Boeing Kumru Konaklıya İndi

Boeing Kumru Konaklıya İndi

Boeing Okulunun, Boeing firması tarafından 215 bin dolar, Konaklı köyü halkı tarafından 100 bin TL, devlet tarafından da 100 bin TL katkı yapılarak tamamlandığını belirterek, “Konaklı Boeing Okulunun yapımı, Şirin Kumru’muzun en uç noktası olan Konaklı k

Kumru ilçesine bağlı Konaklı köyünde, Boeing firması, köy halkı ve İl Özel İdaresi katkılarıyla yapımı tamamlanan Konaklı Boeing İlköğretim Okulu, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

 

 Boeing Kumru Konaklıya İndi

 

 

Konaklı köyündeki, Konaklı Boeing İlköğretim Okulu’nun bahçesinde düzenlenen törene, İçişleri Eski Bakanı İdris Naim ŞAHİN, Vali Kenan ÇİFTÇİ, Kumru kaymakamı Ahmet ÖZKAN, Kumru Belediye Başkanı Ticabi CİVELEK, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Engin AVCI, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ömer DEMİRÖZ, Boeing Enternasyonel Başkan Yardımcısı ve Boeing Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Bernard J.DUNN, ilçe protokolü, bazı daire müdürleri ile Konaklı köyü halkı, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

Ordu ERFAD kulübü halk dansları topluluğunun folklor gösterisi ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Kumru Kaymakamı Ahmet ÖZKAN, Konaklı Boeing Okulunun, Boeing firması tarafından 215 bin dolar, Konaklı köyü halkı tarafından 100 bin TL, devlet tarafından da 100 bin TL katkı yapılarak tamamlandığını belirterek, “Konaklı Boeing Okulunun yapımı, Şirin Kumru’muzun en uç noktası olan Konaklı köyümüzde, köy halkından Ömür Ekmekçi, Kadriye Konaş ve Veysel Gök tarafından bağışlanan 3.700 m2’lik arsaya, Konaklı halkı, Boeing firması ve devlet işbirliğinde 2011 yılında başlanmış ve 2012 yılında yapımı tamamlanmıştır. Okulun bünyesinde 20 anaokulu öğrencisi, 80 ilkokul öğrencisi ve 71 ortaokul öğrencisi olmak üzere toplamda 171 öğrenci eğitim-öğretim görmekte ve 1 müdür ve 10 öğretmenle hizmet vermektedir” dedi.

Boeing Enternasyonel Başkan Yardımcısı ve Boeing Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Bernard J.DUNN, Konaklı Boeing Okulunun açılış töreninde bulunmaktan çok mutlu ve gururlu olduğunu söyleyerek, “Türk toplumunun bir parçası olarak kendimizi hissettiğimiz için ve sorumlu bir üyesi olarak gördüğümüzden ötürü sosyal sorumluluk projelerimizin geliştirilmesi, özellikle eğitim, sağlık ve kültür alanında geliştirilmesi konusunda kendimiz sorumlu hissediyoruz ve buna odaklanıyoruz. 2011 yılında Konaklı köyündeki ailelerin, okul yapmak üzere bir finansman arayışı içinde olduklarını duyduk. Çünkü, çocuklarını eğitim imkanından faydalanabilmek için yatılı olarak Kumru’ya göndermek durumundaydılar. Aileler için çocuklarından eğitim nedeniyle uzakta kalmalarının ne kadar zor olabildiğini tahmin edebiliyorum. Türkiye’de çocuklara daha iyi bir eğitim imkanı sağlayabilmek için kendimize görev edindiğimiz ve sorumlu hissettiğimiz için finansal desteği okulun yapımında sağlamaktan dolayı mutluluk duyduk” dedi.

