Vali Çiftçi' ye Çevre Yolu Brifingi

Vali Çiftçi' ye Çevre Yolu Brifingi

Akçaova Irmak'ından ayrılarak Boztepe'nin altından tünelle geçen Ordu Çevre Yolu'nun, Civil deresi ve Melet Irmağını viyadükle geçerek Ordu Üniversitesi arazisinden devamla Turnasuyu mevkiinde Karadeniz Sahil Yolu'na ulaştığını, Boztepe Tüneli girişi ve




Vali Çiftçi'ye Çevre Yolu Brifingi
 
Vali Kenan ÇİFTÇİ, yapımı hızla devam eden "Ordu Çevre Yolu", inşaatı ile ilgili, son durumu hakkında bilgi aldı.
Vali Kenan ÇİFTÇİ Eskipazar mevkiinde bulunan Ordu Çevre Yolu şantiye binasına geçerek, Ordu Çevre Yolu çalışmalarının son durumuyla ilgili Proje Kontrol Mühendisi Canan İNCEOĞLU'ndan bir brifing aldı.
 
Proje Kontrol Mühendisi Canan İNCEOĞLU, Akçaova Irmak'ından ayrılarak Boztepe'nin altından tünelle geçen Ordu Çevre Yolu'nun, Civil deresi ve Melet Irmağını viyadükle geçerek Ordu Üniversitesi arazisinden devamla Turnasuyu mevkiinde Karadeniz Sahil Yolu'na ulaştığını, Boztepe Tüneli girişi ve Boztepe Tüneli çıkışında toplam 4 aynada imalatların ise devam ettiğini anlattı.
 
İNCEOĞLU,"Öceli Tüneli sağ ve sol tüplerin üst yarı kazıları tamamlanmıştır. Terzili Tüneli Çıkış portalında kazı ve şev destekleme imalatlarına başlanmıştır"dedi.
 
Vali Kenan ÇİFTÇİ, Ordu Çevre Yolu Şantiye binasında verilen brifingin ardından Ordu Çevre Yolu çalışmalarının yapıldığı Civil Viyadüğü'ne giderek, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
 
"Hem Ülkemizin, hem Ordumuzun en önemli prestij projelerinden birisi Ordu Çevre Yolu"diyerek konuşmasına başlayan Vali Kenan ÇİFTÇİ, Ordu Çevre Yolu'nun tamamlanmasıyla birlikte trafikte büyük bir rahatlama olacağını ve Ordu'nun gelişimine katkı sağlayacağını belirtti.
Projenin toplam uzunluğunun 19 km olduğunu, Boztepe, Öceli ve Terzili olmak üzere 3 tane tünel bulunduğunu söyleyen Vali ÇİFTÇİ, tünellerde yapılan çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi:
 
"Boztepe tünelimiz 3.300 m. Her iki tüpte de ikişer km' si bitti, birer km civarında çalışmalar devam ediyor. Boztepe Tünelinde yapılan çalışmalarda, özellikle bazı noktalarda zeminler iyi çıkmıyor, bazı noktalarda ise 75 cm günlük ilerleme ile çalışmalar sürüyor ve ortalama 4 metre civarında bir ilerleme şuan itibari ile kaydediyorlar. Öceli tünelinde yapılan çalışmalar sonucunda ışığı gördük, tünel de temizleme çalışmaları devam ediyor. İki tane viyadüğümüz var. Viyadüklerden birtanesi 792 km uzunluğunda. 9 tane altgeçitlerimiz, 3 tane üst geçitlerimiz ve 48 tane kutu menfezler var. Bazı noktalarda kamulaştırma çalışmaları sürüyor. Çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Şimdiden hayırlı olsun dileklerimi iletmek istiyorum."
Boztepe tüneli zemininde yaşanan olumsuzluklar nedeniyle çalışmalarda biraz gecikme olabileceğine dikkat çeken Vali ÇİFTÇİ, Boztepe tüneli çalışmaları sırasında 4-5 m. ilerleme sağlanırken, çalışmaların 75 cm'e kadar düştüğünü söyledi ve zeminle ilgili çalışmaların yapıldığını sözlerine ekledi.
 
Ordu çevre Yolu Projesi, Karadeniz Sahil Yolunun trafiğini, Ordu il merkezindeki güzergahtan alarak şehir trafiğini de rahatlatması yanında seyahat güvenliğini de artıracak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.