Rektörle Öğrenciler Buluştu

Rektörle Öğrenciler Buluştu

ODÜ yönetiminin ve daire başkanlarının eksiksiz katıldığı rektör-öğrenci buluşmasında Rektör YARILGAÇ, öğrenciler tarafından dile getirilen tüm sorunların yönetim tarafından kaleme alınmasını istedi ve bunların gereğinin yerine getirilmesi konusunda öğr

 

Rektörle Öğrenciler Buluştu

Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ “Sorgula, şikâyet et ve değişime öncülük edenlerden birisi de sen ol” sloganı ile Ordu Üniversitesi Cumhuriyet Yerleşkesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası çok amaçlı konferans salonunda öğrencilerle buluştu.rektör-öğrenci-2.jpgODÜ’nün gelişim sürecini ve yönetim olarak göremedikleri eksiklikleri öğrencilerle yaklaşık 1,5 saat süren bir toplantı ile tartışan Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, öğrencilerle sohbetine karşılıklı fikir alışverişinin ve iletişimin önemini vurgulayarak başladı.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği buluşmada Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ kısa bir açılış konuşması yaparak şu ifadelere değindi:

“Yönetimimizce birincil olarak addedilen çalışmalar sizlere göre öncelikler arasında yer almayabilir ya da bizim dikkatimizden kaçan durumlar sizleri rahatsız ediyor olabilir. Bu toplantılar aracılığıyla amacımız sizlerin sorunlarını ve beklentilerini öğrenip, en doğru ve hızlı bir şekilde taleplerinize cevap verebilme isteğimizdir. Kurum olarak sürekli yapılanma çalışmalarını sürdüren genç bir üniversiteyiz. Bunun yanı sıra tüm öğrencilerimize oldukça aktif bir akademik süreç yaşatmaya çalışıyoruz.

Eksiklerimiz muhakkak vardır, sizlerden ricamız hem burada hem de buranın dışında var olduğunuz her platformda şikâyet mekanizmasını gereğince belirli mekanizmaları kullanarak çalıştırmanız, bizleri sorgulamanız ve göremediğimiz tüm eksikliklerde bizlere yol gösterici olmanızdır.

rektör-öğrenci3.jpgHepinizin burada dillendireceği görüş ve düşünceleriniz, yönetimimize fikren sunacağınız tüm katılımlar bizler için son derece değerlidir, bu nedenle sözü size bırakıyorum…”

 

Sorun, memnuniyet, şikâyet, görüş ve önerileri Rektör ile yüz yüze paylaşma imkânı bulan öğrenciler bu ortamı kendilerine sunan ODÜ yönetimine teşekkürlerini sunarak söz aldılar.

Tek tek bütün sorunlarını dile getiren öğrenciler, yapılanma sürecinden yeni açılacak fakültelere, alt yapı çalışmalarından gerekli donanım eksikliklerine, ders müfredatından bahar şenliğine, yapılanma çalışmalarından, dolmuşlara yapılan zamlara, demokrat ve özgür üniversite yapısından mevcut ihtiyaçlara, sosyal alanlardan öğrenci kulüplerine kadar gördükleri tüm sorunları özgürce ifade etme ve önerilerini belirtme imkânı buldular.

ODÜ  yönetiminin ve daire başkanlarının eksiksiz katıldığı rektör-öğrenci buluşmasında Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, öğrenciler tarafından dile getirilen tüm sorunların yönetim tarafından kaleme alınmasını istedi ve bunların gereğinin yerine getirilmesi konusunda öğrencilere söz verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.