Toprak Koruma Kurulu Toplandı

Toprak Koruma Kurulu Toplandı

ÇİFTÇİ, “Çatalpınar ilçemizin Göller beldesinde, bir maden firması tarafından Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından kamu yararı kararı alınmış madencilik faaliyetleri kapsamında mermer faaliyetinde bulunma talebi oldu. Ordu’da mermer madeni ender


19.07.2005 tarih ve 25880 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu ve bu kanuna bağlı olarak 15.12.2005 tarih ve 26024 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu Uygulama Yönetmeliği gereğince oluşturulan Toprak Koruma Kurulu, Vali Kenan ÇİFTÇİ başkanlığında toplandı.

 

Toprak Koruma Kurulu Toplandı

 

 

Toplantıda, Fatsa ilçesinde Konakbaşı ve Taşlıca mahalleleri sınırları içerisindeki mevcut Organize Sanayi Bölgesinin güney kısmında yer alan ve Fatsa Organize Sanayi Bölgesine ilave edilmesi planlanan 93,46 hektarlık alanın durumu ile Çatalpınar ilçesi Göller beldesi Saklı mahallesi sınırları içerisinde yer alan 3,98 hektar alanda mermer madeni çıkarılması amaçlı arazi kullanım izin talepleri değerlendirildi.

 

Ordu’da mermer madenine ender rastlandığını ifade eden Vali Kenan ÇİFTÇİ, “Çatalpınar ilçemizin Göller beldesinde, bir maden firması tarafından Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından kamu yararı kararı alınmış madencilik faaliyetleri kapsamında mermer faaliyetinde bulunma talebi oldu. Ordu’da mermer madeni ender rastlanan madenlerin birisidir. Bu madenin değerlendirilip, Ordu ekonomisine kazandırılması faydalı olacaktır” diye konuştu.

 

Arazilerin genel durumları hakkında kurul üyelerine bilgi verilmesi ve yapılan müzakereden sonra oyçokluğu ile arazilerin talep edilen amaç doğrultusunda kullanılmasının uygun olacağına karar verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.