Tarihi İlk Toplantı Yapıldı

Tarihi İlk Toplantı Yapıldı

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi, ilk toplantısını yoğun olarak komisyonların belirlenmesine ayırdı.

 Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi, ilk toplantısını yoğun olarak komisyonların belirlenmesine ayırdı. 

Tarihi İlk Toplantı Yapıldı

Gündemin ilk maddesinde en genç Belediye Meclis Üyeleri Bilgi Başar Çelik ve Muammer Alantepe geçici divan’da geçici katip üyesi olarak seçilirken,  ardından açılış ve yoklamalar yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ise Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde açılış konuşmasını yaptı.

                PARTİ ROZETİMİ ÇIKARTTIM. BÜTÜN ORDULULARIN BELEDİYE BAŞMANIYIM

                Büyükşehir belediye Başkanı Enver Yılmaz artık rozeti çıkartıp tüm Ordu’nun Belediye Başkanı olarak hizmet yarışına başlayacağını belirterek şunları söyledi;

“Meclis yapımızın Büyükşehirimize, Ordumuza, ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Zira Anayasa’da düzenlendiği gibi her beş yılda bir Mart ayının  son hafta sonu pazara denk gelen günü bu dönem 30 mart tarihine denk gelmiştir. Güzel bir seçim takvimi ve güzel bir seçim çalışması yaptık. Tüm ülkede olduğu gibi Ordumuzda da siyasi partiler hakikaten kendileri çizdikleri programlar çerçevesinde kamuoyuyla fikirlerini paylaşma konusunda demokratik bir yarış içerinde olduk. Ben de Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yoğun ve sık çalışmalı bir seçim takvimi ve süreci yaşadım. İlçe belediye başkan adaylarımızın belirlenme süreci ile birlikte daha sonra meclis üyelerimizin de belirlenmesi ile birlikte Ordumuz özellikle son 2 ayda tamamen seçime hedeflenmiş ve kilitlenmiş suretiyle yoğun bir şekilde  geçirmiş olduk.30 Mart’ta sandıklar açıldığında da seçimlerin mutlak hakimi ve hakemi olan   milletimizin teveccühü ile partimiz Ordu’da Büyükşehiri % 55 gibi bir oranla 19 ilçesinin tamamını da almak sureti ile büyükşehirde de 74 meclis üyeliğinin 69 ‘unu alarak hakikaten seçim de zafer  sayılabilecek bir sonuçla çıktı. Biz aday olduğumuzda da açıklamıştık, Ordu’ya ilk girdiğimizde de açıklamıştık. Artık bize oy veren hemşerilerimizin değil, bütün Orduluların Belediye Başkanıyız. Artık bu aşamadan sonra mazbata törenimizle birlikte parti rozetimizi  İl Başkanımıza teslim ettiğimiz andan itibaren  bütün Orduluların Büyükşehir Belediye Başkanı olacağımızı, ilçe belediye başkanlarımızın da ilçelerinde bütün hemşerilerimizin belediye başkanı olacağını tekrar söylüyorum”.

