Sağlıksenden Mithat Yağlı'ya Tepki

Sağlıksenden Mithat Yağlı'ya Tepki

Sağlık-Sen Türkiye de ilk defa sağlıkta şiddete sıfır tolerans, adı altında Sağlık Bakanlığı ve HAYASAD (Hasta ve Hasta Yakını Haklarını Savunma Derneği) ile birlikte bu konuyu tartışmış ve çözüm önerileri ortaya koymuştur. Böyle bir sivil toplum örgütü

 

 

 

"Sadece üyelerin hak ve menfaatlerini korumak olan sivil toplum örgütleri üyelerin problemlerini ilgili amirlerle konuşması baskı ve şiddet olarak lanse edilmesini ve olayın tek taraflı olarak yansıtılmasını şiddetle kınıyorum.   Bu açıklamayı yapan Ordu Tabipler Odası Başkanından beklerdik ki olayın mağduru insanlarında görüşlerinin alınması ve olayın onlardan da sorulması daha adaletli bir yaklaşım olacağının kanısındayım".

  Sağlıksenden Mithat Yağlı'ya Tepki

 

 Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Bilal İnanlı yaaptığı açıklamada ; 27.10.2011 tarihinde yönetim kurulu üyesi arkadaşlarla beraber rutin olarak gearçekleştirdiğimiz üye ve işyeri ziyaretlerimizde haftada bir gün olan sendika iznimizi kullanmak üzere Ordu Toplum Sağlığı Merkezini ziyaret ettik. Toplum Sağlığı çalışanlarının problemlerini ve sıkıntılarını dinlemek ve çözüm yolları konusunda görüş alışverişi yapmak niyetiyle Ordu Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi olan Dr. Hanımı da ziyaret ettik. Yapılan yanlış uygulamalar, bazı sağlık çalışanlarına yapılan psikolojik baskı ve geçici görevlendirmelerle ilgili müdürlüğe bildirilen isimler konusunda taraflı davrandığını, üyelerimiz ve birim çalışanlarından gelen sıkıntıları kendisine ilettik. Ancak Dr.H anım sorunlar ile ilgili bizi bilgilendirmek yerine bizlere tepki gösterdi ve ben sizi tanımıyorum şeklinde ifadeler kullandı. Yönetim Kurulu arkadaşlarımızla beraber konuyu ilgili üst birimlere taşıyacağımızı kendinse ifade ederek oradan ayrıldık. Kamuoyuna yansıtılan sanki kaba kuvvet kullanarak odasına girildiği yönündeki ifadeler tamamen asılsızdır.

 Sizlerde takdir edersiniz ki sivil toplum örgütleri; üyelerinin hak ve menfaatlerini korumak haksızlığa uğrayan sağlık çalışanlarının hakkını savunmak için vardır.

      Yıllardır köylerde taşralarda çocuklarımıza anne ve kardeşlerimize aşı yapan bunları takip eden ebelerimiz ve diğer sağlık çalışanları çok zor şartlar altında çalışmışlardır.

    Ordu Tabipler Odası Başkanı Dr. Mithat YAĞLI Beyin bahsettiği gibi baskı ve masaya vurma gibi çağdışı şeyleri kabul etmemiz mümkün değil zaten öyle bir olay olmamıştır.  

      Sadece üyelerin hak ve menfaatlerini korumak olan sivil toplum örgütleri üyelerin problemlerini ilgili amirlerle konuşması baskı ve şiddet olarak lanse edilmesini ve olayın tek taraflı olarak yansıtılmasını şiddetle kınıyorum.  

      Bu açıklamayı yapan Ordu Tabipler Odası Başkanından beklerdik ki olayın mağduru insanlarında görüşlerinin alınması ve olayın onlardan da sorulması daha adaletli bir yaklaşım olacağının kanısındayım.  

      Sağlık-Sen Türkiye de ilk defa sağlıkta şiddete sıfır tolerans, adı altında Sağlık Bakanlığı ve HAYASAD  (Hasta ve Hasta Yakını Haklarını Savunma Derneği) ile birlikte bu konuyu tartışmış ve çözüm önerileri ortaya koymuştur. Böyle bir sivil toplum örgütüne ve şahsıma bu tür bir yakıştırmayı şiddetle kınıyor ve yasal yollardan haklarımızı arayacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz dedi.     

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.