BİMER'e 3.856 başvuru yaptık

BİMER'e 3.856 başvuru yaptık

"2006 yılında kurulan BİMER’e 2010 yılında 2.000, 2011 yılında 2.875 başvuru yapılmış iken, başvurusu sayısı 2012 yılında 3.856’ya yükseldi. Bu da vatandaşlarımızın başvurularda BİMER’i tercih ettiğini göstermektedir” diye konuştu.

Başbakanlığa yapılacak başvuruların tüm yurt sathında kabulünü ve Bakanlıklar ile Valiliklere yapılan müracaatların Başbakanlıktan izlenebilmesi amacıyla 19 Ocak 2006 tarihli ve 2006/3 sayılı Başbakanlık Genelgesiyle kurulan Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)’ne, 2012 yılında Ordu’dan 3.856 başvuru yapıldı.

 

BİMER'e 3.856 başvuru yaptık

 

“BİMER, hızlı, etkin ve ekonomik”

 

BİMER sistemi Vatandaşlar tarafından yapılan yazılı veya sözlü başvuruların gereğinin yapılması amacıyla süratle ilgili kamu kuruluşu veya birimine ulaştırılması, mümkün olan en kısa sürede cevap verilmesi, gecikme halinde ilgili birimlerin uyarılması, bütün bu işlemlerin bir otomasyon sistemi içinde yürütülmesi, istatistiksel raporlarının alınması ve merkezden denetlenebilmesine imkan sağladığını ifade eden Vali Orhan DÜZGÜN, “BİMER ile oluşturulan sistem sayesinde vatandaş ile devlet kurumları arasında etkin bir iletişim sağlamaktadır. Vatandaşlarımız, BİMER sayesinde yönetime ilişkin şikayet, talep, görüş ve önerilerini kolayca iletebilmekte ve takibini yapabilmektedirler. BİMER, müracaatların her zaman ve her yerden yapılabilmesinin yanı sıra, müracaatlara cevapların da hızlı, etkin ve daha ekonomik bir şekilde verilebilmesine imkan sağlamaktadır” dedi.

 

“2012 yılında BİMER’e Ordu’dan 3.856 başvuru yapıldı”

 

BİMER’e vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirten Vali Orhan DÜZGÜN, “2006 yılında kurulan BİMER’e vatandaşlarımız alıştı. Artık kamuya yönelik şikayet, talep, görüş ve önerilerini BİMER sistemi üzerinden yapmaktalar. BİMER’e 2010 yılında 2.000, 2011 yılında 2.875 başvuru yapılmış iken, başvurusu sayısı 2012 yılında 3.856’ya yükseldi. Bu da vatandaşlarımızın başvurularda BİMER’i tercih ettiğini göstermektedir” diye konuştu.

 

2012 yılında Ordu Valiliği BİMER Merkezine intikal eden 3.856 başvurunun; 2.779’unun Başbakanlığa, 411’inin Bakanlıklara, 666’sının ise Ordu Valiliğine yapılan müracaatla oluşturduğunu vurgulayan Vali DÜZGÜN, 914 başvuru ile en çok başvurunun çalışma, sosyal güvenlik ve sosyal hizmetler konularında olduğunu söyledi.

 

BİMER uygulaması kapsamında Valilik, Kaymakamlıklar, kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde “Halkla İlişkiler Müracaat Büroları” kurulduğunu da ifade eden Vali DÜZGÜN, “Valiliğimiz koordinatörlüğünde İlçe Kaymakamlıkları ile kamu kurum ve kuruluşlarında bir BİMER sorumlusu bulunmaktadır. Kurumlara kullanıcı adı ve sisteme giriş şifresi tahsis edilmiştir. BİMER sorumluları her gün kullanıcı adı ve şifresi ile BİMER sistemine girmek suretiyle kurumlarına intikal eden başvuruları almakta ve cevaplandırmaktadır” diye konuştu.

 

BİMER’e başvuru yollarıyla ilgili de bilgiler veren Vali DÜZGÜN, BİMER’ e şahsen, telefon, internet ve mektup ile başvuruda bulunabileceğini belirterek, “Vatandaşlarımız Valiliğimiz bünyesindeki BİMER Bürosuna şahsen, “Alo150” numarasını arayarak, yada www.basbakanlik.gov.tr veya [email protected] adresinden başvuruda bulunabilirler” dedi.

 

Vali DÜZGÜN, BİMER’e, 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu, 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılması Hakkındaki Kanun ile Kamu Görevlileri Etik Kurulu ve İnsan Hakları İhlallerine ilişkin müracaatların yapılabileceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.