HER BEYANIN, HER TAAHHÜDÜN, HER SÖZÜN ARKASINDAYIZ

Seçim öncesinde verdikleri her taahhüdün arkasında olduğunu da sözlerine ekleyen Büyükşehir belediye Başkanı Enver Yılmaz, her beyanın, her taahhüdün, her sözün arkasında olduğunu söyleyerek, “Seçim artık bizim için geride kaldı. Milletimiz göstermiş olduğu teveccühle birlikte sandıkta önümüzdeki yerel takvim sürecini  beş yıl yönetecek siyasi kadroları bugün ordu Büyükşehir Meclisine de göndermek suretiyle kararını vermiş oldu. Artık bu aşamadan sonra yapılacak olan muhalefetteki arkadaşlarımızla birlikte ittifak içinde parti ayrımı da yapmaksızın bütün meclis üyesi arkadaşlarımızın da belediye başkanlarımızla beraber büyükşehir belediye başkanlığına yakışır bir hizmet algısını oluşturabilecek  hizmet kervanını kurmaktır. Bu çerçevede de yasaların bize vermiş olduğu imkan çerçevesinde Ordu’muzu karış karış gezip dolaşacağız. Zira ben şu an itibarıyla 19 ilçemizin 17’sini teşekkür amaçlı dolaştım. Sizlere tavsiyem de o dur. Bütün belediye başkanlarımıza, meclis üyelerimize seçim döneminde ziyaret etmek suretiyle desteklerini istediğimiz bütün hemşehrilerimize onları minnetlerimizi ve şükranlarımızı göstermek anlamında seçimden sonra ziyaret etmektir. Kalan 2 ilçemizi de inşallah Cuma ve Cumartesi günleri ziyaret etmek suretiyle teşekkür ziyaretlerimizi gerçekleştirmiş olacağız. Öncelikle tüm kamu oyuna şunu söylüyorum. Seçim döneminde söylediğimiz her sözün her beyanın arkasındayız. Bundan sonra seçim beyannamemiz ortadadır.1. 2.ve 3.yıl,1.dönem acil eylem planlarımız gün ve saat ortadadır. Hızlı bir şekilde kuruluş sürecimizi gerçekleştirdikten sonra biliyorsunuz büyükşehir yeniden kurulan bir birim. Sizler meclis üyeleri bu mekanda, Ordu tarihinde ilk defa bir araya bu amaçla gelmiş kardeşlerimizsiniz. Dolayısıyla kuruluş sürecimizde zamana ihtiyacımız olacak. Bu zamanı uygun bir şekilde değerlendirip kuruluş sürecimizi tamamladıktan sonra inşallah, tekrar söylüyorum iktidar, muhalefet ayrımı olmaksızın bütün meclis üyelerimizle birlikte biz Ordu’yu başından sonuna kadar tekrar gezeceğiz. Komisyonlarımız aktif olarak çalışmaya başladıktan sonra Ordu’nun Büyükşehir olarak çözülmesi gereken sorunlarını masaya yatıracağız. Burada istişare edeceğiz, burada tartışacağız, burada alınan kararları da en iyi şekilde uygulama konusunda o ittifakımızı iş hayatında gösterme konusunda gayret göstereceğiz” dedi.           

                ADİL OLACAĞIZ, ADALETLİ DAVRANACAĞIZ

                İcraatlara ara vermeden başlayacaklarının altını da çizen Başkan Enver Yılmaz, “Adil davranacağız, adaletli davranacağız, hakkaniyetli olacağız, zira biz artık bütün hemşerilerimizin belediye başkanıyız. Seçimlerde gösterilen yoğun destek bundan sonrada hizmetlerimizdeki artışla birlikte daha artacak. Ben buna inanıyorum. Demokratik temayüllerle seçimler halkımızın en iyi bir şekilde kararını sandıklara yansıttı. Sandıktan çıkan neticenin halkımızın neticesi olduğunu özümsemiş bir siyasi kanaatteyiz. Bu çerçevede bütün meclis üyelerimize ilklere imza atacağınıza atacağımız bütün meclis üyelerimize bu salondan Ordu Büyükşehir sıfatı altında çalışmalarımızda başarılar diliyorum. Bugün tamamlanması gereken usul ve işlemlerden sonra artık vakit kaybetmeksizin biran önce mevsiminde yaklaşması neticesinde özellikle yol ve su konusundaki kamuoyunun da bilgisi dahilin de icraata başlamamız lazım” şeklinde konuştu.

TÜM MECLİS ÜYELERİMİZE BAŞARILAR DİLİYORUM

Tüm Belediye Meclisi Üyeleri ile Ordu’ya hizmet edeceklerine de vurgu yapan Büyükşehir belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Bugün ki ilk toplantımızdan sonra bundan sonraki toplantılarda ciddi tartışmalar olacak, fikir alışverişleri olacak, yüksek sesli ve şehrin geleceğe ilişkinde projelerimizle arge çalışmaları yapacağımız çalışmalarımız olacaktır. Ordu’nun son seçim tablosunu yansıtan bu meclisin Ordu’nun tarihine geçecek bir meclis olacağına inanıyorum. Partilerin temsilcileri olan arkadaşlarımızı tekrar tebrik ediyorum. İlk Meclis toplantımızın hayırlı ve uğurlu olması temennisi ile hepinize başarılı ve huzurlu bir çalışma diliyor, sevgiler ve saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.  

