GENÇ SPORCUMUZA

GENÇ SPORCUMUZA

bu gençlerin hedefindeki yolda yanında olacakların ; adil olan bir baba, teknik ekip, özverili öğretmenin öncelikle olması lazım. Gençler işini hakikaten çok sevecek, yürekten , çalışarak. Herkese ve kendine olan sorumluluğunun da farkında olarak. On

GENÇ SPORCUMUZA

Mustafa Köksalmustafa köksal..JPG

Yaşamın  kıyamet gibi dehşetli  yaşama uyum sağlama hareketi içinde, gençlerimizi koruma altında , onları hedeflerindeki o yerde sağlam tutabilmek için samimi bir mücadele verilmesi lazım.

Yalnızca kulübün çabası ile olmaz, aile ve eğitiminde bu yolda ona destek olması lazım.

Bunun için  bu gençlerin hedefindeki yolda yanında olacakların ; adil olan bir  baba, teknik ekip, özverili öğretmenin öncelikle olması lazım. Gençler işini  hakikaten  çok sevecek, yürekten ,  çalışarak. Herkese  ve kendine olan sorumluluğunun da farkında olarak. Onları çalıştıranın himayesinde olan  gençlere  çalıştıranın da  adil olması asla onun hakkını bir başkasına bir başkası istedi  diye vermemeli.

Onlarda yani gençlerimizde  öncelikle  sağlam irade olmalı. Her  türlü zorluğa direnen sabrı. Düşünen bu yolda ona destek olanlara vereceğinin mutluluğunu yaşayarak çalışmasına daha çok sarılmak. Bende diyorum ya ”gençliğim geri gelse , neleri vermezdim” .Evim dediği kulübüne olan sadakati, oraya bağlılığı, nerde olduğunu iyi bilmesi. Formasının manevi değerindeki akıttığı terin parasal  karşılığının olmadığını anlaması.

Allah için işini çok sevecek. Onu en dorukta hatasız yapacak ki istesin hakkını o zaman, zaten alır. İçkiden, kumardan, ahlak dışı işlerden uzak durabilecek güçte olmalı. Yarın geriye dönüp te ne yaptım ya, demeden yapacaklarını hayal ederek koşmalı.

Düşene, fakire, garibe el tutan olmalı. Yarın bir yere geldiğinde geriye bakıp ta o günlere şükredecek olgunlukta olmalı. Spora başladığı, çalıştığı, her anı, hocalarını anlatırken, bulunduğu konuma şükredecek kadar  samimi  öz  yaşlarını akıtabilmeli, şükredebilmeli.

Yani uzun bir yolda olduğunu genç kardeşlerim iyi bilmeli. Kolay olmadığına inançları tam olmalı. Herkesin sporcuyum diye dolaştığı bu meydanda o gerçek sporcu olmak için her birimdeki hocasından doğru bilgiyi almalı.

Değil mi?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.