2013te 650 kişiye 9 ay  iş sağlandı

2013te 650 kişiye 9 ay iş sağlandı

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde görev yapan İş ve Meslek Danışmanlarınca, 2013 yılında 9.771 bireysel görüşme, 2.294 işyeri ziyareti, 70 seminer gerçekleştirildiğini belirten İsa KAYMAK, 2013 yılında 9.565 açık iş talebi alındığını, bu taleplerden 5.

İstihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulmasını, istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif işgücü programlarının belirlenmesi, istihdam etkinliklerinin ve mesleki eğitim uygulamalarının izlenmesi ve değerlendirilmesine yönelik çalışmalar yapmak üzere Yönetmelik gereği her 3 ayda bir toplanan ‘İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nun Ocak ayı toplantısı, Vali Kenan ÇİFTÇİ Başkanlığında yapıldı.

 

2013te 650 kişiye 9 ay  iş sağlandı

Valilik Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya, Belediye Başkan Yardımcısı Ergun ALAYBEYOĞLU, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Engin AVCI, ODÜ Sosyal Bilimler M.Y.O. Müdürü Doç.Dr.Selçuk BALI, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa KAYMAK, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat TÜRKKAN, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Osman Zeki ARDAHANLIOĞLU, İl Ticaret Müdürü Üzeyir KESKİN, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun KARATAŞ, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş ZOR, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Şükrü KÖKSAL, İşveren Konfederasyonu Temsilcisi Cemil AYDIN, Türk-İş Temsilcisi Gürsel GÜRSOY, Hak-İş Temsilcisi Cengiz ÖZTÜRK, DOKA Ordu Yatırım Destek Ofisi yetkilisi Harun GÖÇER, Ordu Özürlüler Derneği Genel Başkanı İmdat AKTAŞ, Ordu Kadını Güçlendirme Derneği Başkanı Mihriban YUVA katıldı.

"Sanayi Sektörünün İhtiyaç Duyduğu Nitelikli İnsan Kaynağını Yetiştirmeliyiz"

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Vali Kenan ÇİFTÇİ, “Bizim için istihdam önemli. İstihdamı artırmaya yönelik çalışmaları önemsiyoruz. Vasıfsız işsiz insanlarımızı eğitip, nitelikli, vasıflı meslek elemanları haline getirmeliyiz. Sanayi sektörünün ihtiyaç duyduğu insan kaynağını yetiştirmeliyiz. Bir taraftan işadamlarımıza, sanayicilerimize, müteşebbislerimize yatırım yapabilecekleri yeni imkanlar sunarken, diğer taraftan sanayicimizin ihtiyaç duyacağı nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak için İŞKUR, KOSGEB, DOKA gibi kurumlar işbirliği içinde çalışma yapmalı” dedi.

Vali ÇİFTÇİ, “İşsiz olan herkes bizim ilgi alanımızdadır. İşsizlerin çalışır hale gelebilmesi, üretebilmesi için elimizden geleni yapmaya gayret gösteriyoruz. 2013 yılında bu çabaya katkı veren, destek olan iş dünyasına, sivil toplum kuruluşlarına, kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

"2014 Yılı Hedefimiz; 2013 Yılında Yapılanın En Az 2 Katını Yapmaktır"

2014 yılı hedefleriyle ilgili de görüş ve düşüncelerini açıklayan Vali ÇİFTÇİ, sözlerini şöyle sürdürdü; “2014 yılındaki hedefimiz, 2013 yılında yapılanın en az 2 katını yapmaktır. Bunu yapabilirsek kendimizi mutlu addedeceğiz. Şayet yapamaz isek ve 2013 yılındaki kadar bir çalışma yaparsak da kendimizi gerilemiş addedeceğiz. Yapılanın üzerine yüzde yüz katkı sunmak gerekiyor. 2013 yılında 10 kişi işse sokmuşsak, 2014 yılında 20 kişiyi işe sokacağız. 2013 yılında 80 girişimci yetiştirmişsek, 2014 yılında 160 girişimci yetiştireceğiz. Eğiterek iş sahibi yaptığımız insan sayısı bin kişi ise, bunu iki bin kişi yapacağız. Hedef bu yıl geçen yılı tam 2 katı olacak. Biraz daha fazla çalışacağız ve 2014 yılında 2 katı iş yapacağız.”

