Ölünce, Gömülme Derdimiz Yok

Ölünce, Gömülme Derdimiz Yok

“Defin işlemlerinde Ordu Büyükşehir Belediyesi cenazenin tüm malzemelerini temin ederek, yıkama ve nakil işlemlerini yerine getirmekte ve bunlardan da hiçbir ücret talep etmemektedir. Bu bizim kurumsal olarak bir hizmetimizdir. Vatandaşlarımızın sevinçli

Ölünce, Gömülme Derdimiz Yok 

mezar.jpgOrdu Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde çalışmalarını yürüten Mezarlıklar Şube Müdürlüğü, Türkiye ortalamalarının çok üstünde bir mezarlık sayısıyla vatandaşlara hizmet veriyor.

 ORDU’DA REKOR SAYIDA MEZARLIK…

Ordu Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde çalışmalarını yürüten Mezarlıklar Şube Müdürlüğü, Türkiye ortalamalarının çok üstünde bir mezarlık sayısıyla vatandaşlara hizmet veriyor. Başkan Enver Yılmaz, “Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak, Türkiye’de en fazla mezar yerine sahip illerden biriyiz. 19 ilçede toplam 4122 mezarlıkla halkımıza hizmet veriyoruz” dedi.

22324“SADECE ALTINORDU İLÇESİNDE 408 MEZARLIK VAR”

Ordu’nun büyükşehir olması ile birlikte sorumluluk alanları da genişleyen Ordu Büyükşehir Belediyesinin mezarlık hizmetleri konusunda Türkiye de en fazla mezarlık yerine sahip belediyeler arasında yer aldığı belirtildi. Ordu Büyükşehir Belediyesi, 19 ilçede bulunan toplam 4122 mezarlıkla, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi illeri geride bırakarak önemli bir hizmeti yerine getiriyor.

En az sayıyla Gülyalı’da 50, en fazla sayıyla da Altınordu ilçesinde 408 mezar yeri ile vatandaşların hizmetinde olan Ordu Büyükşehir Belediyesi, bu mezarlıkların içerisinde; Akkuş ilçesinde bir, Altınordu ilçesinde de bir olmak üzere, iki adet şehit mezarlığını da kendi sorumluluğunda bulunduruyor.

“44 ARAÇLA HİZMET VERİYORUZ”

Başkan Enver Yılmaz, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin bir yandan Ordu’nun geleceğine ilişkin yatırım ve projeleri hayata geçirmek için yoğun bir çaba içerisinde olduğunu, diğer yandan da sosyal çalışmalara yeni boyutlar kazandırdıklarını söyledi. Belediyeciliğin sadece alt yapı ya da teknik yatırımlardan ibaret olmadığının altını çizen Başkan Enver Yılmaz, “Bu çalışmalarımız içerisinde sosyal ve kültürel planlarımız var. Örneğin Ordu’nun Büyükşehir olması ile birlikte il sınırları içerisindeki mezarlıklar bizim sorumluluk alanımıza girdi. Arkadaşlarımızın yaptıkları tespitler sonrasında Ordu’da toplam 4122 mezarlık olduğunu gördük. Buraların resmi prosedürlerini tamamlamak üzereyiz. Şu anda devir işlemleri tamamlanan mezarlıklarımızdan en düşük sayı 50 ile Gülyalı ilçesinde, en yüksek sayıda 408 ile Altınordu ilçesinde bulunuyor.  Mezarlıklar Şube Müdürlüğü olarak 44 araçla hizmetleri yerine getiriyoruz. Bu sayının içerisinde sadece yıkama işlemi yapan 16 araç, sadece nakil işlemi yapan 12 araç ve hem yıkama hem de nakil işlemi yürüten 16 aracımız bulunuyor. Cenaze hizmetleri konusunda vatandaşlarımız ALO 188 hattını yada 0-452-233 24 58 no’lu telefonu arayarak dahili 1033’den bilgi alabilirler” dedi.

“BİZLER BİRER FANİYİZ”22325

Başkan Enver Yılmaz kendilerinden talep edilmesi durumunda defin işlemleri ile ilgili her türlü işlemin Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yerine getirildiğini de hatırlatarak, “Defin işlemlerinde Ordu Büyükşehir Belediyesi cenazenin tüm malzemelerini temin ederek, yıkama ve nakil işlemlerini yerine getirmekte ve bunlardan da hiçbir ücret talep etmemektedir. Bu bizim kurumsal olarak bir hizmetimizdir. Vatandaşlarımızın sevinçli günlerinin yanı sıra üzüntülerini de hep birlikte paylaşıyoruz. Böyle olmasını da zaten dinimiz emretmiştir. Bizler birer faniyiz. Verdiğimiz her hizmet halkımızın hayır duaları ile birleşirse, biz bundan mutluluk ve gurur duyarız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.