Yarılgaç ; ODÜ Alanı Beş Kat Arttı

Yarılgaç ; ODÜ Alanı Beş Kat Arttı

YARILGAÇ, dönümü ortalama 445.000.00 TL'den ODÜ'ye kazandırılması planlanan 83 dönümlük araziye 36 milyon 935.000.00 TL ödemediklerini, yerleşke alanı sınırlarında ve mevcut büyüme alanı içerisinde toplamda 133 dönüm araziye 16 milyon 418.820,00 TL ile bü

ODÜ'de arazi varlığının 5 kat arttığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ kamulaştırma çalışmalarını değerlendirdi.

Yarılgaç ; ODÜ Alanı Beş Kat Arttı

odü-havadan-görüntü-400.jpg

Kamulaştırma çalışmaları dolayısıyla yoğun bir çalışma içerisinde olan Ordu Üniversitesi, 600 yataklı T.C. Sağlık Bakanlığı Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi için aylardır süren arazi çalışmalarını sonuçlandırdı.

5 Aydır titizlikle ve büyük bir gayretle yürüttükleri çalışmaların sonuç verdiğini, yapılan arazi alımlarının yanı sıra yeni yılın ilk gününde Resmi Gazete'de yayınlanan ODÜ Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi kamulaştırma kararının yürürlüğe girmesi ile toplamda yaklaşık 300 dekar yer kazandıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, dönümü ortalama 445.000.00 TL'den ODÜ'ye kazandırılması planlanan 83 dönümlük araziye 36 milyon 935.000.00 TL ödemediklerini, yerleşke alanı sınırlarında ve mevcut büyüme alanı içerisinde toplamda 133 dönüm araziye 16 milyon 418.820,00 TL ile büyük bir alan kazandıklarını belirtti.

odü-ana-girişi-400.jpg

Böylece çok arzu etmelerine rağmen anormal fiyatlamanın olduğu araziye oranla ortalama olarak 4 katından fazla yer elde edildiğine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, Ordu Üniversitesi ve Ordu ili için önemli bir kazanım olan Sağlık Bakanlığı tarafından Ordu’ya yapılacak bu hastanenin yerleşkeye yakın konumlandırılmasının kaynakların en reel şekilde kullanılabilmesi olarak nitelendirirken bu güne kadar yapılan kamulaştırma çalışmaları ile ilgili değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi;

"Kamulaştırma ile ilgili çalışmalarımız üniversitemizin gerek şehrimize gerekse ülkemize daha fazla fayda sağlayabilmesi yönünde planlanmakta ve hızını kesmeden sürmektedir. Bir kez daha belirtmekte de fayda var kanaatindeyim; üniversite gelişmedikçe bulunduğu ilde de yeni bir reform oluşabilmesi beklenemez. Makamlarımızın bizlere verdiği yetkiler doğrultusunda kamu yararına en uygun ve en nitelikli yatırımı yaparak geleceğin yegâne mirasçıları gençliğimize eğitim-öğretimin yanı sıra kalıcı eserler bırakma gayreti ile tüm kurumlarımızla birlikte çalışmalarımızı el birliğiyle sürdürüyoruz.

2012-2013 yılı süresince kamulaştırma anlamında geldiğimiz noktada yaşanılan gelişmeler son derece kıvanç vericidir. Üniversitemiz, 2007 yılında 34.626 m2 olan kapalı alan kullanımını 2014 Ocak Ayı itibariyle 93.734 m2'ye yükseltmiştir. 2012-2013 yıllarında kazandırılan alanlarla birlikte yerleşkelerimizin toplam kapasitesi yaklaşık olarak 891.000.00 m2’dir.

Bu rakam son bir yılda toplam üniversite arazi varlığımızın yaklaşık olarak 5 kat arttığını ifade etmektedir.

Bu kapsamda yürütülen çalışmaları kısaca özetlemek gerekirse; daha önce çalışmaları yapılan Ünye İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'nin bulunduğu bina yaklaşık 12 dönümlük alanıyla beraber 2012 yılında kamulaştırılarak tapusu Ordu Üniversitesi bünyesine kazandırılmıştır.

Ayrıca, Ünye İlçesi, Yazkonağı Köyü'nde bulunan 340.956,34 m²'lik ormanlık alana üniversite kampus alanı yapılması için Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan 01.02.2013 tarihinde ön izin oluru alınmıştır. ODÜ bünyesine kazandırılan bu 340 dönümlük arazi ile önümüzdeki yıllarda planlanacak projelerle öğrencilere ve akademisyenlere çok daha rahat, bütün birimlerin bir arada olduğu bir yerleşke oluşturulabilmesi planlanmaktadır.

Aynı zamanda yıllardır çözümlenemeyen ve atıl kalmış ORSAN Şirketleri'ne ait ve arazinin yaklaşık 46 dönümlük arazisinin Altınordu ilçesinde, 7 dönüm arazinin Fatsa’da bütün taşınmaz mülkleri ile beraber Ordu Üniversitesi'ne devredilmesi konusunda EKSAV Vakfı Genel Kurulunda karar alınmıştır.

Bu anlamda tüm çalışma arkadaşlarım adına; bu kadar kısa zamanda, üniversitemizin gelişimi için kaçınılmaz ve artık acil ihtiyaç haline gelen yapısal alan probleminin çözümlenmesinde fevkalade hızlı büyümemize, üniversitemize ivme kazandırılmasına büyük emek sarf eden Ordu İli Protokolü'nün değerli üyelerine ve tüm kamulaştırma çalışmalarımızda desteğini gördüğümüz mülk sahiplerine teşekkürlerimi sunarım."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.