'Botanik Bahçe' Protokolu Tamam

'Botanik Bahçe' Protokolu Tamam

Vali Orhan DÜZGÜN, DSİ 7.Bölge Müdürü Mevlüt PEHLİVAN ve Orman Bölge Müdür Vekili Kahraman TEMUR arasında Botanik Bahçesi Projesi’nin yapımı protokolü imzalandı.

Botanik Bahçesi Projesi Yapım Protokolü İmzalandı İmza törenine Vali Orhan DÜZGÜN, DSİ 7.Bölge Müdürü Mevlüt PEHLİVAN, Orman Bölge Müdür Vekili Kahraman TEMUR, Vali Yardımcısı Niyazi ERTEN, DSİ 75.Şube Müdürü Coşkun ALP, Giresun Orman Bölge Müdür Yardımcısı Erdem KARAAĞAÇ katıldı.

'Botanik Bahçe' Protokolu Tamam

Ordu’ya, Karadeniz Bölgesi’nin ilk “Botanik Bahçesi”nin kurulması için Ordu Valiliğince, Eskipazar mevkiinde bulunan 186 dönümlük fidan üretim sahasında başlatılan çalışmalarda kısa sürede önemli mesafeler alındı. Bugün de “Botanik Bahçe”sinin yapımı ile ilgili Valilik Toplantı Salonunda Protokol İmza Töreni düzenlendi.
 


İmza törenine Vali Orhan DÜZGÜN, DSİ 7.Bölge Müdürü Mevlüt PEHLİVAN, Orman Bölge Müdür Vekili Kahraman TEMUR, Vali Yardımcısı Niyazi ERTEN, DSİ 75.Şube Müdürü Coşkun ALP, Giresun Orman Bölge Müdür Yardımcısı Erdem KARAAĞAÇ katıldı.

İmza töreni öncesi bir konuşma yapan Vali Orhan DÜZGÜN, “Ordu’nun uzun yıllardan beri beklediği projelerden birisi olan ‘Botanik Bahçesi’ ile ilgili olarak Orman ve Su işleri Bakanlığımızın destekleri ile aynı bakanlığa bağlı Orman Bölge ve Devlet Su işleri Bölge Müdürlüklerince fiilen çalışmaları yürütülen ‘Botanik Bahçesi’ projesi ile ilgili protokolü imzalamak üzere buradayız” dedi. 



Ekim ayı içerisinde, ‘Botanik Bahçesi’ projesinin giriş kapısından başlayarak bazı ünitelerinin yapılması için Orman Bölge Müdürlüğü tarafından ihalenin yapıldığını söyleyen Vali DÜZGÜN, “Ancak, Civil deresinden bahçeye kontrollü su verilmesini temin etmek amacıyla ‘Botanik Bahçesi’ projesi içinde yer alan göletler ve su arkları ile ilgili çalışmaların ise Devlet Su işleri tarafından yürütülmesi konusunda Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel EROĞLU’nun talimatı olmuştu. Bu talimat doğrultusunda da Orman Bölge Müdürlüğümüz ve Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğümüz çalışmaları hızlı bir şekilde yerine getirecek” diye konuştu.

Bazı çalışmaların ihale kapsamında, bazı çalışmaların ise devletin sahip olduğu iş makineleriyle ve personelleri ile yürütüleceğini belirten Vali Orhan DÜZGÜN, ”Bu çalışmalara destek veren Orman Bölge Müdürlüğüne ve DSI Bölge Müdürlüğüne teşekkür ediyorum. Bundan sonra ‘Botanik Bahçesi’ projesindeki çalışmalar, daha hızlı ve seri şekilde devam edecektir” şeklinde konuştu.



DSİ 7.Bölge Müdürü Mevlüt PEHLİVAN da imza töreninde yaptığı konuşmasında, “Botanik Bahçesi Projesi ile ilgili Orman Bölge Müdürlüğümüz ile beraber proje çalışmalarına başlamıştık. Bu projelendirmede biz sona geldik. Elimizdeki proje ile birlikte ihaleye çıktık. 14 Ocak 2013’de buradaki yapım ihalesi gerçekleşecek. Proje kapsamında tahminen 9 bin 500 metrelik taşkın koruma duvarımız, kılavuz kanalı, Civil Deresinden suyu alıp iletim yapısı ile beraber bu park alanına getiren projenin de ihalesine çıkıldı. Bu projenin Ordu’ya hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Orman Bölge Müdür Vekili Kahraman TEMUR ise konuşmasında, Giresun Orman Bölge Müdürlüğü olarak 2013 yılındaki en büyük hedeflerinin, Botanik Bahçesi Projesinden altyapı çalışmalarını bitirmek olduğunu ifade etti ve hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından imza törenine geçildi. Vali Orhan DÜZGÜN, DSİ 7.Bölge Müdürü Mevlüt PEHLİVAN ve Orman Bölge Müdür Vekili Kahraman TEMUR arasında Botanik Bahçesi Projesi’nin yapımı protokolü imzalandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.