Barış Ralicileri Mayısta Orduda

Barış Ralicileri Mayısta Orduda

Dünya‘nın son otomobil macera ve dostluk rallisi olan, Oldtimer ve Youngtimer araçların katılabildiği, 28 Nisan 2013 tarihinde 8’inci kez düzenlenecek “Allgau Orient Rally - Dostluk ve Barış Rallisi” kapsamında 20 ülkeden 333 klasik otomobil ve 666 yarışm

 

Dünya‘nın son otomobil macera ve dostluk rallisi olan, Oldtimer ve Youngtimer araçların katılabildiği, 28 Nisan 2013 tarihinde 8’inci kez düzenlenecek “Allgau Orient Rally - Dostluk ve Barış Rallisi” kapsamında 20 ülkeden 333 klasik otomobil ve 666 yarışmacı, Vali Orhan DÜZGÜN’ün daveti üzerine 7-8 Mayıs 2013 tarihlerinde Ordu’da olacak.

 

Barış Ralicileri Mayısta Orduda 

 

Dünyanın en eğlenceli ralli organizasyonlarından biri olarak kabul edilen “Allgau Orient Rally-Dostluk ve Barış Rallisi” Türkiye etabını organize eden Orient Rally Türkiye Başkanı Nadir SERİN’den ralliye katılan klasik otomobil tutkunlarının Ordu’da konaklamalarını isteyen Vali Orhan DÜZGÜN, bu davetine olumlu yanıt aldı.

 

 

2012 yılında düzenlenen ralli kapsamında Ordu’dan geçerken Valiliği ziyaret eden Orient Rally Türkiye Başkanı Nadir SERİN’in “Ordu, Ege kıyılarındaki turistik şehirleri andırıyor. Çok güzel bir şehir. İnşallah gelecek yıl düzenleyeceğimiz 8. Dostluk ve Barış Rallisi kapsamında Sayın Valimizin daveti üzerine Ordu’ya konaklamak üzere geleceğiz” dediğini anımsatan Vali Orhan DÜZGÜN, “Dünya’nın en eğlenceli ralli organizasyonlarından birisi olarak kabul edilen “Allgau Orient Rally - Dostluk ve Barış Rallisi” kapsamında 8 Mayıs 2012 tarihinde ilimize gelen Orient Rally Türkiye Başkanı Nadir SERİN’e, 2013 yılında yapılacak ralli programında Ordu’da bir gece konaklamaları konusundaki talebimizi yineledik.

Bizim bu talebimiz ralli organizasyonunca kabul edilerek, ilimiz konaklama programına alındı. Böylece 20 ülkeden 666 yarışmacı Ordu'yu daha yakından tanıma fırsatı bulmuş olacak'' dedi.

 

 

Ordu’nun, doğal güzellikleriyle, tarihi ve turistik mekanlarıyla, yeni hizmete açılan modern konaklama tesisleriyle geçilecek değil kalınacak bir şehir olmaya başladığını ifade eden Vali DÜZGÜN, “Allgau Orient Rally - Dostluk ve Barış Rallisi kapsamında ilimize gelecek ve bir gece konaklayacak olan klasik otomobil tutkunları, ilimizde daha çok vakit geçirecekler.” diye konuştu.

 

Vali Orhan DÜZGÜN’ün davetinden büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Orient Rally Türkiye Başkanı Nadir SERİN de, “Allgau Orient Rally - Dostluk ve Barış Rallisi” hakkında şu bilgileri verdi:

 

“Allgau-Orient Rallye Oldtimer ve Youngtimer araçların katılabildiği dünyanın son otomobil macera ve dostluk rallisidir. 28 Nisan 2013 tarihinde sekizinci kez düzenlenecek olan ralli, Almanya’nın güneyinden başlayarak KKTC´de bitecek olup, Avrupa ve Türkiye -KKTC Parkuru olmak üzere üç etaptan oluşmaktadır. 20 ülkeden toplam 111 takım, 333 araç ve 666 yarışmacı katılacaktır. Her yarışmacı kendi parkurunu alternatif 10 rota arasından seçmekte özgürdür. Her takımdan bir ekibin İstanbul (parkur arası) ve KKTC´de (bitiş noktasına) varması gerekmektedir. Allgeau-Orient Klasik Otomobil Ralli Organizasyonu’nun amacı, halklar arası iletişimi ve kültürler arası paylaşımı arttırmak, katılımcılara macera dolu farklı bir deneyimi paylaşmaktır. Ralli bitiminde tüm araçlar Birleşmiş Milletlere bağlı hayır kurumlarına bağışlanacaktır. 2011`de Türk Kızılay`ına, 2012`de Azerbaycan mültecilerine bağışlanmıştır.“

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.