Amatör Spora Maddi Katkı

Amatör Spora Maddi Katkı

Valilik İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen törene, Vali Orhan DÜZGÜN’ün yanısıra, İl Genel Meclisi Başkanı Engin TEKİNTAŞ, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami AYDIN, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer YILMAZ, Ordu Amatör Spor

 

Ordu’da faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine İl Özel İdare bütçesinden sağlanan nakdi yardım, Vali Orhan DÜZGÜN’ün de katıldığı törenle teslim edildi. 
 

Amatör Spora Maddi Katkı 


Valilik İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen törene, Vali Orhan DÜZGÜN’ün yanısıra, İl Genel Meclisi Başkanı Engin TEKİNTAŞ, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami AYDIN, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer YILMAZ, Ordu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Zafer ÖZTÜRK ile maddi yardım yapılan amatör kulüplerin başkan ve yöneticileri katıldı.

Amatör spor kulüplerine yapılacak maddi yardım töreninde bir konuşma yapan Vali Orhan DÜZGÜN, amatör sporların gençlerimizin daha sağlıklı yetişebilmesi için gelişmesini istediklerini söyledi. Vali DÜZGÜN, “Gençlerimizin sağlıklı bireyler olarak yetişebilmesi için, zararlı yada faydasız alışkanlıklardan uzak, hem beden sağlıkları, hem ruh sağlıklarının artması için amatör sporların gençlerin yetişmesine olumlu katkıları var. Onun için bizde mümkün olduğu kadar amatör spor kulüplerinin ayakta kalmasını ve gençlerimizi bu doğrultuda yetişmelerini arzu ediyoruz.” dedi.

Geçen yıl olduğu gibi bu yılda amatör spor kulüplerini maddi anlamda desteklemeye devam ettiklerini belirten Vali DÜZGÜN, “İl Genel Meclisimiz, amatör spor kulüplerinin ihtiyaçlarını dikkate alarak, geçen yıl 55 bin TL olan maddi yarım bütçesini bu yıl 140 bin TL’ye çıkarttı. İl Özel İdaresi bütçesinden amatör spor kulüplerine destek olarak ayrılan 140 bin TL maddi yardımın bugün bir miktarını 36 spor kulübümüzün temsilcilerine dağıtacağız.” diye konuştu.

Kulüplere yapılan maddi yardımlarla beraber kulüplerin ihtiyaç duyduğu altyapı hizmetlerinin de yapılması için çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Vali DÜZGÜN, “Amatör spor denilince sadece biz futbolu düşünmüyoruz. Futbolun dışında diğer tüm branşlarında ilimizde yaygınlaşması için gençlerimizin, çocuklarımızın basketbol, yüzme, voleybol, masa tenisi, güreş ve diğer spor dallarında da gençlerimizi yetiştirmek amacıyla bu çalışmaları yürütüyoruz. 3 ay önce olimpik yüzme havuzu Orduluların hizmetine girdi. Son 2-3 yıl içerisinde merkezde 2 tane sentetik çim saha amatör sporcularımızın hizmetine sunuldu. Gölköy, Ulubey ve Fatsa ilçelerimizde de sentetik çim sahalar tamamlandı. Ünye ve Perşembe ilçeleri de sentetik çim sahaya kavuşmuş olacaklar. Spor kulüplerimizin ihtiyaç duydukları sentetik çim sahaların yapılması yönünde çalışmalar devam ediyor. Bazı ilçelerimizde kapalı spor salonları, kapalı halı saha yapımları devam ediyor.

