Kamu Hastane Yöneticileri Toplandı

Kamu Hastane Yöneticileri Toplandı

T.C. Sağlık Bakanlığı-ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı sağlık tesislerinin yönetici, başhekim, müdür ve müdür yardımcıları katıldı.

Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği 27 Ocak 2014 tarihinde yönetici, başhekim ve idarecilerle bir araya gelerek istişare ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Kamu Hastane Yöneticileri Toplandı21941

T.C. Sağlık Bakanlığı-ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı sağlık tesislerinin yönetici, başhekim, müdür ve müdür yardımcıları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İdari Hizmetler Başkanı Serkan YALKIN, birliğe bağlı tüm sağlık tesislerinden taburcu olan hastaların, acil servise ve diğer polikliniklere başvuran hastaların her ay düzenli olarak %5’i kadarını telefonla arayarak sağlık kuruluşunda sunulan hizmetten memnuniyetlerini soracaklarını ifade etti. Ayrıca hastaneleri gizli müşterilerle denetlediklerini ve hazırladıkları raporlarda tespit ettikleri eksikliklerin tamamlanması için tüm yöneticilerin daha hassas olmalarını istedi.

Yine sağlık tesisinden taburcu olan hastaların her hafta yöneticiler tarafından evlerinde ziyaret edilmesine devam edileceğini, yapılan ev ziyaretleriyle vatandaşların sağlık kuruluşundan memnuniyetlerinin sorgulanacağını bildiren YALKIN, sağlık tesislerindeki hasta bekleme alanlarında yapılması gereken düzenlemeleri, birlik içi personel atamalarının şubat ayı içerisinde değerlendirileceğini, pratisyen hekim açığı bulunan Ünye Devlet Hastanesi, Akkuş Devlet Hastanesi ve Gürgentepe Devlet Hastanesine diğer tesislerden geçici hekim görevlendirileceğini ifade etti.

Ayrıca 90 Gün Çalışması kapsamında tespit edilen eksikliklerin giderilerek hastane logosu ve isminde T.C. ibaresi kullanılması gerekliliği ve kurumsal kimlik kılavuzlarının hazırlanması konularıyla ilgili çalışmaların da tamamlanması gerektiği toplantıya katılan yöneticilere bildirildi.

Mali Hizmetler Başkanı Erol ÖZTÜRK burada yapmış olduğu konuşmada 2014 yılı finansman programını, mali uygulamaları ve bütçe hedefleri hakkında bilgi verdi.

Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Coşkun AVCI ise; birliğe bağlı sağlık tesislerinde birlik içi ve dışı hasta sevklerinin sebepleri çözüm yolları, sağlık tesislerinin servislerinin daha efektif ve verimli kullanılması, yatan hastalara daha kaliteli hizmet verilmesi için neler yapılabileceği konularına değinirken bütün yöneticilerin uyum içerisinde çalışmasının önemini vurguladı.

 

Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hasan ÖZTÜRK toplantının sonunda yaptığı konuşmada; “Kamu Hastane Birliklerinin yapılanma amacının sağlık hizmeti sunumunda üst seviyelere çıkabilmek olduğunu hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği olarak amacımız sağlık hizmetlerinde kalite oluşturmak ve bu kaliteyi kalıcı hale getirmek. Bu amacımızı gerçekleştirmek için sizlerle birlikte göreve geldiğimiz günden itibaren yoğun bir icra sürecine girdik. Öncelikle Ordu’da sağlık hizmetinin röntgenini çektik. 

Takım arkadaşlarımızın görüş, öneri, istek ve şikâyetlerini dinledik. Sizlerle de sürekli istişare içinde olduk. Bu istişarelerden yola çıkarak yine sizlerle birlikte çalıştık, çabaladık. Sahadaki sağlık personelimiz kadar sizlerin de fedakârca görev yaptığını ve eldeki imkânlarla en iyisini yapmaya çalıştığınıza inancım sonsuz. 

Ancak her zaman hedefimizi âli tutarak, birlikte çok daha iyi işler üretmeli ve sağlık alanında güzel kazanımlar elde etmeliyiz. Burada herkesten çok, sorumluluk biz sağlık yöneticilerine düşüyor. Halkımız bizlerden kusursuz hizmet beklerken; bizler hem mevcut sorunları çözecek hem de o sorunlara rağmen hasta ve çalışanlarımızı memnun etmek için canla başla çalışacağız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.