Annelere Otel Konforunda Hizmet

Annelere Otel Konforunda Hizmet

Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nce, Sağlık Bakanlığı Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hizmet Binasında geçtiğimiz aylarda hizmete giren anne oteli ziyaret edildi.

Sağlık Bakanlığı’nca başlatılan “Anne Oteli” projesi kapsamında Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği de annelere otel konforunda hizmet sunuyor.

Annelere Otel Konforunda Hizmet

Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nce, Sağlık Bakanlığı Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hizmet Binasında geçtiğimiz aylarda hizmete giren anne oteli ziyaret edildi.

IMG_9790.JPG

Ordu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hasan ÖZTÜRK, İdari Hizmetler Başkanı Serkan YALKIN ve Uzman Erkut YÜKSEL gerçekleştirdikleri ziyarette anne otelini yerinde inceleyerek, hastanenin İdari ve Mali Hizmetler Müdür Yardımcısı Yılmaz DEPE’den bilgi aldılar.

Anne ve Bebeği Bir Arada Olmalı

Sağlık Bakanlığı’nın, yenidoğan yoğun bakım ünitesine sahip ve doğum salonu bulunan tüm sağlık tesislerinde anne oteli projesinin başlatıldığını bildiren Ordu KHB Genel Sekreteri Uzm. Dr. Hasan ÖZTÜRK şunları kaydetti:

 “Bilindiği gibi bizler de bu proje kapsamında geçtiğimiz aylarda hastanemizde anne otelini hizmete sunmuştuk.  Anne otelini bebekleri hastanede tedavi gören anneler için hazırladık. Bebeklerin annesinden ayrı kalması anne ve bebeğin sağlığını olumsuz etkileyebiliyor. Anne ve çocuğu bir arada tutmak oldukça önemli. 

IMG_9795.JPG

Annenin hastalık nedeniyle yaşadığı travma ve yaşanan psikolojik sorunlar iyileşme sürecini yavaşlatıyor. Anne ve bebekte depresyon oluşabiliyor. Süt salgısında azalma meydana geliyor. Bu da bebeğin sağlığını ve bakımını etkiliyor.  Bir de olumsuz hava şartlarında il dışı, ilçe ve köylerden gelen annelerin kalacak yer sorunu oluyor. Anne oteli ile bu sorun da çözülmüş olacak. Hizmete sunmuş olduğumuz anne oteli sayesinde anneler otel konforunda hizmet alıp dinlenmiş olarak bebeği ile daha iyi ilgilenebilecek.”

İdari Hizmetler Başkanı Serkan YALKIN da konu ile ilgili; “Bünyesinde yenidoğan yoğun bakım ünitesi barındıran sağlık tesislerimizde yenidoğan yoğun bakım kuvöz sayısını dikkate alarak,

IMG_9798.JPG

 ihtiyaca cevap verebilecek sayıda anne yatağı ve bölgemizin coğrafi, fiziki şartları ile ulaşım imkânlarını göz önüne alarak talebe cevap verebilecek sayıda gebe yatağı planlıyoruz. Gebelerin ve annelerin kaldıkları odaları ayrı ayrı planladık. Odalarımızda ihtiyaca uygun kıyafet dolabı ve komodin mevcut. Birçok odamızda tuvalet ve banyo var. Anne otelinin temizliğine  son derece önem veriyoruz. Annelere günde 3 öğün yemek de veriyoruz.” şeklinde konuştu.

IMG_9803.JPG

Anne otellerinde kalan annelere emzirme, aile planlaması, genel bebek bakımı, kişisel hijyen, ilkyardım vb. konularda günün belirli saatlerinde düzenli olarak eğitim verilmesini planladıklarını  söyleyen YALKIN; “Annelerin eğitimlerini alabilecekleri, boş  zamanlarında dinlenebilecekleri, yemeklerini hep beraber yiyebilecekleri ve diğer annelerle iletişim kurabilecekleri alanlar oluşturmaya çalışıyoruz.”  dedi.

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hizmet Binasında bulunan Anne Otelinin geliştirilmesi ve yatak sayısının artırılması  yönündeki çalışmaların devam edeceği bildirildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.