DÜZGÜN, DOKA Toplantısında

DÜZGÜN, DOKA Toplantısında

Vali Orhan DÜZGÜN’ün de katıldığı Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Yönetim Kurulu toplantısı Trabzon’da yapıldı.Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Giresun Valisi Dursun Ali ŞAHİN, 90 senelik Cumhuriyet tarihinde bu denli bir teşvik

Vali Orhan DÜZGÜN’ün de katıldığı Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Yönetim Kurulu toplantısı Trabzon’da yapıldı.

 

Vali DÜZGÜN, DOKA Yönetim Kurulu Toplantısına Katıldı

 

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Giresun Valisi Dursun Ali ŞAHİN, 90 senelik Cumhuriyet tarihinde bu denli bir teşvikin gelmesinin, yöre halkının yüzünü güldüreceğini söyledi.

 

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Yönetim Kurulu Başkanı Vali ŞAHİN, DOKA Merkez Binasında düzenlenen DOKA Yönetim Kurulu Toplantısı'nın açılış bölümünde yaptığı konuşmada, Kalkınma Bakanlığı'nın DOKA ve Doğu Karadeniz İlleri Hizmet ve Kalkınma Birliği (DOKAP) gibi iki kuruluşunun bölge illerini kapsamasının son derece sevindirici bir durum olduğunu belirtti

 

Bakanlar Kurulu'nca bir süre önce teşvik tedbirlerinin açıklandığını ifade eden Vali ŞAHİN, ''Teşvikler, Doğu Karadeniz'deki illerde yüreklere su serper nitelikte olmuştur. Bu bakımdan son derece mutluyum. Ordu, Trabzon, Giresun, Artvin ve Rize'de, teşviklerde iş sahaları seçilirken çok dikkatli olunması gerektiğini ifade etmek istiyorum.'' dedi.

 

Çevreye duyarlı işlerin yapılması ve fabrikaların kurulmasının daha yararlı olacağına inandığını vurgulayan Vali ŞAHİN, ''Bunun için de daha seçici olmakta yarar var. KDV alınmaması büyük bir teşvik, sigortanın devlet tarafından ödenmesi, faizlerde oldukça büyük düşüş sağlanması önemli. 90 senelik Cumhuriyet tarihinde bu denli bir teşvikin gelmesi, yöre halkının yüzünü güldürecektir.'' diye konuştu.

 

Vali ŞAHİN, geçen ay içinde Singapur ve Çin'e yapılan seyahatin son derece olumlu geçtiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti: ''25 iş adamı ve 12 bürokratla birlikte devlet ve özel sektör kademeleriyle yapmış olduğumuz görüşmeler yöre halkına inanıyorum ki faydalı olacaktır. 23 farklı toplantı yapılmış, yabancıyetkililerle iş adamlarımız görüşmüşlerdir. Singapur'da yapmış olduğumuz toplantılar daha verimli olmuştur. Önümüzdeki aylarda buraya geliş gidişler hızlanacaktır. DOKA'nın, Karadeniz yöresinin tanıtılmasında bu gezimiz son derece faydalıolmuştur. Mayıs ayında Dubai'de turizm fuarına katılacağız. Riyad'da düzenlenecek turizm fuarında da DOKA olarak yer alacağız.''

 

Vali ŞAHİN’in konuşmasının ardından yönetim kurulu toplantısı gündem maddelerinin görüşülmesiyle sona erdi.

 

Trabzon’da yapılan DOKA Yönetim Kurulu toplantısıyla ilgili bir değerlendirme yapan Vali Orhan DÜZGÜN, Ordu’nun DOKA’dan en fazla proje desteği alan il olduğunu söyledi. Vali DÜZGÜN yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Ordu’nun başta turizm olmak üzere her alanda gelişmesi ve kalkınması için her türlü fırsat ve imkanı en iyi şekilde değerlendirmek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Bunun için de başta Avrupa Birliği Hibe Programları olmak üzere DOKA’nın destek programlarından en üst düzeyde yararlanmak amacıyla proje çalışmaları yürütmekteyiz. Yapmışolduğumuz çalışmalar neticesinde DOKA’dan en çok destek alan il konumundayız. Bunda, Valiliğimizce yürütmüş olduğumuz proje hazırlama eğitimlerinin önemli etkisi vardır. Bundan sonra da kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarımızın değişik fonlardan yararlanmalarını sağlamak üzere proje hazırlama faaliyetlerimizi sürdüreceğiz.”

 

Giresun Valisi Dursun Ali ŞAHİN’in başkanlık yaptığı toplantıya, Artvin Valisi Necmettin KALKAN, Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf MAYDA, Ordu Valisi Orhan DÜZGÜN, Rize Valisi Seyfullah HACIMÜFTÜOĞLU, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa CANLI, Ordu Belediye Başkanı Seyit TORUN, Artvin İl Genel Meclis Başkanı Hasan TEMİZ, Giresun İl Genel Meclis Başkanı Osman ÖDEN, Rize İl Genel Meclis Başkanı Hakan GÜLTEKİN, Trabzon İl Genel Meclis Başkanı Haydar REVİ, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kurtul ÖZEL, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail AKÇAY, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan ÇAKIRMELİKOĞLU, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet ŞAHİN, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat HACISALİHOĞLU ve DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay KALDIRIM katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.