Düzgün'den Gölköy -Gürgentepe

Düzgün'den Gölköy -Gürgentepe

Ulubey-Gürgentepe- Gölköy karayolunun 46 km’lik bölümünün ihale edildiğini söyleyerek 2012 yılı içerisinde de KÖYDES projesi kapsamında ilçede kışın uzun sürmesi ve yağışların şiddetli olması nedeniyle köy yollarında beton yol yapımına ağırlık verdiklerin

 

Vali Orhan DÜZGÜN, çeşitli temas, inceleme ve bazı programlara katılmak üzere Gölköy ve Gürgentepe ilçelerini ziyaret etti.

 

Düzgün'den Gölköy -Gürgentepe Gezisi 

 

Beraberinde, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail GÜZEY, İl Emniyet Müdürü Hakan KIRMACI, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami AYDIN, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ömer DEMİRÖZ, İl Sağlık Müdürü Yılmaz DÜNDAR, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer YILMAZ, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Musa SAĞLAM, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan GÜLDEREN, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman IŞIK, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Murat YILDIRIM, İşkur İl Müdürü Mehmet DÖKTÜR ile birlikte Gölköy ilçesine giden Vali Orhan DÜZGÜN’ü, Gölköy Hükümet Konağı önünde Kaymakam İsa BOLAT, Belediye Başkanı Ali Kemal MERT ve ilçe protokolü karşıladı.

 

Vali Orhan DÜZGÜN’ün ilçe protokolünü selamlamasının ardından beraberindekilerle birlikte Kaymakamlık makamına geçildi. Burada Gölköy Kaymakamı İsa BOLAT tarafından ilçede yapımı tamamlanan ve devam etmekte olan devlet yatırımları, ilçenin ihtiyaçları hakkında Vali DÜZGÜN’e brifing sunuldu.

 

Kaymakam İsa BOLAT, Ulubey-Gürgentepe- Gölköy karayolunun 46 km’lik bölümünün ihale edildiğini söyleyerek 2012 yılı içerisinde de KÖYDES projesi kapsamında ilçede kışın uzun sürmesi ve yağışların şiddetli olması nedeniyle köy yollarında beton yol yapımına ağırlık verdiklerini, Gölköy Devlet Hastanesinin asansör sorununun halledildiğini ve çevre düzeninin tamamlandığını, hastanede 8 uzman doktorun olduğunu ve 1 çocuk doktorunun önümüzdeki günlerde göreve başlayacağını, ilçede 500 kişilik spor salonunun 2011 yılında faaliyete geçtiğini, ilçedeki futbol sahasının suni çim yüzeyli hale getirme çalışmalarının devam ettiğini, Tarım ve Kırsal kalkınmayı Destekleme Kurumunun kırsal kalkınma programlarından yararlanılarak Ulugöl’e proje hazırlayacaklarını, Karahasan Beldesindeki taşımalı eğitim sorununun halledildiğini söyledi.

İlçenin sorunları ve ihtiyaçlarıyla ilgili de bilgi veren Kaymakam BOLAT, ilçede kız öğrenci yurdu ihtiyacı olduğunu, Gölköy Merkez ve Güzelyurt Beldesinde Mesleki Teknik Eğitim Merkezlerine ihtiyaç olduğunu, Ulugöl’ün yolunun sıcak asfalt olarak yapılmasını, Ulugöl’ün bakımının, temizliğinin ve işletiminin Köylere Hizmet Götürme Birliğine verilmesini, Çatak-Akçalı içmesuyu projesinin tamamlanması gerektiğini ifade etti.

 

Kaymakam İsa BOLAT’ın verdiği brifingi dinleyen Vali Orhan DÜZGÜN, “Bugün Gölköy ve Gürgentepe ilçelerimize bir çalışma ziyareti gerçekleştirdik. Bu ziyaretteki amacımız, ilçede yürütülen ve yapımı planlanan kamu hizmetlerinin durumlarını yerinde görmek, yerinde tespitlerde bulunmak ve ilçe Kaymakamıyla İl Müdürlerinin koordinasyonunu gerektiren konuları burada görüşmek ve kamu yatırımlarında kısa sürede sonuca ulaşmaktır.”dedi.

 

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Gölköy Belediyesine geçen Vali DÜZGÜN burada da ilçe belediyesinin çalışmaları hakkında Belediye Başkanı Ali Kemal MERT’ten bilgiler aldı. Ziyaretin anısına Belediye Başkanı Ali Kemal MERT tarafından Vali DÜZGÜN’e Ulugöl’de yapılan kano yarışlarında çekilen bir fotoğraf ile plaket takdim edildi.

