ÜRETİCİNİN OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ

ÜRETİCİNİN OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ

Ordulu, Giresunlu ve Trabzonlu fındık üreticilerini AKP hükümetine karşı mücadele etmeye, haklarını aramaya ve örgütlenmeye çağırıyoruz.TKP Ordu İl Örgütü Fındık Üreticisinin her zaman yanında olacaktır, dedi

ORDU, GİRESUN VE TRABZONLU 

FINDIK ÜRETİCİLERİNİN OCAKLARI ATEŞ DÜŞTÜ

Türkiye Komünist Partisi Ordu İl Başkanı Zikri Demiröz yaptığı açıklamada: AKP Zikri Demiröz-400.jpghükümeti 30 Mart Günü Yerel Seçimlerinde her türlü hile ve usulsüzlük peşinde iken Ordulu, Giresunlu ve Trabzonlu üreticilerin fındık ocaklarının başına kar yağıyordu. 

Fındık dalları karın ve soğuk havanın etkisiyle büyük zarar görmüştür. Yapraklar kahverengine dönmeye başlamıştır. 

Fındık üreticileri bugünlerde kara kara düşünmekte ve  temel geçim kaynağı olan fındığın yandığını, kendilerine devlet desteği verilmesi gerektiği söylemektedirler. 

Ülkemizde yasa veya bir sözle insanların temel hak ve özgürlükleri kısıtlanmakta, halkımız üzerindeki baskı  her geçen gün artmaktadır. 

Yasaların, kanunların ve yönetmeliklerin zenginlerin çıkarına göre değil emekçi halkın ve tüm tarım üreticilerinin çıkarına göre düzenlenmesi gerekmektedir.

Zarar gören fındık üreticilerine 2013 yılında ürettikleri fındık tonajına göre, kg 7 TL üzerinden hesaplama yapılmalı ve  1 Eylül tarihinde doğal afet zarar bedeli ödenmelidir. 

Halkımızın vergileriyle doldurulan devlet kasasından kutu kutu paralar çalınmış, kamunun malları yandaşlara AKP hükümeti tarafından peşkeş çekilmiştir. 

Artık yeter diyoruz.

Ordulu, Giresunlu ve Trabzonlu fındık üreticilerini AKP hükümetine karşı mücadele etmeye, haklarını aramaya ve örgütlenmeye çağırıyoruz.

TKP Ordu İl Örgütü Fındık Üreticisinin her zaman yanında olacaktır, dedi

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum