ASFK'dan Kupa Ve Plaket

ASFK'dan Kupa Ve Plaket

Ordu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından 2013-2014 sezon açılışı, şampiyonluk kupası ve plaket töreni düzenlendi. Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen programa Vali Kenan ÇİFTÇİ, Ordu Milletvekili İdris YILDIZ, Belediye Başkanı Seyit TORUN,

Ordu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından 2013-2014 sezon açılışı, şampiyonluk kupası ve plaket töreni düzenlendi.

 

ASFK'dan Kupa Ve Plaket

Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen programa Vali Kenan ÇİFTÇİ, Ordu Milletvekili İdris YILDIZ, Belediye Başkanı Seyit TORUN, Vali Yardımcısı Fatih GÖRMÜŞ, İl Genel Meclisi Başkanı Engin TEKİNTAŞ, Gençlik hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer YILMAZ, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan GÜLDEREN, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Genel Başkanı Zafer ÖZTÜRK, Orduspor Teknik Direktörü Erkan SÖZERİ, Ordupor Kulübü yöneticileri, daire müdürleri, siyasi parti meslek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Ordu’daki spor kulüplerinin yöneticileri, antrenörler, spor adamları ve sporcular katıldı.

Programın açılışında bir konuşma yapan ASKF Genel Başkanı Zafer ÖZTÜRK, “Spor camiasına emekleri geçen Valiliğimiz, Belediyemiz, Gençlik hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz, İl Genel Meclisimiz, İl Özel İdaremiz, işadamlarımız ve özellikle bu yıl sponsor olan Sanset Sagra’ya teşekkür ediyorum” diyerek başladığı konuşmasında, ”Geçen yıl Valiliğimizce Amatör Spor Kulüplerimize 125 bin TL maddi yardımda bulunuldu. Bu parayı, 52 kulübe dağıtmaya çalıştık. Parayı bölüştürdüğümüzde bazılarına bin TL, bazılarına 2 bin 500 TL, en fazla kategoride katılan takımlarımıza da 3 bin TL vermeye çalıştık. Onların yüzlerindeki mutluluğu herkesin görmesini isterdim. Profesyonel takımlarda bir sporcuya 500 bin TL veya 1 milyon TL verildiği yerde bize verilen 125 bin TL bizleri o kadar mutlu ediyor ki, burada 42 kulüp bu parayı bir yıldır bekliyor” dedi.

“Sayın Valimiz Kenan ÇİFTÇİ’nin önümüzdeki sezon amatör spor kulüplerine vereceği desteği bekliyorum” diyen Zafer ÖZTÜRK, Ordu Belediye Başkanı Seyit TORUN’dan da, Amatör Spor Kulüplerine futbol sahası, tenis kortu, voleybol ve basketbol sahaları için 15 dönümlük arsa talebinde bulundu. ÖZTÜRK, ayrıca Orduspor Kulübü tarafından da amatör kulüplere eşofman takımı verildiğini de ifade etti.

ASKF Genel Başkanı Zafer ÖZTÜRK, ”ASKF olarak Sayın Valimizden, İl Genel Meclisimizden, İl Özel İdaremizden, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüzden soyunma odası sözümüzü almak istiyorum. Futbol kulüpleri olarak yerimizde hazır” diye konuştu.

Vali ÇİFTÇİ; “Sporda Başarının Gerçekleşmesine Katkı Verenlere Teşekkür Ediyorum”

Ordu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından düzenlenen ödül gecesinde bir konuşma yapan Vali Kenan ÇİFTÇİ, “Bu salonun bu kadar güzel insanlarla dolu olması, geçen yılın spor adına başarılı geçtiğini gösteriyor. Bu başarılı yılın geçmesine katkı veren tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum örgütlerine, özellikle Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nu ve o destekleri büyük bir aşkla, şevkle kullanarak ödülleri alan gençlerimizi, sporcularımı can-ı gönülden kutluyorum” dedi.

“Spor, Dünyadaki Bütün Ülkeler Tarafından Teşvik Ediliyor”

Sporun, dünyadaki bütün ülkeler tarafından teşvik edildiğini ifade eden Vali ÇİFTÇİ, “Spor, bütün dünyada gençler adına, gençlerin yapması için bütün ülkeler tarafından teşvik ediliyor. Daha önceki çalıştığım yerlerde bir uygulamam vardı. Burada da bütün okullarımıza söyledim. Her okulumuzun başarılı olabileceği bir spor dalı mutlaka vardır. Yani öğrencilerin ilgisini çeken veya o okuldaki öğretmenin bildiği ve öğrencilere öğretebileceği bir spor dalı mutlaka vardır. Bütün okullarımız kendilerini öne çıkarabilecek dallarda mutlaka takımlarını oluştursunlar, çocukları yetiştirsinler. Bu yıl inşallah bütün okullarımızın birinci olduğu bir alanın yapıldığı spor dallarının yılı olacaktır diye ümit ediyorum. Çünkü Ordu’ daki kardeşlerimiz, arkadaşlarımız bu sporu seviyor” diye konuştu.

