ORDU'NUN KADERİNİ DEĞİŞİTERECEK

ORDU'NUN KADERİNİ DEĞİŞİTERECEK

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Karadeniz-Akdeniz Yolu tamamlandığında, Ordu Karadeniz'in İç Anadolu ve Akdeniz'e açılan kapısı olacak. Daha yol açılmadan Sivaslılar Ordu'dan 300 parsel aldı. 12 kilometre uzunluğundaki 22 tünelle dağları d

140 YILLIK HAYAL, ORDU'NUN KADERİNİ DEĞİŞİTERECEK22291

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Karadeniz-Akdeniz Yolu tamamlandığında, Ordu Karadeniz'in İç Anadolu ve Akdeniz'e açılan kapısı olacak. Daha yol açılmadan Sivaslılar Ordu'dan 300 parsel aldı. 12 kilometre uzunluğundaki 22 tünelle dağları dize getirip, İç Anadolu'yu denize getireceğiz” dedi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Mesudiye ilçesinde yaklaşık bin 500 kişinin katılımıyla sokak iftarı düzenlendi. İftar sonrası vatandaşlara seslenen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Mesudiye bugün tıp ki Melet Irmağı gibi gürül gürül çağlıyor. Sağolasın Mesudiye, Allah senden razı olsun. Rabbim şu muhabbetimizi, şu yol arkadaşlığımızı daim eylesin. Bizlere 30 Mart'ta çok önemli bir destek verdiniz. Bizlere güvendiniz ve hizmet yetkisi verdiniz. Bizlerde sizlerden aldığımız güçle 30 Mart'tan bu yana kurumsal yapımızı tamamlayarak, sahaya çıktık. Bundan sonra hizmet seferimiz başladı” diye konuştu.

MESUDİYE HAK ETTİĞİ HİZMETİ ALACAK

22292Mesudiye ilçesine yapılan ve yapılması planlanan yatırımlarla ilgili bilgiler veren Başkan Yılmaz, “1 milyon 200 bin TL tutarındaki İçme Suyu Paket Arıtma Tesisi İnşaatı, 2015 yılı yatırım programına alındı. Yine 1 milyon 800 bin TL’ye mal olacak İlave Kaynak Temini ve Terfili Hattın Cazibeli Hatta Çevrilmesi İşi, 2015 yılı yatırım programına alındı. Mesudiye ilçemizde, 3 km. asfalt yol bakımı, 145 km. grayderli bakım, çalışması yapıldı. 2014 Yılı Yatırım Programı Kapsamında ise, 48 km. Bitümlü Sıcak Karışık (BSK) asfalt yol, 4 km. 2. kat asfalt yol,
43 km. stabilize yol, 18 km yol bakım-onarım,çalışması yapılacak. Bizler Mesudiye ilçemize ve diğer ilçelerimize söz verdiğimiz tüm hizmetleri eksiksiz olarak yerine getireceğiz.” şeklinde konuştu.

FERHAT GİBİ DAĞLARI DELDİK

Eski adıyla Dereyolu, şimdiki adıyla Karadeniz Akdeniz Yolu'nun Ordu'nun kaderini değiştireceğini belirten Başkan Yılmaz, “Dereyolu’ olarak adlandırılan 140 yıllık hayalimiz de, toplam uzunluğu 88 km olan güzergahta çalışmalar sürüyor. Toplam proje maliyeti tam 443 milyon TL olan projede, Ordu-Uzunisa arasındaki 13 kilometrelik bölünmüş yol hizmete açıldı. Uzunisa’dan başlayarak Topçam’a kadar olan güzergahtaki çalışmalar da aralıklı olarak sürüyor. Topçam-Mesudiye arasındaki yol ise ihale edildi. Bu güzergahta uzunluğu yaklaşık 12 km olan 22 adet tünel bulunuyor. Adeta Ferhat gibi dağlarla mücadele edip, İç Anadolu'yu denize getireceğiz. Şu anda daha yol bitmeden Sivaslılar Ordu'dan 300 parsel aldı. Bu yol hem Mesudiye, hem de Ordu'nun kaderini değiştirecek” dedi.

BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ22293

Başkan Yılmaz, konuşmasının ardından her ilçede olduğu gibi çocuklara kitap hediye etti. Daha sonra Belediye Kültür Sarayı'nda mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Yılmaz, ilçede yapılan ve yapılması planlanan yatırımlarla ilgili bilgiler verdi. Toplantıya katılan vatandaşların da görüşlerini alan Başkan Yılmaz, “Biz seçimlerden önce 'Ordu'yu birlikte yöneteceğiz' demiştik. İlçelerde düzenlediğimiz iftar sonrası hemşehrilerimizle bir araya gelip, görüşlerini alıyoruz. Biz vereceğimiz kararlarda vatandaşlarımızın görüşlerine önem vereceğiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.