                Bu konuşmanın ardından bir evvel ki Belediye Meclis toplantısı tutanağını görüşen Büyükşehir Belediye Meclisi, bu tutanağı kabul ederek Meclis Divanı seçimlerine geçti. Yapılan seçimler sonrasında Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekilleri, Meclis Katipleri, Encümen Üyeleri, İhtisas Komisyonları ve Birliklerin üyeleri belirlendi;            

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİSİ

SEÇİMLER

MECLİS 1. BAŞKAN VEKİLİ           (1 Kişi)

1-            Engin TEKİNTAŞ

 

MECLİS 2. BAŞKAN VEKİLİ           (1 Kişi)

1-            Hüseyin ANLAYAN

 

MECLİS KATİPLERİ                          (2 Asil ,2 Yedek)

Asil Üyeler

1-            Rabia GÖZPINAR

2-            Ahmet ÇORUH

Yedek Üyeler

1-            Bilgi Başar ÇELİK

2-            Mehmet YILMAZ

ENCÜMEN ÜYELERİ                        (5 Kişi)

1-            Akif ATLI

2-            Haşim BURSALIOĞLU

3-            Hüseyin Necdet YILMAZ

4-            Mustafa BAŞARSLAN

5-            Vakıf GÜLEY

 

KOMİSYONLAR

1-            Plan ve Bütçe Komisyonu                                           

1-            Fahrettin BOĞ

2-            Hüseyin TAVLI

3-            Kahraman YALÇIN

4-            Mehmet ER

5-            İsmet ÇELİK

 

2-            Çevre ve Sağlık Komisyonu                                       

1-            Hayati ÖZTÜRK

2-            Arif ERGÜN

3-            Hüseyin KOCAKOÇ

4-            Yücel KOCA

5-            Hüseyin KORKMAZ

 

3-            İmar ve Bayındırlık Komisyonu                 

1-            Süleyman TOMAKİN

2-            Ahmet ÇORUH

3-            Reşit EROL

4-            Salih ÇELEBİ

5-            Aydın GÜNDOĞDU

 

4-            Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu             

1-            Mustafa Nevzat TELCİOĞLU

2-            Ruhan ÇAYKARA

3-            Hasan KARAMUSTAFAOĞLU

4-            Yusuf YALÇUVA

5-            Musa SARIDİKEN

 

5-            Ulaşım Komisyonu                                                        

1-            Mustafa Sayım TANDOĞAN

2-              Kemal KAHRAMAN

3-              Hamza KARAR

4-            İsa KARAYİĞİT

5-            Süleyman GÜNAL

BİRLİKLER

 

Türkiye Belediyeler Birliği                                                          

Asil Üyeler          (Belediye Başkanı)

1-            Ahmet ÇAMYAR                                              (Belediye Başkanı)

2-            Ali Kemal MERT                                              (Belediye Başkanı)

3-            İsa DEMİRCİ                                      (Belediye Başkanı)

4-            İzzet GÜNDOĞAR                                         (Belediye Başkanı)

5-            Talip ŞEN                                                           (Belediye Başkanı)

6-            Muhammer  ALANTEPE                              (Meclis Üyesi)

Yedek Üyeler    (Belediye Başkanı)

1-            İsa GÜL                                                               (Belediye Başkanı)

2-            İsa TÜRKCAN                                    (Belediye Başkanı)

3-            Yener KAYA                                       (Belediye Başkanı)

4-            İsa SEZEN                                                          (Meclis Üyesi)

                                                                                  

Ordu Turizm Altyapı Birliği                                                                                                        

Asil Üyeler

1-            Selim ALTAŞ

2-            Kemal ACISU

3-            Cihan ALTUN

4-            Yaşar YILMAZ

Yedek Üyeler

1-            İsmail ÇELİK

2-            Uğur YETKİN

 

Tarihi Kentler Birliği                                                                      

Asil Üyeler

1-            Mehmet Yaşar SEZGÜL

2-            Halis GÜNDÜZ

3-            Namık PAÇ

Yedek Üyeler

1-            Hüseyin SEMİZ

2-            Azmi KOCAGÖZ

 

Sağlıklı Kentler Birliği                                                                    

Asil Üyeler

1-            Yüksel ERTUĞ

2-            Mehmet BELEN

Yedek Üyeler

1-            Mehmet DALGIÇ

2-            Şeref GÜL

 
                Ordu Büyükşehir Belediyesinin Yerel Yönetimler Kamu İşverenleri Sendikasına (YERELSEN) üye olunması için Başkan Enver Yılmaz’a yetki veren Büyükşehir Belediye Meclisi, bir sonraki toplantının da 9 Nisan 2014 Çarşamba günü saat 15:00’da yapılmasına karar verdi.
















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum