Bülent Arınç kime ahlak dersi veriyor?

Bülent Arınç kime ahlak dersi veriyor?

Çocuk gelinlerin olduğu bir ülkede, AKP milletvekillerinin eşlerinin evlendiklerinde çocuk yaşta olması gibi gerçekler Bülent Arınç'ın haya ve ahlak kavramlarıyla nasıl açıklanmaktadır? Dü

Bülent Arınç kime ahlak dersi veriyor?

22321

Halkın Türkiye Komünist Partisi adına yapılan açıklamada; Bayram dolayısıyla Bursa’da yaptığı konuşmada Bülent Arınç, kendi ahlâk anlayışını ve AKP gericiliğini bir kere daha gözler önüne serdi.
 
Kadına bakışını “Kadından anneliği çıkarırsanız geriye kutsal bir şey kalmaz”, “Ben kadın ve erkek eşitliğine inanmıyorum çünkü yaradılışları farklı” diyerek ve kadınların kaç çocuk doğuracakları ile ilgili fetva vererek hiç çekinmeden ifade eden bir Başbakanın olduğu ülkede, Başbakan yardımcısı Bülent Arınç da aynı aymazlıkla, “Kadın iffetli olacak. Mahrem namahrem bilecek. Herkesin içerisinde kahkaha atmayacak, bütün hareketlerinde cazibedar olmayacak.” diye buyurdu.
Kadınları aşağılık gören, erkeklere ahlâk dersi veren, toplumun geleceği olan çocuklarımızı ve gençlerimizi “sapmış” birer nesneye indirgemeye çalışan AKP zihniyeti, Bülent Arınç'ın dünkü sözleriyle bir kere daha ortaçağdan kalma yüzünü göstemiştir.
 
Bülent Arınç’ın çizdiği fantezi dünyasında, uyuşturucu pençesine düşen ve 9-10 yaşında ilk cinsel deneyimlerini yaşayan çocuklar, kahkahalar atarak "ahlâksızlık" yapan kadınlar, buna teşne olan erkekler, her yerde uluorta yaşanan cinsel sapkınlıklar ve tüm bunlara sebep olan kim olduğu belli olmayan insanlar var. Bir de konu ahlâk olunca dinden ve inanç dünyasından uzaklaşılması sonucunda bütün bu kötülüklerin ortaya çıktığından bahsediliyor. Ülkedeki sömürü düzeninden, emperyalizmden, insanın insan üzerinde kurmaya çalıştığı gerici tahakkümden nedense söz edilmiyor. Dinci gericiliğin cinsellik ve kadın-erkek ilişkileri üzerinden kurduğu baskının sonuçları ise görmezden geliniyor.
 
Bu söylem bize geçtiğimiz yıl Haziran direnişi sırasında Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Kabataş’ta yaşandığını iddia ettiği bir olay ile ilgili söylemlerini anımsatmaktadır. O da bir fantezi dünyasının ürünüydü ve yalandı. Ancak o yalanlar karşısında Haziran direnişinde ayağa kalkanlar, hakkını ve özgürlüğünü savunanlar bir o kadar gerçekti.
 
Bunlarla birlikte başka gerçekleri hatırlamak için de bazı sorular sormamız gerekiyor: On iki yıllık AKP iktidarı boyunca, ülkemizde fuhuş artmıştır. Bu nasıl açıklanacaktır?
Ülkemizdeki uyuşturucu kullanımı, satışı ve dağıtımı artmıştır. ABD’nin Afganistan ve Irak müdahaleleri ile birlikte bu artışın oluştuğu bilinmektedir. Bu müdahalelere ortak olan AKP iktidarını şu anki Bonzai kullanımı neden şaşırtmaktadır?
Çocukluktan ergenliğe geçişin bilimsel ve biyolojik bir tanımı bulunmaktadır. Bülent Arınç bu tanımı televizyon ve internet kullanımına bağlı olarak nasıl değiştirmektedir?
 
Çocuk gelinlerin olduğu bir ülkede, AKP milletvekillerinin eşlerinin evlendiklerinde çocuk yaşta olması gibi gerçekler Bülent Arınç'ın haya ve ahlak kavramlarıyla nasıl açıklanmaktadır?
Dün konuşma yaptığı kentte bundan birkaç yıl önce Hüseyin Üzmez’in yaptıkları hala hafızalarımızdadır. 
Bu ülkede inançlı geçinip sonra her türlü ahlâksızlığa imza atanların kimler olduğunu Hüseyin Üzmez vakası yeterince göstermemekte midir?
 
İşte bu yüzden AKP iktidarına karşı kadınlı erkekli örgütleneceğiz. Ülkemizin ilerici insanları, kadınlar, gençler, aydınlar en büyük ahlâksızlık olan insanın insanı sömürmesine son verecek, bu düzenin yarattığı bütün kirleri de temizleyecekler.
Hem de kahkahalar atarak!, denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.