Hafriyata Sıkı Takip ve Denetim

Hafriyata Sıkı Takip ve Denetim

2872 sayılı Çevre Kanunu ve Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri gereği, Ordu ili genelinde hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıkları geri kazanım tesisleri ile depolama sahaları belirlemek, kurmak,

  HAFRİYAT DENETİMİ ARTIRILIYOR…

            Ordu Büyükşehir Belediyesi iki ilçede hafriyat sahası belirleyerek vatandaşların belirlenmiş olan bu alanlar 22296dışında hafriyat toprağı ve inşaat yıkıntı atığı dökmemesini istedi. Dökenlere ise idari para cezası uygulanacağı belirten yetkililer, yasanın bu konuda ciddi para cezaları içerdiğini açıkladılar.

İl genelinde sürdürülen hafriyat faaliyetlerinin daha düzenli, verimli, etkin yürütülmesi ve denetimlerin daha sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesi için Ordu Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı bünyesinde ‘Hafriyat Şube Müdürlüğü’ kuruldu.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi;

HAFRİYAT BÜYÜKŞEHİRİN SORUMLULUĞUNDA…

 2872 sayılı Çevre Kanunu ve Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri gereği, Ordu ili genelinde hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıkları geri kazanım tesisleri ile depolama sahaları belirlemek, kurmak, kurdurtmak, işletmek, işlettirmek, depolama sahalarını kontrol etmek ve gerektiğinde izinlerini iptal etmek, kaçak hafriyat dökümlerini önlemek için gerekli denetimleri yapmak, hafriyat toprağı ve İnşaat Yıkıntı Atıkları Taşıma İzin Belgesi düzenlemek Büyükşehir Belediyemizin başlıca görevlerimiz arasında bulunmaktadır.

ÜNYE VE FATSA’DA İKİ YENİ ALAN…

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Hafriyat Şube Müdürlüğü tarafından Ünye ve Fatsa ilçelerinde 2 adet Rehabilite Maksatlı hafriyat dolgu alanı belirlenmiş olup, 16.06.2014 tarihi itibari ile faaliyete başlanılmıştır. Diğer ilçelerde ise yer tespiti yapıldıktan sonra hafriyatın nerelere döküleceği daha sonra açılacaktır.

YÜKSEK İDARİ PARA CEZALARI VAR…

22300 Bu alanların birincisi Fatsa ilçesi Evkaf Mahallesinde bulunan ve mülkiyeti hazineye ait olan eski çöplük alanı, diğeri ise Ünye ilçesi Göbü Mahallesi sınırları içerisinde Killik bölgesindeki özel mülkiyetli olan alandır. Belirlenmiş olan bu alanlar dışında hafriyat toprağı ve inşaat yıkıntı atığı dökülmesi yasaktır. Kanun ve Yönetmeliklere aykırı hafriyat dökenler, depolayanlar, taşıyanlar hakkında 2872 Sayılı Çevre Kanununun 8. Maddesi'nin ihlalinden dolayı aynı Kanunun 20/r maddesi gereğince şahıslara 42.232 TL, şirketlere ise 126.696,00 TL idari para cezası uygulanacaktır.

İlimiz genelinde kaçak hafriyat dökümünün önlenmesi amacıyla Jandarma Komutanlığı, İlçe Belediyeleri ve Emniyet Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde denetimler yapılacaktır.”

    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.