“Boeingin Türkiye’de bulunduğu 13 sene içerisinde, 38 şehirde, 107 eğitim projesine destek vermekten ötürü ve 135 bin çocuğa ulaşmış olmaktan dolayı çok mutluyuz, gururluyuz” diyen Okulun, Boeing adını taşıyan ilk okul olduğunu ifade eden J.DUNN, “Bugün burada gerçekleştirdiğimiz açılış töreniyle birlikte 68 ilköğretim okuluna ulaşmış bulunuyoruz. Eğitim projeleri her zaman Boeing’in önceliği oldu. 2000 yılından buyana da Boeing kendisini eğitim alanında Türkiye’de her düzeyde, ilkokuldan üniversiteye kadar destek olmaktan mutluluk ve gurur duyuyor ve kendisini Türkiye’nin sorumlu bir vatandaşı olarak görüyor” diyerek, okulun adına Boeing firmasının isminin verilmesinden dolayı okul yönetimine teşekkür etti.

 

Okulun hayırlı ve uğurlu olması dileğiyle konuşmasına başlayan Vali Kenan ÇİFTÇİ, “En öncelik verdiğim konulardan bir tanesi eğitimdir. Eğitimde daima bir adım öteye gitmenin çabası içindeyiz. Her bir öğrencimiz, bizim çocuğumuzdur. Bizler, onların anne ve babasıyız. Öğretmenlerimize de aynı tavsiyede bulunuyorum. Ordu’da eğitim-öğretim gören 140 bin öğrenciyi kendi yavrumuz gibi görüyoruz. Onları kendi çocuklarımız, yavrularımız gibi yetiştirmek için elimizden gelen tüm çaba ve gayreti gösteriyoruz. Eğitimde bir sacayağı var. Okullar önemli, okuldaki öğrenci önemli, anne-baba önemli, öğretmenler önemli, çevre de önemli. Burada şunu görüyorum ki, hepsi mündemiç olmuş. Anneler, babalar destek vermiş bu okulu yapalım diye. Bu çabaya özel idare katkı vermiş, vatandaşımız arsasını vermiş ve 10 bin Km’den daha fazla uzaktan Chicago’dan Boeing firması da destek olmuş ve hepsi birleşince böyle güzel bir eser ortaya çıkmış. Biz şunu biliyoruz ki, aynı yıldızların altında yaşayan, aynı havayı teneffüs eden, aynı sudan istifade eden dünyalı insanlarız. Bütün dünya kalkındığında o zaman daha müreffeh, daha huzur, daha barış içerisinde bir dünya olacaktır” diyerek, okulun yapımına katkı sağlayanlara teşekkür etti.

İçişleri Eski Bakanı İdris Naim ŞANİN de törende yaptığı konuşmada, “Kısmet oluyor pek çok tesisin açılışında bulunuyoruz. Hepsinin topluma sağladığı bir fayda, insanımıza sağladığı bir kolaylık, kalkınmamıza sağladığı bir katkı söz konusudur. Bunların içinde en önemlisi, çocuklarımızın yarınlara hazırlanmasında mekan oluşturan eğitim tesislerimiz, okullarımızdır. Bütün bunlar, eğitim yuvası olarak insanımızın doğrudan yetişmesine ve yetişmiş insanın da ülke hizmetine katılmasına fırsat sağlayan tesisler, mekanlardır. Bu bakımdan eğitim, her zaman olduğu gibi, her yerde olduğu gibi bugün Kumru ilçemizin Konaklı köyünde de en önemli işimiz. Konaklı köyümüzdeki çocuklarımızın daha sağlıklı ortamlarda eğitim almalarına imkan sağlayacak bu okulun yapımına katkı veren herkesi gönülden kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından okulun yapımına katkıda bulunan Boeing Enternasyonel Başkan Yardımcısı ve Boeing Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Bernard J.DUNN, okulun yapımı için arsasını bağışlayan Veysel GÖK, Ömür EKMEKCİ ve Kadriye KONAŞ’a, İçişleri Eski Bakanı İdris Naim ŞAHİN ve Vali Kenan ÇİFTÇİ tarafından plaket takdim edildi.

 

Plaket takdiminden sonra, İçişleri Eski Bakanı İdris Naim ŞAHİN, Vali Kenan ÇİFTÇİ, Kumru Kaymakamı Ahmet ÖZKAN, Boeing Enternasyonel Başkan Yardımcısı ve Boeing Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Bernard J.DUNN, okulun arsasını bağışlayanlardan Kadriye KONAŞ tarafından kurdele kesimi yapılarak, okulun açılışı gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.