Ordu’ya Gençlik Merkezi kurma çalışmalarının devam ettiğini de vurgulayan Vali DÜZGÜN, “Bilindiği üzere Temmuz ayı itibari ile Gençlik ve Spor Bakanlığı adı altında yeni bir bakanlık kuruldu. Bu bundan sonra hem gençlere, hem de spora daha fazla önem verileceği anlamına geliyor. Ordu’da spor faaliyetlerine ilave olarak gençlik hizmetlerinin de daha iyi yürümesi amacıyla Bakanlığımızın gönderdiği ödenekle gençlik merkezi yapılması yönünde bir çalışmamız ve yer arayışımız var. Ordu Gençlik Merkezi de bu yıl içerisinde belli bir aşamaya gelecek. 

Ordu’yu bir çekim merkezi haline getirmek amacıyla sportif organizasyonlara evsahipliği yapıldığını da ifade eden Vali DÜZGÜN, şunları kaydetti; “Gerek ulusal düzeyde, gerekse uluslararası düzeydeki spor müsabakalarının ilimizde yapılması için bazı çalışmalar yürütüyoruz. Bu amaçla 2010-2011 yılı içerisinde, ilimizde ulusal uluslararası düzeyde toplam 35 müsabakaya ev sahipliği yapılmış ve yaklaşık 3500 sporcu bu amaçla ilimizde konaklamışlardır. Sportif organizasyonlarla hem Ordu’nun tanıtımı adına, hem de spor faaliyetlerinin yaygınlaşması ve gelişmesi adına önemli olduğunu düşünüyorum.”

Ordu Amatör Spor Kulüpleri Genel Başkanı Zafer ÖZTÜRK de törende yaptığı konuşmada, “Geçen yıl amatör spor kulüplerine yapılan yardımın bu yıl için bir miktar artırılmasını istemiştik. Sayın Valimiz il özel idaresinden amatör spor kulüplerimize yapılan yardım miktarını % 100’den fazla artırılmasını sağlayarak amatör spor kulüplerine yaptığı bu önemli destek ve katkıdan dolayı çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Amatör spor kulüpleri adına Vali DÜZGÜN’den çeşitli taleplerde de bulunan ÖZTÜRK, “Amatör spor kulüpleri adına Sayın Valimizden 2 talebimiz daha olacak. 102 tane amatör spor kulüplerimiz var. 50’ye yakın federasyonumuzun üyesi var. Futbol branşının dışında diğer branşlarda faaliyet gösteren kulüplerimizde bu yardımlardan yararlanmak istiyorlar. Bu kulüplerimizin de yapılan maddi yardımlardan istifade ettirilmesini talep ediyorum. Bir isteğim de Ordu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olarak bir amatör evine ihtiyacımız var. Bu amatör evinin yapımı konusunda sizlerden destek bekliyoruz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ordu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Zafer ÖZTÜRK, amatör spora verdiği destek ve katkıdan dolayı Vali Orhan DÜZGÜN’e plaket ve çiçek takdim etti. Vali DÜZGÜN, Zafer ÖZTÜRK’ten aldığı çiçeği ‘bu çiçek Ordu’nun tek bayan kulüp başkanı olan Şükriye KALAFAT’a vermek istiyorum’ diyerek çiçeği Kirazlimanıspor Kulüp Başkanı Şükriye KALAFAT’a verdi. Vali DÜZGÜN’ün jestinden memnun olan Şükriye KALAFAT da duygularını şöyle dile getirdi: “Sayın Valimizin amatör spor kulüplerine değer verdiğini görmekten hepimiz gibi ben de çok büyük bir mutluluk duydum. Aldığı çiçeği tek bayan başkan olarak bana vermesi de ayrıca Sayın Valimizin ne kadar kibar ve centilmen bir insan olduğunu gösteriyor. Amatör spor kulüplerine yaptığı yardım miktarını bu yıl artırmasında dolayı da tüm amatör spor kulüpleri adına Sayın Valimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Daha sonra Vali Orhan DÜZGÜN, İl Genel Meclisi Başkanı Engin TEKİNTAŞ, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami AYDIN ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer YILMAZ tarafından amatör spor kulüplerinin yöneticilerine yardım çekleri teslim edildi.
 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.