Ordu'da Sular OSKİ'de

Ordu'da Sular OSKİ'de

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısının ardından gündem görüşmeleri sonrasında, OSKİ ile ilgili Genel Kurul’a bilgi veren OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, “Ordu’nun artık 500’ün üzerinde Mahallesi var. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin sınırları içeri

   OSKİ Ordu’nun Tamamına Hizmet Götürecek

      Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısının ardından gündem görüşmeleri sonrasında, OSKİ ile ilgili Genel Kurul’a bilgi veren OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, “Ordu’nun artık 500’ün üzerinde Mahallesi var. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin sınırları içerisinde yer alan bütün Mahallelere bu hizmet OSKİ tarafından götürülecek” dedi.

    
    EN HAYATİ VAZİFEMİZ SU SAĞLAMAK

    OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, OSKİ’nin teşkilat yapısı ve işleyişi hakkında Genel Kurul’a bilgi verdi. Genel Müdür Yürük yaptığı bilgilendirme konuşmasında, OSKİ’nin en temel vazifesinin su olduğunu ve Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin sınırları içerisinde yer alan bütün Mahallelere bu hizmetin kendileri tarafından götürüleceğini söyledi. OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük konuşmasının devamında, “Ordu’nun 500’ün üzerindeki köyü bilindiği gibi artık mahalle oldu. Bu yasayla, tüm Mahallelerde Su ve Kanalizasyon hizmetlerinden Su ve Kanalizasyon İdaresi sorumlu oldu. OSKİ Genel Müdürlüğü Büyükşehir Belediyesine bağlı bir Kamu Kuruluşudur.

OSKİ Genel Müdürlüğünün en hayati vazifesi bildiğiniz gibi su sağlamaktır.

İkinci önemli vazifesi, 

kanalizasyon, üçüncü temel vazifesi su kaynaklarının korunmasıdır. Dördüncü temel vazifesi atık suları arıtmak ve arıttırmak, beşinci temel vazifesi de yağmur suyu hizmetleridir. 

OSKİ’nin en üst birimi şu andaki Genel Kuruldur. Genel Kurulun Genel Başkanı da Büyükşehir Belediyesi Başkanı olduğu için, o’na bağlı oluyoruz. Bilindiği gibi su kanal hizmetleri çok zahmetli ve meşakkatli bir İş’tir. Bu hizmetlerde yıllarca çalışan arkadaşlarımız oldu. Ben bu hizmeti yapanlardan ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Şu anda çalışanlara ve emek verenlere, Ordu’muzun bütününe tesis kazandırmış olanlara teşekkür etmek istiyorum” dedi.

    Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi OSKİ’nin Genel Kurul görüşmesinin tamamlanmasının ardından sona erdi. 

 



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.