Karadeniz'in ilk Alzheimer Merkezi

Karadeniz'in ilk Alzheimer Merkezi

Uzmanların yaptı açıklamalar doğrultusunda ilk aşamasında günlük işlerini kendisi yapabilen hastalar, ikinci aşamada ise yakınlarına bağımlılığı artırarak kendi işlerini yapabilme yeteneklerini sürdürüyorlar. Bu aşamada hafızanın zayıfladığına vurgu yapan

Karadeniz'in ilk Alzheimer Merkezi Başvuruları Alıyor

Karadeniz'in ilk Alzheimer Hasta ve Yakınları Buluşma Merkezi'ni Ordu'da hizmete açan Ordu Belediyesi merkezden yararlanmak isteyen hastaların kabulünü sürdürüyor. 

Üç safhadan meydana gelen Alzheimer hastalığı konusunda önemli bir adım atan Ordu Belediyesi, ilk iki safhada olan hastalar için hizmet verdiği merkez’de tam donanımlı ekip ve ekipmanla Ordululara büyük bir imkan sunmuş oldu.

Uzmanların yaptı açıklamalar doğrultusunda ilk aşamasında günlük işlerini kendisi yapabilen hastalar, ikinci aşamada ise yakınlarına bağımlılığı artırarak kendi işlerini yapabilme yeteneklerini sürdürüyorlar. Bu aşamada hafızanın zayıfladığına vurgu yapan uzmanlar, üçüncü aşamada ise hastanın artık hiçbir işini kendisinin yapamadığını, kimseyi tanımadığını ve kimliğini hatırlamadığını belirtiyorlar.

Belediye Başkanı Seyit Torun, Ordu Belediyesi tarafından hizmete açılan Alzheimer Hasta ve Yakınları Buluşma Merkezi’nden yararlanmak isteyenlerin müracaatlarının halazır kabul edilmeye devam edildiğini belirterek, “Bu merkezden yararlanmak isteyen hastalarımızın durumu uzman kişiler tarafından değerlendiriliyor ve buradaki aktivitelere katılmasında sağlık yönünden bir sakıncası  bulunmayan hastalarımız kabul edilerek kayıtları yapılıyor. Bu bağlamda merkezimiz de birinci ve ikinci safhada ki şartları taşıyan hastalarımıza hizmet verilebiliyoruz.  Ancak üçüncü safhada ifade edildiği gibi” artık hiçbir işini kendisini göremeyen, kimseyi tanımayan ve hatırlamayan”  hastalarımız için  profesyonel bakım ve sektörel kurum desteği gerektiği için,  bu durumdaki yaşlılarımıza Alzheimer Hasta Ve Yakınları Buluşma Merkezimizde hizmet verilememektedir. Bu hastalık hastanın kendisi kadar ailesini de meşgul eden ve hayatını zora sokan bir hastalık olduğu için merkez hasta ve yakınları buluşma merkezi olarak talepleri değerlendiriyor” şeklinde görüşlerini belirtti.

Ordu Belediyesi Alzheimer Hasta ve Yakınları Buluşma Merkezi'ne başvurular 0.452.2250132 no’lu telefondan alınmaya devam ediliyor.

 















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum