6 Ayda 23 Bin "Acil Müdahe" Yapıldı

6 Ayda 23 Bin "Acil Müdahe" Yapıldı

İl Sağlık Müdürlüğünün 464 personel ile birlikte, Dr.Çetin GÜNDOĞDU, Ordu ili genelinde 29 tane 112 acil istasyonu bulunduğunu, 2012 yılında 49.300 vakaya, 2013 yılının ilk 6 ayında ise 23.300 vakaya ulaşıldığını söyledi.

Vali Kenan ÇİFTÇİ, Ordu’da yürütülen proje, yatırım, hizmet ve çalışmalar hakkında bilgi almak amacıyla kurumlara yaptığı ziyaretleri bugün de sürdürdü. Dr.Hasan ÖZTÜRK, Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı olarak Ordu ili genelinde 11 devlet hastanesi ve 1 tane de ağız ve diş sağlığı merkezi bulunduğunu söyledi.

 

6 Ayda 23 Bin "Acil Müdahe" Yapıldı

 

İl Sağlık Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği’ni ziyaret eden Vali Kenan ÇİFTÇİ, İl Halka Sağlığı Eğitim Salonu’nda, İl Halk Sağlığı Müdürü ve İl Sağlık Müdür Vekili Dr.Çetin GÜNDOĞDU, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Genel Sekreteri Dr.Hasan ÖZTÜRK, müdür yardımcıları, şube müdürleri ve daire başkanlarının katılımıyla bir toplantı yaparak, sağlık alanında Ordu’da yürütülen çalışmalar ve projeler hakkında bilgi aldı.

 

663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile sağlık teşkilatında yeni bir yapılanma olduğunu belirten İl Sağlık Müdür Vekili Dr.Çetin GÜNDOĞDU, Ordu’nun 2 ilçesinde İlçe Sağlık Müdürlüğü kurulacağını söyledi.

 

İl Sağlık Müdürlüğünün 464 personel ile birlikte, özel sağlık hizmetleri, acil sağlık hizmetleri, evde sağlık hizmetleri, eczane denetimleri gibi hizmetleri görmekte olduğunu ifade eden Dr.Çetin GÜNDOĞDU, Ordu ili genelinde 29 tane 112 acil istasyonu bulunduğunu,

2012 yılında 49.300 vakaya, 2013 yılının ilk 6 ayında ise 23.300 vakaya ulaşıldığını söyledi.

 

Helikopter ve uçak ambulans hizmetlerine de değinen GÜNDOĞDU,

2012 yılında 23 vakaya,

2013 yılının ilk 6 ayında 5 vakaya helikopter ambulansla,

2012 yılında 12 vakaya,

2013 yılının ilk 6 ayında 5 vakaya da uçak ambulans hizmeti verildiğini ifade etti.

 

Ordu ili genelinde 621 diyaliz hastası bulunduğunu ve bu hastalara 168 diyaliz cihazı ile hizmet verildiğini belirten Dr.Çetin GÜNDOĞDU, yoğun bakım ünitesi, diyaliz ve yanık tedavi merkezlerine ağırlık vereceklerini kaydetti.

 

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün çalışmalarıyla ilgili de bilgiler veren Dr.Çetin GÜNDOĞDU, İl Halk Sağlığı’na bağlı olarak, il genelinde 19 Toplum Sağlığı Merkezi, 63 Aile Sağlığı Merkezi, 83 Sağlık Evi, 1 Halk Sağlığı Laboratuarı, 1 E2 Entegre Merkezi bulunduğunu e 956 personelle hizmet verildiğini söyledi.

 

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü hizmetlerinde, 0 yaş grubunun ana hedef alındığını vurgulayan GÜNDOĞDU, Ordu’nun anne ve bebek ölüm oranında Türkiye ortalamasının çok altında olduğunu belirtti.

 

Evde Sağlık Hizmetleri kapsamında bugüne kadar 4.150 hastaya hizmet verildiğini, halen 2.200 hastaya hizmet verilmekte olduğunu söyleyen GÜNDOĞDU, KETEM bünyesinde 23 bin kanser taraması yapıldığını kaydetti.

 

Tütün denetimlerine de değinen GÜNDOĞDU, 2012 yılında 7.728, 2013 yılının ilk 6 ayında ise 8.820 denetim yapıldığını, bu denetimlerde toplam 109 işyerine yasal işlem yapıldığını söyledi.

 

Toplantıda, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr.Hasan ÖZTÜRK de kurum çalışmaları hakkında Vali Kenan ÇİFTÇİ’ye bilgi verdi.

 

Dr.Hasan ÖZTÜRK, Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı olarak Ordu ili genelinde 11 devlet hastanesi ve 1 tane de ağız ve diş sağlığı merkezi bulunduğunu söyledi.

 

Ordu’daki hastane binalarının eski olduğunu ve yıllık bakım-onarım giderlerinin 1 milyon TL’yi bulduğunu belirten Dr.Hasan ÖZTÜRK, Ordu’nun iç kesimlerinde yer alan hastanelerde, hekim ve sağlık personeli ihtiyacı olduğuna dikkat çekti.

 

Ordu’daki hastanelerde kalp-damar cerrahisinin çok geliştiğini ifade eden ÖZTÜRK, tomografi ile kansız anjio yöntemin Ordu’da yapılması için çalıştıklarını söyledi. Hastanelerdeki yoğun bakım ünitesi eksikliğini gidermeye çalıştıklarını vurgulayan ÖZTÜRK, yanık tedavi merkezi kurulması için uğraştıklarını belirtti.

 

İl Halk Sağlığı Müdürü ve İl Sağlık Müdür Vekili Dr.Çetin GÜNDOĞDU ile Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr.Hasan ÖZTÜRK’ün verdiği brifingi dikkatle dinleyen Vali Kenan ÇİFTÇİ, Ordu’nun sağlık alanında önemli hizmetlere kavuşmuş olduğunu ve sağlıkla ilgili ciddi bir problemin gözükmediğini söyleyerek, teşekkür etti.

 

Ordu’da sağlık alanında en çok görülen hastalığın ne olduğunun araştırmasının yapılmasını isteyen Vali ÇİFTÇİ, insanların olaylara daha makul bakmalarını sağlamaya yönelik telkin ve teskin edici yönde eğitim faaliyetlerine de ağırlık verilmesi gerektiğini de kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.