“Ordu’da, Spor Hizmetlerine ve Yatırımlarına Ağırlık Verilmekte” 

Ordu’da spor hizmetlerine ve yatırımlarına ağırlık verildiğini belirten Vali ÇİFTÇİ, ”Ordu’da 35 tane futbol branşında faaliyet gösteren spor kulübümüz var. 130 tane de diğer spor dallarında faaliyet gösteren spor kulübümüz var. Yani toplamda 165 tane spor kulübümüz var. Her spor kulübünün 100 tane sporcusu üyesi olduğunu düşünürsek 16.500 kişi yapar. Lisanslı sporcu sayısına baktığımızda ise Ordu’da yaklaşık 60 bine yakın lisanslı sporcu var. Bu büyük bir oran. Ordu’nun 780 bin nüfusumuz var. Biz arzu ediyoruz ki, bu nüfusun 650 bini spor yapar hale gelsin. Amatör spor kulüplerine İl Özel İdaresi bütçesinden yapılan 125 bin TL yardımın yanında, İl Özel İdaremizin 2013 yılı bütçesinden 500 bin TL’ye yakın spor yatırımları için ödenek tahsis edildi. Yine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün Bakanlık nezdinde sağlanan ödeneklerle yapmakta olduğu Gençlik Merkezi, spor tesisleri gibi spor yatırımları var. Ayrıca belediyelerimizin de yürüyüş yolları ve spor alanları gibi yapmış olduğu spor hizmetleri var. Bütün bunları topladığımızda Ordu’da spora 10 milyon TL’ye yaklaşan bir bütçe harcanmış oluyor” şeklinde konuştu.

“Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun Talep Ettiği Tesis İhtiyaçlarını Gidermeye Çalışacağız”

Konuşmasında, ASKF Başkanının taleplerine de değinen Vali Kenan ÇİFTÇİ, ”Amatör spor kulüplerine yapılan maddi yardım miktarı artırılacak. ASKF Başkanının sporcu soyunma odaları yapılmasıyla ilgili talebi incelenecek. Bir bina yaparken imar izni almak zorundasınız. İmar yönünden ve mimari estetik yönünden bir sorun olmadığı takdirde sporcu soyunma odasının yapımını da gerçekleştireceğiz. Basında yer alan Sporcu Sağlığı Merkezi ile ilgili konuyu da Vali Yardımcım Fatih Bey’e inceletiyorum. Bana rapor geldiğinde olumlu olur, imkanlarımız olursa, Sporcu Sağlığı Merkezi de yapmaya bu kadar genç sporcu önünde söz veriyorum” dedi.

“Sporcularımızın Başarısı, Ordu’nun Başarısıdır”

Konuşmasının sonunda sporcu gençlere seslenen Vali Kenan ÇİFTÇİ, ”Başarı bir zirvedir. Onu korumak daha zordur. Onu koruyacağınızı, daha ileriye götüreceğinizi, buradaki plaket ve ödüllerin sayısını artıracağınıza eminim. Sizin yaptığınız her spor hareketi, Ordu’da yaşayan herkes tarafından, Ordu dışında yaşayan Ordulu olan, Ordu’ya gönül vermiş olan 1 milyonun üzerindeki insanlar tarafından gözleniyor, izleniyor, alkışlanıyorsunuz. Siz neşelendiğinizde onlar da neşeleniyor, siz hüzünlendiğinizde onlarda hüzünleniyor. Sizin başarınız tüm Ordu’nun başarısı” dedi ve sporcu gençleri kutlayarak sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından, Vali Kenan ÇİFTÇİ ve protokol mensupları tarafından, kategorilerinde birinci olan takımlara kupaları, ulusal ve uluslararası şampiyonalarda başarılı olan sporculara plaket ve madalyaları, amatör spor kulüplerine hizmet eden, destek sağlayan ve maddi katkıda bulunan kişi ve kurumlara da plaketleri verildi.
 

Fotoğrafların Orijinalleri İçin Tıklayınız

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum