Askıda Ekmeğiniz Var ...

Askıda Ekmeğiniz Var ...

Başkan Enver Yılmaz Osmanlı’da başlatılan “Askıda Ekmek” ygulamasını günümüzde yaşatmak adına bu kampanyayı başlattıklarını belirtirken, “Bu uygulama ile ekmek alan hayırseverler bir yada daha fazla ekmeği de ihtiyaç sahibi olanlar için alarak Askıda Ekm



“Askıda Ekmek” Start Aldı
 
Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Ayı ile birlikte sosyal sorumluluk projesi olan “Askıda Ekmek” uygulamasını hayata geçirdi.
8ca1ebd6-5d00-445a-8101-04738cd2e2df
 
86 Fırın ve Birçok İşyerinde Uygulanacak…
 
“Birlikte Paylaşalım” adı altında yürütülecek olan kampanya ile birlikte Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu Fırıncılar Odasına bağlı 86 fırında bu uygulamayı başlattı. Fırınların yanı sıra kampanyanın tanıtımının yapıldığı afişlerin bulunduğu market ve bakkallarda da sürdürülecek olan “Askıda Ekmek” projesi ile Ordu Büyükşehir Belediyesi, ‘ Veren El ile Alan El Arasında Köprü’ olacak.
 
Osmanlı Geleneği...
 
Başkan Enver Yılmaz Osmanlı’da başlatılan “Askıda Ekmek” uygulamasını günümüzde yaşatmak adına bu kampanyayı başlattıklarını belirtirken,  “Bu uygulama ile ekmek alan hayırseverler bir yada daha fazla ekmeği de ihtiyaç sahibi olanlar için alarak Askıda Ekmek bölümüne bırakıyor. İhtiyacı olan vatandaşlar ise Askıya bırakılan ekmeklerden ihtiyaçları kadarını alıyor. Böylece ‘Veren El ile Alan El Arasında Bir Köprü’ oluşturularak ihtiyaç karşılanmış oluyor” dedi.
 
Bu Bir Sosyal Sorumluluk Projesi…
 
Kampanya için afişler hazırlandığını ve bu afişlerin uygulamanın yapıldığı fırın, market ve bakkallara asıldığını belirten Başkan Enver Yılmaz, “Vatandaşlarımız afişleri gördükleri işyerlerinde 22273‘Askıda Ekmek’ kampanyasına katılabilirler. Unutmamalıyız ki! Bu proje bir Sosyal Sorumluluk Projesidir. Ordu Büyükşehir Belediyesi şayet bu uygulama ile toplumsal bir fayda sağlayabilirse ne mutlu bizleri. Türkiye'de bir yılda çöpe atılan 2,1 milyar adet ekmeğin olduğu ve bunun da parasal değerinin 1,5 milyar TL olduğu belirtiliyor. Bu para ile 80 hastane yada 500 okul inşa edilebileceği ifade ediliyor. Bu projeye destek veren herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.