Turizmde Çalışacaklara Fırsat

Turizmde Çalışacaklara Fırsat

en az ilköğretim mezunu ve 17-23 yaş arasında olmak temel şart olarak arandığını, önbüro elemanlığına katılmak için çok iyi derecede Almanca bilmek gerektiğini, diğer mesleklerde ise yabancı dil bilgisi aranmadığına vurgu yaptı.

 

Turizmde Çalışacaklara Fırsat

 

Vali Orhan DÜZGÜN, Türkiye ROBİNSON Clublerinin Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalamış olduğu protokol çerçevesinde, Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü, Antalya Mesleki Eğitim Merkezi işbirliği ile otelcilik, yiyecek-içecek meslek alanlarında teorik ve uygulamalı, yatılı ve ücretsiz Meslek Eğitimi Programı yürütüldüğünü, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Sayın Özgür ÖZASLAN ile yaptığı görüşme sonucu ilimizdeki gençlerin de bu imkandan faydalanması için Ordu’da da bu projenin yürütüleceğini söyledi.

 

“Türkiye’deki meslek eğitimine destek vermek, nitelikli iş gücünü sektöre kazandırmak ve turizm sektöründe yaşanan nitelikli personel açığını ortadan kaldırmak maksadıyla ROBİNSON Clubleri bünyesinde çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Vali DÜZGÜN, ”Verilen eğitimin sonunda başarıyla mezun olan öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı Kalfalık Belgesi ve ROBİNSON Katılım Belgesi verilmektedir. Mezunlar, ROBİNSON’un Türkiye otellerinde istihdam edilmektedir. Öğrenciler tüm eğitim boyunca Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hastalık, meslek hastalığı ve iş kazasına karşı sigortalanmaktadırlar. Çırak maaşı ödenmekte, askerlik ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 23 yaşına kadar tecil edilmektedir” dedi.

 

Eğitim Ocak 2013’te Başlayacak

 

Vali Orhan DÜZGÜN, eğitimlerin önbüro elemanlığı için 14 Ocak, servis-bar elemanlığı için 21 Ocak, aşçılık içinse 28 Ocak 2013 tarihinde meslek eğitimi başlayacağını ifade etti.

 

Aranan Şartlar

 

Türkiye ROBİNSON Clubleri ve Milli Eğitim Bakanlığı, Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü, Antalya Mesleki Eğitim Merkezi işbirliği ile otelcilik, yiyecek-içecek meslek alanlarında teorik ve uygulamalı, yatılı ve ücretsiz Meslek Eğitimi Programına katılabilmek için aranan şartlar ile ilgili de bilgi veren Vali Orhan DÜZGÜN, en az ilköğretim mezunu ve 17-23 yaş arasında olmak temel şart olarak arandığını, önbüro elemanlığına katılmak için çok iyi derecede Almanca bilmek gerektiğini, diğer mesleklerde ise yabancı dil bilgisi aranmadığına vurgu yaptı.

 

Vali DÜZGÜN, konu ile ilgili mülakatların 27 Aralık 2012 Perşembe günü saat 10.00’da Ordu Kültür Sanat Merkezi Küçük Salonda yapılacağını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.