Devlet On Verdi Bürokrat İki Kullandı

Devlet On Verdi Bürokrat İki Kullandı

Konut sektöründe; tamamlanan 5, devam eden 10, proje aşamasında 1 ve çeşitli sebepler ile başlanamayan 4 adet proje olmak üzere toplam 20 proje bulunmaktadır. Toplam proje bedeli 3 milyon 364 bin TL olan bu projelere toplamda 2 milyon 244 bin TL'si harcan

İl Koordinasyon Kurulu’nun 2014 Yılı 3. Dönem Toplantısı Yapıldı

Sektörel gelişmeler ile yatırımları değerlendirmek, sorunları ve çözüm önerilerini ele almak, bu hususlarda kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla yapılan İl Koordinasyon Kurulu’nun 3.dönem toplantısı Vali irfan BALKANLIOĞLU başkanlığında yapıldı.

Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Ordu Valiliği İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na, Vali irfan BALKANLIOĞLU, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları ve yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri katıldı.

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nın açılışında bir konuşma yapan Vali İrfan BALKANLIOĞLU, “İl Koordinasyon Kurulunun ilk toplantısını sizlerle beraber yapmış oluyorum. Ordu Valiliği görevimde 20 gün oldu. Ordu’yu ve çevresini tanımaya çalışıyoruz” dedi. 

Vali BALKANLIOĞLU, “Bölgesel kuruluşlar, yatırımcı daireler ve bunların ilimizdeki yatırımları, karşılaştıkları sorunları dinleyip yatırımcı daireler arasında koordine sağlamak, bir taraftan da öğrenmek bizim görevlerimiz arasında” diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kamu kurum ve kuruluşları genelde ihtiyaçlardan doğmuştur ve genel anlamda kaynağını kamudan alan, belli ihtiyaçları gidermek için oluşturulan kurumlardır. Kaynağını kamudan alırken kamu da sonuçta kaynağını halktan alıyor. Halktan aldığımızı gene halka vermekle mükellefiz. Buna biz sadece aracı oluyoruz. Bunu yaparken de bizim de belli sorumluklarımız var. İhtiyaçları belirtiyor, ödenek, yatırım ihtiyacını kurumlarımıza iletiyoruz. Kimi zaman da merkezden gelen yatırım kararları ve ödenek tahsisleri bizim bir talebimiz olmaksızın Bakanlıkların veya Genel Müdürlüklerin kendi merkez teşkilatların da hizmetler için ayrılıyor. “

Vali İrfan BALKANLIOĞLU, “Alacağımız kararlarda, yapacağımız taleplerde çok dikkatli olmak durumundayız. Kamu kurum ve kuruluşları birbirleriyle çok iyi koordineler kurmalı ve her yapılacak yatırımın Allah rızası için, vatandaşa hizmet için, yapılması gerektiğinin bilince olmalıyız. Koordinasyon kurulları böyle 3-4 ayda bir yapılan toplantıdan ziyade, yatırımcı kuruluşların yapacağı yatırımlara ilişkin birbirleri ile koordine etmeleri, yeni fikirler ortaya çıktığında da hakikaten bu gerekli mi? Yoksa gereksiz mi? Noktasında kendi aralarında tartışmaları amacıyla gerçekleştirilen bir toplantıdır” dedi ve İl Koordinasyon Kurulu’nun hayırlı olması temennisinde bulundu.

2014 Yılında Ordu il Genelinde Yürütülen Projeler ve Yatırımlar şöyle:

2014 yılında ilimizdeki kamu yatırımlarının proje sayısı 471'dir.

Toplam proje bedeli yaklaşık 2 Milyar 929 Milyon TL olup önceki yıllar harcaması 884 Milyon 863 Bin TL, yılı ödeneği 533 Milyon TL ve dönem sonu harcaması 222 Milyon 882 Bin TL'dir.  Buna göre yatırımlarda % 37,82 nakdi gerçekleşme sağlanmıştır.


2014 yılı Haziran sonu itibariyle devam eden 172 adet proje bulunmakta olup 36 adet proje, ihale, etüt ve sözleşme aşamasındadır.