Vali Kenan ÇİFTÇİ’nin açılış konuşmasının ardından, bir önceki toplantıda alınan kararlar ve 2013 yılında yürütülen çalışmalarla ilgili Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa KAYMAK tarafından Vali Kenan ÇİFTÇİ ve kurul üyelerine bilgi verildi.

2013 yılında, istihdamın korunmasına ve artırılmasına, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, işsizliğin azaltılmasına ve özel politika gerektiren grupların işgücü piyasasına kazandırılmasına yardımcı olmak üzere Aktif İşgücü Programları uygulandığını belirten Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa KAYMAK, 2013 yılında 56’sı istihdam garantili meslek edindirme kursu, 5’i engellilere meslek edindirme kursu, 9’u UMEM projesi, 4’ü girişimcilik kursu ve 189’u işbaşı eğitim programı olmak üzere toplam 264 adet kurs düzenlendiğini, bu kurslardan 734’ü erkek, 1.488’i kadın olmak üzere toplam 2.222 kişinin yararlandığını ve bunlardan 1.218’inin ise istihdam edildiğini söyledi.

İşsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve geçici gelir sağlamak amacıyla uygulanan Toplum Yararına Programların 2013 yılında da sürdürüldüğünü söyleyen İsa KAYMAK, 2013 yılında Toplum Yararına Programı kapsamında 5 proje uygulandığını ve bu projelerde toplam 650 kişinin 9 ay süreyle geçici olarak istihdam edildiğini kaydetti.


Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde görev yapan İş ve Meslek Danışmanlarınca, 2013 yılında 9.771 bireysel görüşme, 2.294 işyeri ziyareti, 70 seminer gerçekleştirildiğini belirten İsa KAYMAK, 2013 yılında 9.565 açık iş talebi alındığını, bu taleplerden 5.236’sının karşılandığını söyledi.

665 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Çalışma Bölge Müdürlüklerinin kapatıldığını ve İl Müdürlüklerine bağlandığını vurgulayan İsa KAYMAK, çalışma hayatıyla ilgili 2013 yılında kuruma 483 şikayet başvurusu yapıldığını, bunlardan 371’inin İl Müdürlüğünce sonuçlandırıldığını, 112 başvurunun ise İş Teftiş Kurulu’na gönderildiğini belirtti.

İsa KAYMAK, 4857 sayılı İş Kanunu uyarınca 65 işyerine, toplam 784.848 TL, 4817 sayılı Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkındaki Kanun uyarınca da 8 işveren ile 11 yabancı uyrukluya 80.127 TL idari para cezası uygulandığını sözlerine ekledi.

2013 yılı performans değerlendirmesinde de bulunan İsa KAYMAK, “Genel Müdürlüğümüzce bizlere her yıl belli hedefler koyulmaktadır. Ordu çalışma ve iş Kurumu İl Müdürlüğü olarak 2013 yılı için Genel Müdürlüğümüzün belirlemiş olduğu hedefleri aştık ve Türkiye 1’incisi olduk” dedi.

Toplantı, bir önceki toplantıda alınan kararların ve yapılan çalışmaların değerlendirilmesi, Denetim Kurulu raporunun okunması, okullarda alan ve dal açılması tekliflerinin görüşülmesi, 2013 yılı eğitim faaliyetlerinin ve 2014 yılı eğitim planının görüşülmesi ve karar bağlanması ile devam etti.

Toplantıda, kurul üyeleri Ordu’da istihdamın artırılması yönünde görüş, öneri ve düşüncelerini dile getirdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.