 

Belediye ziyaretinden sonra Kapalı Spor Salonu’nda incelemelerde bulunan Vali DÜZGÜN, gençlerin vakitlerini iyi değerlendirmelerini sağlamak için salonun belli bölümlerindeki odaların Gençlik Merkezine dönüştürülmesini ve burada gençlere sportif etkinliklerin yanında sanatsal ve kültürel etkinliklerin verilmesini istedi.

Daha sonra Gölköy Lisesi ve Gölköy Anadolu Öğretmen Lisesi’nin birlikte eğitim verdiği okula geçen Vali DÜZGÜN, derse girmek üzere okul bahçesinde bulunan öğrencilere hitaben bir konuşma yaparak, “sizler pırıl pırıl gençler olarak ülkemize, milletimize, ailenize ve kendinize faydalı birer birey olarak yetişeceksiniz. Hepinize derslerinizde başarılar diliyorum.”dedi.

 

Okulun 4. ve 5. katında bulunan ve 200 öğrencinin kaldığı pansiyonu da gezen Vali DÜZGÜN, ziyaret ettiği 10/B sınıfındaki öğrencilerle bir süre sohbet etti. Sınıftaki öğrencilere bazı nasihatlerde da bulunan Vali DÜZGÜN, “Gençler, hayatta en büyük destekçiniz kendinizsiniz. İmkanlarınızı, zamanınızı okuyarak, kendinizi geliştirerek geçirmelisiniz. Eğitim sizin en güçlü silahınız olacaktır. Devletimiz de sizlerin daha iyi bir şekilde eğitim alabilmeniz için bütün imkanlarını seferber etmiş durumda. Bu yüzden bizler geleceğimiz için sizlere duyduğumuz bu güvenle çok çalışmanızı arzu ediyor, eğitim hayatınızda hepinize başarılar diliyorum” dedi.

Gölköy ilçesindeki ziyaret ve incelemelerin ardından bir değerlendirme yapan Vali DÜZGÜN, şunları kaydetti; “Gölköy ilçemizde başta devlet yatırımlarımız olmak üzere KÖYDES projesi kapsamında yapılan çalışmaları yerinde görmüş olduk. Burada yapımı tamamlanan TOKİ konutları da ilçede özellikle memur arkadaşlarımızın konaklama ihtiyacı konusunda rahat bir nefes almasına neden olmuştur. TOKİ konutlarında görüldüğü gibi şuan boş yer yok. Bu da bu yatırımın ve TOKİ çalışmalarının ne kadar isabetli olduğunu göstermektedir. Ayrıca eğitimden sağlığa, yapılan bütün yatırım ve hizmetlerde de önemli aşamalar kaydedilmiş durumda. Gölköy Devlet Hastanemiz yeni tamamlandı. Önümüzdeki günlerde dahiliye ve çocuk doktoru ataması da yapılacak. Yine burada diyaliz ünitesi de sorunsuz bir şekilde hizmet vermeye devam ediyor.

 

KÖYDES projesi kapsamında 2011'de başladığımız beton yol çalışmalarımıza 2012 yılında da devam edeceğiz. Ulubey-Gürgentepe-Gölköy yolunun da yapımı tamamlandıktan sonra Gölköy'e ulaşım daha da çabuklaşacak. Ulugöl’ün turizme kazandırılması için de başta yolundan başlayarak bazı çalışmaları yürütüyoruz. Ulugöl ileride Gölköy için çok önemli bir marka olacak.

İlçedeki YİBO’nun da değerlendirilmesi için İçişleri Bakanımız Sayın İdris Naim ŞAHİN'in desteği ile üzerinde çalıştığımız bir proje var. İlçeye çok fonksiyonlu bir Kültür Merkezi yapımı için geçen hafta ilimizi ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ertuğrul GÜNAY gerekli desteği vereceğini ifade etti. Belediye Başkanımız Ali Kemal MERT Kültür Merkezi için en az 5 dönüm bir arazi belirleyerek 2012 yılı içinde Bakanlığın desteği ile çalışmalara başlayacak. ”

Gölköy ilçesindeki ziyaret ve incelemelerini tamamlayan Vali DÜZGÜN, daha sonra Gürgentepe ilçesine geçti. Burada, 2000 m2’lik kapalı alanda 200 kişiye istihdam sağlayan CLS Tekstil firması, İşkur İl Müdürlüğü ve Gürgentepe Halk Eğitimi Merkezi işbirliğiyle düzenlenen ‘Dikiş Makinesi Operatörlüğü Kursu’nu başarıyla tamamlayan ve istihdam edilen 150 kursiyerin sertifika törenine katıldi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.