ODÜ Ürolojide 4 Ayda 533 Hasta

ODÜ Ürolojide 4 Ayda 533 Hasta

88’i akademisyen ve uzman doktor olmak üzere toplamda 821 personeli ile bölge halkına sağlık sektöründe önemli hizmetler sunan Sağlık Bakanlığı ile afiliasyon çerçevesinde hizmet veren Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi büyümeye devam ediyor.

 

Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği’nde 2013 yılı içerisinde Çevre İlçe ve Yakın İllerden 533 Sevkli Hasta Tedavi Edildi

ODÜ Ürolojide 4 Ayda 533 Hasta 

88’i akademisyen ve uzman doktor olmak üzere toplamda 821 personeli ile bölge halkına sağlık sektöründe önemli hizmetler sunan Sağlık Bakanlığı ile afiliasyon çerçevesinde hizmet veren Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi büyümeye devam ediyor.odü-kampus.jpg

Her geçen gün bünyesine yeni akademisyenler ve üniteler kazandıran ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi gerek ameliyat sayısı ile gerekse ayakta ve yatılı hasta kabulü  ile ilimize ve bölgemize hizmet eden önemli bir sağlık kurumu haline gelmiştir. Hastaneye son kazandırılan tıbbi cihazlar ve yenilenen üniteler ile eskiden tedavi amaçlı il dışına giden hasta sayısı oranında önemli oranda azalma sağlanmıştır.

Son olarak erkek ve kadınların idrar yolu hastalıkları  ve erkeklerin üreme sistemlerini inceleyen dal olan Üroloji Kliniğine dair değerlendirmeler yapan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Özgür ENGİNYURT, Üroloji’nin cerrahi bir dal olduğunu belirtti ve prostat, böbrek taşı hastalığı, idrar kesesi rahatsızlıkları,  üriner sistem enfeksiyonları, cinsel aktivite bozuklukları vb. konularda hastalara tedavi yapılabildiğine değindi. 

Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ali AYYILDIZ önderliğinde deneyimli üroloji kadrosuyla artık il dışına hasta sevk eden değil, il dışından hasta kabul ederek önemli başarılar elde eden bir kurum haline geldiğimiz bilgisini veren Yrd. Doç. Dr. Özgür ENGİNYURT, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniğinde çocuk hastalara hipospadias, epispadias operasyonları, idrar kaçırma operasyonları, VUR için enjeksiyon tedavisinin uygulanmakta olduğunu, erişkin hastalar içinse böbrek kanseri, prostat kanseri, böbrek taşı ve üreter taşı, laporoskopik ameliyatlar, erkekler için protez ve kadınlar için de idrar kaçırma ameliyatlarının yapılmakta olduğunu vurguladı.

2013 yılının ilk 4 ayı içerisinde ayakta ve yatılı toplam 7553 hastaya tedavi işlemi gerçekleştirdiklerini dile getiren Başhekim Yrd. Doç. Dr. Özgür ENGİNYURT, Ordu Merkez haricinde çevre ilçelerden ve yakın illerden ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Servisi’ne sevkli gelen 533 hastanın da başarı ile tedavilerinin gerçekleştirildiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.