Ali Öz : “Ayıp Şehir”

Ali Öz : “Ayıp Şehir”

Fotoğrafçı Ali Öz, yaklaşık bir buçuk yıl boyunca Tarlabaşında çektiği 30 bin kare fotoğraf ile Tarlabaşını kentsel dönüşüm projesi öncesinde fotoğrafladı Serginin açılışında duygularını paylaşan Ali Öz, yaklaşık iki sene süren çalışma sırasında çok zor g

Fotoğraf sanatçısı Ali Öz tarafından hazırlanan Tarlabaşı “Ayıp Şehir” adlı fotoğraf sergisi Kültür Sanat Merkezinde açıldı. 

Sergiye Başkan Seyit Torun, Belediye Başkan Yardımcısı Özer Karadağ, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Gülderen, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Fotoğrafçı Ali Öz, yaklaşık bir buçuk yıl boyunca Tarlabaşında çektiği 30 bin kare fotoğraf ile Tarlabaşını kentsel dönüşüm projesi öncesinde fotoğrafladı.

Serginin açılışında duygularını paylaşan Ali Öz, yaklaşık iki sene süren çalışma sırasında çok zor günler yaşadığını ve ortaya çıkan eserlerin tarihi bir geçmişi gözler önüne serdiğini belirtti.

Ali Öz konuşmasında şunları söyledi;  “Ordu her zaman sevdiğim bir yer. İlk olarak 1978 yılında gelmiştim. Daha sonra birkaç kez daha Ordu’ya yolum düştü. Ordu insanını tanıyorum ve sıcaklığını biliyorum. Bu önemli bir sergi Belediye Başkanımız ve OFSAD’a bu organizasyon için teşekkür ederim. Bu zorlu bir çalışma. İstanbul Tarlabaşı’nın Kentsel Dönüşüm Projesi öncesindeki görünümü. Bu çalışma için Tarlabaşı’nda 2 sene kadar birlikte yaşadım. Biraz belalı bir çalışma idi. Başarı ile tamamladık ve kitabını da yaptık.”

21352

 Torun ise sergi için büyük bir emek verildiğini belirterek “Ali Bey’in bu sergisi ile ne kadar özverili bir çalışma yürüttüğünü görmüş olacağız. Kendisi beni ziyaret ettiğinde şunu söylemiştim; Bu sadece fotoğraf çekmek değil, o insanlarla iletişim kurmak, o insanlara fotoğraflarının çekilmesini kabul ettirmek, sanatın yanı s ıra büyük bir emek verilmiş. Ben ilk olarak kitapçığınızı gördüğümde çok beğenmiştim. Tarihi bir damga vurmuşsunuz. Bu fotoğraflarla gelecek nesiller geçmişi görebilecekler. Ordu’da fotoğrafçılığa büyük bir ilgi var. Ordu zaten kültür ve sanat kenti. Har akşam bir etkinliğimiz var. Bu da Ordu’nun bu konuda ki geldiği yapıyı gösteriyor. Bu sergi için emek veren herkesi kutluyorum. Ordu denince artık il dışında, kültür ve sanat kenti olduğu ifade ediliyor” dedi.

Serginin gezilmesinin ardından Torun Fotoğraf sanatçısı Ali Öz’e serginin anısına bir plaket takdim ederken tekrar teşekkür etti.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum