8 Martta 11 Kadın Sığınma Evinde

8 Martta 11 Kadın Sığınma Evinde

Gül DÜZGÜN, 22 Ağustos 2012 tarihinde açılışı yapılan "Kadın Konuk Evi"nin ilimizde hizmet vermeye başladığını ve şu an itibariyle 11 kadının çocuklarıyla birlikte konuk evinde kaldıklarını kaydetti ve “Dileğimiz şiddete maruz kalmış kadınlarımızı ve çocu

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Vali Orhan DÜZGÜN’ün eşi Gül DÜZGÜN tarafından kutlama etkinliği düzenlendi.

 

TESK Hotel’de düzenlenen ve toplumun her kesiminden davetli bayanların katıldığı “Dünya Kadınlar Günü” kutlama etkinliğine ev sahipliği yapan Vali DÜZGÜN’ün eşi Gül DÜZGÜN programa katılan konukları kapıda karşılayarak günlerini kutladı.

 

8 Martta 11 Kadın Sığınma Evinde

 

 

Davetlilere, günün anısına özel olarak yaptırılan çanta askısı ve karanfil dağıtan Gül DÜZGÜN, etkinliğe katılan bayanlarla yakından ilgilenerek, onlarla sohbet etti.

 

Ordu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencilerinin müzik dinletisi ile başlayan programda bir konuşma yapan Gül DÜZGÜN, ”Kadınlarımızın sorunlarına değinmeye vesile olan, bizleri bir araya getiren bu özel ve anlamlı günde, kadınlarımızın yaşadığı sorunların çözülmesi ümidiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü kutluyorum” dedi.

 

“Kadınlarımıza değer vermek, geleceğe yapılan en büyük yatırımdır. Unutulmaması gerekir ki; kadınlarımızın isteklerinin özünde emek ve eşitlik vardır. Elbette bu anatomik, fizyolojik ya da duygusal bir eşitlik değildir. Söz konusu eşitlik, hayata katılma, kendini geliştirme, üretme ve üretimin sonucunda hak ettiğini kazanma konusunda eşit haklara sahip olmaktır. Hayatın her alanında sağlanan eşitlik, yalnızca kadınlar için değil erkekler için de dünyayı daha yaşanır hale getirir” diyen Gül DÜZGÜN, kadınların üretime ve yönetime katılma imkânına kavuştukları her ülkede, toplumsal gelişme çabalarında etkin ve önemli roller üstlendiğini ve hiçbir ülkenin kadınlarının emeği ve katkısı olmadan sağlıklı bir şekilde gelişmesinin, kalkınmasının, demokratikleşmesinin mümkün olmadığını ifade etti.

 

“Son dönemlerde kadına yönelik şiddetin artmasını acizlik olarak nitelendiriyor ve bu tip eylemlerin önüne geçilebilmesi için Bakanlıklarımızca alınan tedbirlerin olumlu sonuçlar vermesini ümit ediyoruz, bu şiddet olaylarının giderek azalmasını ne kadar ümit etsek de eşinden ya da bir yakınından şiddet gören, zor durumda kalan kadınlarımızın barınma ihtiyaçlarını düşünmek zorundayız” diyerek konuşmasına devam eden Gül DÜZGÜN, 22 Ağustos 2012 tarihinde açılışı yapılan "Kadın Konuk Evi"nin ilimizde hizmet vermeye başladığını ve şu an itibariyle 11 kadının çocuklarıyla birlikte konuk evinde kaldıklarını kaydetti ve “Dileğimiz şiddete maruz kalmış kadınlarımızı ve çocuklarımızı en az zararla topluma tekrar kazandırabilmektir” dedi.

 

Vali Orhan DÜZGÜN’ün eşi Gül DÜZGÜN, ”Kadınlarımızın ve çocuklarımızın yanı sıra yaşlılarımızın, engellilerimizin, şehit ailelerinin, gazilerimizin ve yardıma muhtaç tüm insanlarımızın yardımına koşabilmek amacıyla Sayın Başbakanımızın eşi Emine ERDOĞAN Hanımefendinin himayelerinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca hayata geçirilen ‘Gönül Elçileri’ projesinin destekleyip ilimizi ilk sıralara taşıyan tüm duyarlı vatandaşlarımıza gönülden teşekkür ediyorum. Bunun yanı sıra devlet koruması altındaki çocuklarımızın en çok ihtiyacı olan yakın ilgi ve sevgiyi gösteren koruyucu ailelerimize de teşekkür eder, desteklerinin devamını dilerim” diye konuştu.

 

Konuşmasında, ‘Gönül Elçisi’ olamayanları da ‘Gönül Elçisi’ olmaya davet eden Gül DÜZGÜN, “Bugün insanlık için ne yaptım sorusunu kendimize sorup, bir yaşlı komşumuzu ziyarete gitmek, destek olmak, bir yetim çocuğun başını okşayıp onu hayata hazırlamak gibi zaten yaptığımız yardım faaliyetlerine bir yenilerini daha eklemeye ne dersiniz?” diyerek, ‘Gönül Elçisi’ olmanın önemine değindi.

 

Gül DÜZGÜN, konuşmasının sonunda, “Her Gün Sizlere Kadınlar Günü” şiirini okudu ve etkinliğe katılan kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, eşi Vali Orhan DÜZGÜN ve kendi adına kutlayarak, “Tüm kadınlarımızın en güzel ve en değere layık şekilde yaşamasını dilerim” dedi.

 

Konuşmanın ardından, ‘Gönül Elçileri’ ORSEV Başkanı Sevinç ÖZEL ile Hatice ERGEN, Vali Orhan DÜZGÜN’ün eşi Gül DÜZGÜN’ün çok sevdiği şiirlerden birisi olan “Çiçeklerim” adlı şiir ile “Türk Kadınından ve Kadınlarımız” adlı şiirleri okuyarak, geceye ayrı bir renk kattılar.

 

Program, Ordulu ses sanatçısı Bilge AYDIN tarafından sunulan müzik ziyafetiyle devam etti. Etkinliğe katılan kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde müzik eşliğinde doyasıya eğlenmenin keyfini çıkardı. Vali Orhan DÜZGÜN’ün eşi Gül DÜZGÜN’de zaman zaman müzik eşliğinde oynayan kadınlara eşlik ederek onlarla ‘Ordu Karşılaması’ oynadı, halay çekti.

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü programına katılan kadınlar, “Gül DÜZGÜN hanımefendi 4 yıldır, bu özel günümüzü unutmayarak, her yıl 8 Mart’ta Kadınlar Günü etkinliği düzenleyip, keyifli ve güzel bir akşam geçirmemize vesile olduğu için kendilerine teşekkür ediyoruz” diyerek, duygularını dile getirdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.