Yatılı Bölge Kuran Kursu Açıldı

Yatılı Bölge Kuran Kursu Açıldı

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr.Mehmet GÖRMEZ, Vali Kenan ÇİFTÇİ, Belediye Başkanı Seyit TORUN ve diğer davetlilerin katılımı ve dualar eşliğinde kurdele kesimini yaparak, Bölge Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu’nun açılışını gerçekleştirdi. Diyanet işleri Baş

 

Diyanet Vakfı Ordu Şubesi öncülüğünde, hayırseverlerin katkılarıyla yapımı tamamlanan Bölge Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu Binası, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

 

 

Yatılı Bölge Kuran Kursu Açıldı

 

Cumhuriyet Mahallesi Akçatepe mevkiinde bulunan Bölge Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu Binasının açılış törenine, Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr.Mehmet GÖRMEZ, Vali Kenan ÇİFTÇİ, Belediye Başkanı Seyit TORUN, İl Genel Meclisi Başkanı Engin TEKİNTAŞ, İl Müftüsü Mustafa KOLUKISAOĞLU, Diyanet İşleri Başkanlığı yöneticileri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, din görevlileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Bölge Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu Binası açılış töreni, Hafız Salih DURMAZ’ın Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile devam etti. Daha sonra Bölge Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu Binasının yapımını üstlenen firmanın sahibi Ercan YOZGAT, törene katılanlara binanın teknik özellikleri hakkında bilgi verdi.

Bölge Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu Binasının açılış töreninde bir konuşma yapan Vali Kenan ÇİFTÇİ, ”Diyanet İşleri Başkanımıza ilimize ve bu güzel açılışa katıldığı için teşekkür ediyor ve hoş geldin dileklerimi iletiyorum. Yatırımların hepsi güzel ama manevi olan, manu’da görev yapan din evi hayatımıza öncülük eden bu tür yatırımların da olmazsa olmazı. Şunu gayet iyi biliyoruz ki, insanın bir bedeni var, ihtiyaçları var, bir de ruhu var. Onun ihtiyaçları var. İnanıyorum bu tür yapılar ve buradaki yapımız bu ihtiyaçları en güzel şekilde karşılayan yapılardan olur” diyerek, binanın yapımına katkıda bulunanlara teşekkür etti ve hayırlı olması dileğinde bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet GÖRMEZ de törende yaptığı konuşmada, “Bizi aynı inançların mensupları kılan, aynı kitabın müminleri olarak, mukaddes kitaplarımızın hakikatlerinin öğretileceği böyle bir müessesenin açılışında bir araya getiren yüce Rabbimize sonsuz hamdü senalar olsun. Öyle bir kitabımız var ki, bize hayatın manasını, var oluşumuzun gayesini öğretiyor. Öyle bir kitabın müminleriyiz ki, bize bizi anlatıyor. Yeryüzünde tevhid, birlik, beraberlik ne zaman oluşur kainatın ayetleri ile kainatın ayetlerini birleştirdiğimiz zaman oluşur. Biz o kitabı okuduğumuz zaman, o kitap bize kainatın Müslüman olduğunu anlatır. Tabiat Müslüman’dır. Çünkü, tabiat yaratıcısına teslim olmuştur. Kitap bize hakkı, hakikati ve birbirimize karşı merhametli, şefkatli, adaletli olmayı, Allaha karşı çok güzel bir kul olmamız gerektiğini öğretiyor. Bu hayatın akışı içerisinde gönül evimizi unutmamalıyız.Gönül evimizi besleyecek en iyi kaynakta Allahın Kitabı Kuranı Kerim’dir.Onu okumak, bakmak, dinlemek, anlamak, ibadet ve asıl amaç hayatla buluşturmaktır” diyerek, gençlere zihin açıklığı, gönül genişliği diledi ve Bölge Yatılı Hafızlık Kuran Kursu hizmet binası’nın hayırlı olması dileğinde bulundu.

”Bugün çok mutlu bir gün yaşıyoruz. Diyanet İşleri Başkanımız açılışımıza katılarak bizi onurlandırdı. Kendisine şükranlarımızı sunuyoruz” diyerek, konuşmasına başlayan İl Müftüsü Mustafa KOLUKISAOĞLU, Ordu’da her sene Kur’an kursları sayısının arttığını söyledi.

Mustafa KOLUKISAOĞLU, ”Bölge Yatılı Hafızlık Kuran Kursu Binasında kardeşlerimiz hafızlığını yapacak. Ama hafızasına aldığı Kur’anı, onlara öğretmeyi, öğrendiklerini yaşamayı da Allah onlara da bizlere de yaşamayı nasip eylesin. Bu il genelinde 26. Kur’an kursumuz” dedi.

Müftülük Binası yanında yıllar önce yapılan Bölge Yatılı kuran Kursunun artık ihtiyaca cevap vermediğini, bu nedenle 2010 yılında yeni hizmet binasının temelinin atıldığını anlatan İl Müftüsü Mustafa KOLUKISAOĞLU, Bölge Yatılı Hafızlık Kuran Kursunun, 200 öğrenci kapasiteli olduğunu, 150 öğrencinin yatılı okuyabileceğini, 50 öğrencinin ise gündüzlü olarak alınabileceğini ifade etti.

Konuşmaların ardından, Bölge Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu binasının arsasını bağışlayan Mürü-Ali YEŞİLYURT çiftine, ODÜ Camii’nin yerini bağışlayan işadamı Ergin KARLIBEL’e ve binanın tefrişini sağlayan işadamı Metehan BAYSAL’a, Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr.Mehmet GÖRMEZ tarafından plaket takdim edildi.

Daha sonra binanın bahçesine hatıra olarak çam ağacı diken Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr.Mehmet GÖRMEZ, Vali Kenan ÇİFTÇİ, Belediye Başkanı Seyit TORUN ve diğer davetlilerin katılımı ve dualar eşliğinde kurdele kesimini yaparak, Bölge Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu’nun açılışını gerçekleştirdi.

 

Diyanet işleri Başkanı Prof.Dr.Mehmet GÖRMEZ, açılışın ardından bir süre binayı gezdi ve yetkililerden bilgi aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.