Bugün 23 Nisan Ve Nesin Vakfı

Bugün 23 Nisan Ve Nesin Vakfı

Yarın 23 Nisan, "Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" ve ben yarın Aziz Nesin'in Vakfında barınan çocuklarımız için yine Otuz TL (Bütçem o kadar) banka kartımdan aktaracağım.Biliyorumki banka kartımdan yolladığım bu para oradaki çocuklarımız için, benim ço


Bugün 23 Nisan,  "Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı".

Ve ben biraz önce, Aziz Nesin'in nevzat-akata-son resim.jpgVakfında barınan çocuklarımız için, yine, Otuz TL (Bütçem o kadar) banka kartımdan aktardım.

Biliyorumki banka kartımdan yolladığım bu para, oradaki çocuklarımız için, -benim çocuklarımında ihtiyacı olan rakkamı- küçükte olsa "çok büyük bir katkı" olacak.

Çünkü "Candan "verdim bu parayı.

Bilmem bana katılırmısınız...                  Nevzat AKATA


Yarın 23 Nisan Ve Nesin Vakfı

http://www.nesinvakfi.org

nesinvakfı.jpg

 
 

 

Nesin Vakfı'nın aylık gideri 70-80.000 TL arasındadır. Bu giderin en az 30.000 TL'si Nesin Vakfı'nın kendi kaynaklarından karşılanıyor (telif hakları ve gayrımenkullerimizin gelirleri). Eksiğimizi bağışlarla gidermeye çalışıyoruz.

Nesin Vakfı'nın iki tür bağışçısı var: Her ay düzenli bağışta bulunanlar ve özel günlerde bağışta bulunanlar.

Her ay düzenli bağışta bulunanların adlarını bundan böyle bu sayfada duyuracağız. Eğer siz de "Nesin Vakfı destekçisi" olmak istiyorsanız bana özel yazabilirsiniz: Adresim [email protected]

Her destekçiden ayda 100 TL destek bekliyoruz. Herkes 100 TL veremese de, karşı çıkmayan tüm bağışçılarımızın adlarını buraya yazacağız.

Nesin Vakfı'na dört biçimde bağışta bulunabilirsiniz:

1) Kredi kartı bilgilerinizi ve aydan aya yapmak istediğiniz bağışı bize bildirebilirsiniz. Biz bu bilgileri bankaya veriyoruz. Banka her ay düzenli olarak kredi kartı hesabınızdan istediğiniz bağışı kesiyor. Bu, en pratik bağış yöntemi. Ayrıca güvenli de. Dokuz yıldır sorunsuz işleyen bir sistem.

2) Her ay kendiniz kredi kartıyla bağışta bulunabilirsiniz. Bunun için https://secure.cs.bilgi.edu.tr/nesinvakfi/bagis.php adresine girmeniz yeterli.

3) Bankanıza talimat verebilirsiniz. Banka hesap numaralarımız http://www.nesinvakfi.org/bgshsplr.php sayfasında.

4) Her ay bankaya giderek ya da bankanıza internetle ulaşarak bağışta bulunabilirsiniz. Banka hesap numaralarımızhttp://www.nesinvakfi.org/bgshsplr.php sayfasında.

Bankaya bağışta bulunan düzenli bağışçılarımızın birçoğuna ulaşıp adlarını listelemek için izin alamadım. Banka ekstrelerinde telefon numaraları ya da e-posta adresleri yok. Bu bağışçılarımız benimle irtibata geçerse sevinirim ([email protected])

Nesin Vakfı'nın yaşamasını sağlayan herkese çocuklarımız ve - eğer buna hakkım varsa - Aziz Nesin adına teşekkür ederim.

                                                                                  Ali Nesin


 

Nesin Vakfı 1973'te Aziz Nesin tarafından kurulmuştur.

Aziz Nesin'in ölümünden sonra da dimdik ayaktayız, üstelik gelişerek, büyüyerek ve daha çok çocuğu daha iyi eğiterek. Aziz Nesin'in deyimiyle "varından değil yoğundan veren" halkımızın desteği sayesinde... Tüm destek verenlere çocuklarımız adına teşekkür ederiz.

Nesin Vakfı'nın amacı, eğitim olanaklarından yoksun çocukların, tükettiğinden çok üreten, toplumsal sorumluluğu olan, özgüvenli ve özverili, kendini sürekli geliştiren, kendine ve dünyaya eleştirel gözle bakan, topluma yararlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır.

Nesin Vakfı 1982'den beri etkinliklerini yürütmektedir. Bugüne değin yüzlerce çocuk Nesin Vakfi'nda mutlu bir çocukluk yaşamış, yetişmiş ve hayata atılmıştır. Bugün vakfımızda 42 çocuk ve genç barınmakta ve okumaktadır.

Nesin Vakfı'na genellikle ilkokul çağına girmemiş ya da yeni girmiş çocuklar kabul edilir. Kardeşleri ayırmamak amacıyla ya da çok zor koşullardaki çocuklar için bu genel kuralın bozulduğu olmuştur. Çocuklar Nesin Vakfı'na ailelerinin noterden tasdikli muvaffaknamesiyle kabul edilir.

Çocuklar toplumda kendi başlarına ayakta durabilecek eğitim, beceri ve olgunluk düzeyine eriştikten sonra Nesin Vakfı'ndan kendi istekleriyle ayrılırlar.

Nesin Vakfı'nın bugünkü mali ve fiziksel kapasitesi kırk dolayında çocuk barındırmaya müsaittir. Kapasitemizi aştık, ama ülkenin koşulları böyleyken aşmamak mümkün mü?


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum