip 4 tane aktif broiler işletmesi hizmet veriyor. Ayrıca, TKDK tarafından projesi onaylanmış 8 adet broiler işletmesinin de önümüzdeki yıllarda faaliyete geçmesi bekleniyor. Açılışı yapılan Broiler Gıda Ltd.Şti’ne sahip toplam maliyeti 1,5 milyon TL’dir. Bunun 595.000 TL’si hibe olarak destek alınmış ilk olarak nisan ayında üretime başlanmıştır. Kümes 1650 metrekarelik kapalı alana sahip olup 28.000 adet broiler tavuk yetiştiriciliği için uygundur. Kümes akıllı bina teknolojisi ile çalışıyor.

Öte yandan, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce organize edilen ve Kabadüz‘deki etkinlik ve programlar içinde yer alan “Doğa Yürüyüşü” etkinliği, havanın yağışlı olması üzerine gerçekleştirilemedi. 

      

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.