Çeşitli sebeplerle henüz başlanamayan 62 adet proje bulunmaktadır. 201 adet projede ise % 100 fiziki gerçekleşme sağlanarak yatırımlar tamamlanmıştır.

Sektörel Bazda Ordu İlinde Yürütülen Projeler ise Şöyle:

Ulaştırma sektöründe; tamamlanan 51, devam eden 26, ihale aşamasında 1, çeşitli sebepler ile başlanamayan 7 adet proje olmak üzere toplamda 85 adet proje bulunmaktadır. Bu projelerin toplam bedeli 1 milyar 751 milyon TL olup toplam 714 milyon i harcama yapılarak % 40,77 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır.

Eğitim sektöründe; tamamlanan 17,devam eden 33, ihale, proje ve etüt aşamasında 6 adet ve çeşitli sebepler ile başlanamayan 17 adet proje olmak üzere toplamda 73 adet proje bulunmaktadır. Bu projelerin toplam bedeli 261 milyon 784 bin TL'dir. Toplamda 108 milyon 380 bin TL harcama gerçekleştirilerek % 41,40 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır.

Tarım sektöründe; tamamlanan 18, devam eden 32, proje aşamasında 6 ve çeşitli sebeplerle başlanamayan 3 adet proje olmak üzere toplamda 59 adet proje bulunmaktadır. Projelerin toplam bedeli 247 milyon 215 bin TL olup bugüne kadar 62 milyon 210 bin TL harcanarak % 25,16 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır.

Sağlık sektöründe; tamamlanan 4, devam eden 4, proje aşamasında 9 ve çeşitli sebepler ile başlanamayan 4 adet olmak üzere toplamda 21 adet proje bulunmaktadır. Bu projelerin toplam bedeli 139 milyon 170 bin TL olup 62 milyon 539 bin TL harcanarak % 44,94 nakdi gerçekleşme sağlanmıştır.

Kültür ve Turizm sektöründe; tamamlanan 10, devam eden 9, proje aşamasında 2 ve çeşitli sebeplerle ile başlanamayan 1 adet proje olmak üzere toplamda 22 adet proje bulunmaktadır. Toplam proje bedeli 37 milyon 681 bin TL olan bu yatırımlarımıza bugüne kadar 2 milyon 963 bin TL harcanarak % 7,87 nakdi gerçekleşme sağlanmıştır.

Enerji sektöründe; devam eden 3, tamamlanan 7 ve çeşitli sebepler ile başlanamayan 4 adet proje olmak üzere toplamda 14 adet proje bulunmaktadır. Projelerin toplam bedeli 31 milyon 811 bin TL olup 2014 yılı Haziran sonu itibariyle 24 milyon 450 bin TL’si harcanarak % 76,88 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır.

Konut sektöründe; tamamlanan 5, devam eden 10, proje aşamasında 1 ve çeşitli sebepler ile başlanamayan 4 adet proje olmak üzere toplam 20 proje bulunmaktadır. Toplam proje bedeli 3 milyon 364 bin TL olan bu projelere toplamda 2 milyon 244 bin TL'si harcanarak % 66,70 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır.

Haberleşme sektöründe; tamamlanan 1 adet proje bulunmaktadır. Toplam proje bedeli 11 bin TL olan projede % 100 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır.

İmalat sektöründe; etüt proje aşamasında 1 adet proje bulunmaktadır. Toplam proje bedeli 14 milyon 887 bin TL olup bugüne kadar 2 milyon 485 bin TL harcanmış ve % 16,69 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır.

Diğer Kamu Hizmetleri sektöründe; tamamlanan 89, devam eden 55, ihale, proje, sözleşme ve etüt aşamasında 9 ve çeşitli sebepler ile başlanamayan 22 adet proje olmak üzere toplam 175 proje bulunmaktadır. Toplam proje bedeli 441 milyon TL olan bu projelere toplamda 128 milyon 263 bin TL harcanarak % 29,06 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır.

Toplantı, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürlerinin Ordu İl genelinde yürüttükleri yatırımlarla ilgili bilgi vermesinin ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.