VATANA İHANET OLARAK DEĞERLENDİRİYORUM

VATANA İHANET OLARAK DEĞERLENDİRİYORUM

, “Seçimden iki gün sonraya 600 kişinin işe alındığı bir belediye devraldık. Bu siyasi olarak etik değildir. Bir belediyenin seçim öncesi yapmış olduğu toplu sözleşme, benim kategorimde vatana ihanet derecesinde değerlendirildiğini söyleyebilirim” dedi.

VATANA İHANET OLARAK DEĞERLENDİRİYORUM22069

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Seçimden iki gün sonraya 600 kişinin işe alındığı bir belediye devraldık. Bu siyasi olarak etik değildir. Bir belediyenin seçim öncesi yapmış olduğu toplu sözleşme, benim kategorimde vatana ihanet derecesinde değerlendirildiğini söyleyebilirim” dedi.

SEÇİMDEN İKİ GÜN SONRAYA 600 KİŞİ İŞE ALINMIŞ

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Vali Kemal Yazıcıoğlu Spor Salonu’nda düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreni sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir basın mensubunun “Belediyede personel sayısının fazla olduğu yönünde bilgiler geliyor.  Bu konuda neler söylemek istersiniz?” şeklindeki sorusu üzerine cevap veren Başkan Yılmaz, “Biz seçim öncesi kimseyi işten çıkarmayacağımızı evine ekmek götüren kimsenin ekmeğiyle oynamayacağımızı zaten söylemiştik. Çalışmayan sadece bankamatik memuru veya işçisi pozisyonunda olanların takipçisi olacağımızı söylemiştik. Maalesef bu ikinci kategoride çok kişi olduğunu gördük. O’nları çağırıp konuşacağız. Çalışma iradesi olan çalışanlarımızı koruyacağız. Haddinden fazla dolu ve şişkin bir kadromuz var. Şunu öğrendik; Seçimden iki gün sonraya 600 kişinin işe alındığı bir belediye devraldık. Bir belediyenin seçim öncesi yapmış olduğu toplu sözleşmenin vatana ihanet derecesinde benim kategorimde değerlendirildiğini söyleyebilirim. Zira o belediye böyle bir sözleşme yapmamalıydı.  Öyle bir sözleşme yapılacaksa o sendika böyle bir sözleşmeyi kabul etmemeliydi. Yüzde 40 birinci yıl, yüzde 25 ikinci yıl, ülkenin reel şartlarıyla kıyaslandığında kesinlikle iyi niyetli bir çalışma değildir.  Bununla ilgili biz yasal sürecimizi başlattık. Burada,  bir kişiyi 1 liraya diğer tarafta 6 liraya çalıştırıyorsak bunun adaletini korumak durumunda olan yöneticiler bizleriz.  Buna dayalı toplum vicdanını rahatlatacak, bütün herkese eşit mesafede uygulamayı da önümüzdeki günlerde yapacağız” diye konuştu.

BÜYÜK BİR BORÇ DEVRİ VAR

Bir başka gazetecinin de “Seçimlerden sonra belli bir süre geçti. Bu süre içerisinde hem mali hem de sosyal açıdan gördüğünüz tablo nedir?” sorusu üzerine açıklama yapan Başkan Yılmaz, “Biz hala yapılanma aşaması içerisindeyiz. Biz devir teslim almadık. Bize büyükşehir olarak verilebilecek bir birim yoktu. Şu anda kuruluş sürecimizi yeni yeni inşa ediyoruz.  Elbette kamuoyunun bilmediği geçmiş dönemde farklı bir şekilde gündeme getirilen konuların maalesef bizim söylediğim çerçevede olduğunu gördük. Muazzam bir borç devri var. Hizmetlerin akışında geçmiş yıllarda o parti bu parti ayrımı yapmaksızın söylüyorum büyükşehire geçilmesinin ne kadar faydalı olduğunu da gördük. Ben buna dayalı birinci ayda bir basın toplantısı yapacağım. Kuruluş sürecimizi iyi bir şekilde sürdürüyoruz. İdari yapıyı belli bir seviyeye getiren sayılı belediyelerden bir tanesiyiz.  İnşallah Ordu’da seçim dönemine ilişkin vaatlerini takip eden, bunu da yerine getiren bir yönetim sergileyeceğiz. Artık bizim için konuşma değil icraat vaktidir” diye sözlerini tamamladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.